Ανοιχτή επιστολή προς τον Διευθύνοντα Σύμβουλο του ΟΣΕ, Αθανάσιο Κοτταρά, απέστειλε ο πρόεδρος της Κοινότητας Ιάσμου Ροδόπης, Ηλίας Μπούκας, θίγοντας, αφενός την επικινδυνότητα της σιδηροδρομικής διάβασης του οικισμού, αφετέρου την αναγκαιότητα συντήρησης του ιστορικού κτιρίου του τοπικού σιδηροδρομικού σταθμού.
Αναλυτικά στην επιστολή του ο κ. Μπούκας, τονίζει:
“Αξιότιμε Διευθύνοντα Σύμβουλε του Ο.Σ.Ε.,  κ. Κοτταρά.
Σε συνέχεια της τηλεφωνικής επικοινωνίας που είχα με το Γραφείο σας, σας αναφέρω τα ακόλουθα ζητήματα που αφορούν και απασχολούν την Κοινότητα Ιάσμου σε συνάρτηση με τον Οργανισμό σας:
  1. Στον Ίασμο της Κοινότητας Ιάσμου, έδρα του Δήμου Ιάσμου Νομού Ροδόπης, μεταξύ των άλλων, υπάρχει και μία σιδηροδρομική διάβαση η οποία εδώ και πολλά χρόνια παρέμενε κλειστή. Πρόκειται για τη διάβαση επί της οδού Διαλαμπής, ελάχιστα μέτρα μακριά από το Κέντρο Υγείας του Δήμου. Η συγκεκριμένη διάβαση ήταν κλειστή λόγω της επικινδυνότητάς της και έφερε εκατέρωθεν των πλευρών της μεταλλικές κολώνες που την καθιστούσαν απροσπέλαστη. Κατά τα τελευταία όμως χρόνια, λόγω του ότι πολλές φορές το ανθρωποκυνηγητό της Αστυνομίας κατά διακινητών παράνομων μεταναστών κατέληγε στις συγκεκριμένες κολώνες, αυτές έχουν ολοσχερώς καταστραφεί καθιστώντας τη διάβαση εύκολα προσπελάσιμη, ενώ για κάποιους γίνεται ελκυστικότερη διότι οδηγεί ταχύτερα στον κόμβο της Εγνατίας Οδού! Σημειωτέον, πως τα προγράμματα GPS κακώς δείχνουν τη διάβαση ως ανοιχτή, κάτι το οποίο αυξάνει την επικινδυνότητά της. Δεν υπάρχει καν μπάρα, δεν υπάρχει τίποτα που να προφυλάσσει τους ανυποψίαστους διερχόμενους από ενδεχόμενο σοβαρό ατύχημα.
  2. Το δεύτερο ζήτημα αφορά το κτήριο και το χώρο του σιδηροδρομικού σταθμού που βρίσκεται επίσης στον Ίασμο σε κεντρικό σημείο της Κοινότητας. Ο σταθμός, όπως γνωρίζετε, δυστυχώς δεν λειτουργεί πια, όμως το πανέμορφο και γραφικό κτήριό του βρίσκεται πάντα εκεί, απομεινάρι μιας άλλης, πιο όμορφης εποχής, έχοντας όμως καταντήσει να είναι σκουπιδότοπος. Άγρια βλάστηση καλύπτει πια το χώρο τριγύρω του, εκείνος όμως εξακολουθεί να δεσπόζει περήφανος στο κεντρικότερο σημείο, σημείο απ` όπου διέρχονται οχήματα από τους οδικούς άξονες της Εγνατίας οδού. Θα ήθελα να με ενημερώσετε σχετικά με το καθεστώς που διέπει τη συντήρηση και τον καλλωπισμό των κτηρίων των σιδηροδρομικών σταθμών, ώστε όλοι μαζί, η τοπική κοινωνία, σύλλογοι, ο Δήμος, να αναδείξουμε το χώρο και το κτήριο αυτό, καθαρό, χρωματισμένο, και κυρίως φωταγωγημένο, ώστε να εκπέμπει το ύφος της ιστορίας του, αλλά και οι αναμνήσεις να ζωντανέψουν και πάλι.
Σας επισυνάπτω φωτογραφικό υλικό και για τα δύο ζητήματα για τα οποία σας απασχολώ.
Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων για το χρόνο, το ενδιαφέρον και τη συνεργασία σας.
Με τιμή και εκτίμηση,
Ο Πρόεδρος του Συμβουλίου της Κοινότητας Ιάσμου
Ηλίας Μπούκας”.