Με ποσοστό 57,57% ο Γιάννης Γκαράνης, επικεφαλής της “Κοινωνίας Πολιτών”, εξελέγη Δήμαρχος Κομοτηνής επικρατώντας του Αντώνη Γραβάνη της “Σύμπραξης Προοπτικής” που έλαβε 42,43%.

Στον πρώτο γύρο οι έξι παρατάξεις που κατήλθαν στις εκλογές, είχαν λάβει: “Κοινωνία Πολιτών”/Γιάννης Γκαράνης: 44,39%, “Σύμπραξη Προοπτικής”/Αντώνης Γραβάνης: 31,95%, “Πολη-τική ανατροπή”/Ελένη Λαφτσή: 7,12%, “Σπάρτακος”/Κώστας Καραΐσκος: 7,12%, “Ξε-κίνημα για την πόλη”/Τάσος Βαβατσικλής: 6,19%, “Λαϊκή Συσπείρωση”/Γιάννης Λεβέντης: 3,22%.

Στη δήλωσή του ο Γιάννης Γκαράνης τονίζει:

“Η Κοινωνία των Πολιτών του Δήμου Κομοτηνής άνοιξε τον δρόμο της νέας εποχής για την πόλη της Κομοτηνής, τους Οικισμούς της και τους συνδημότες μας• για ΟΛΟΥΣ τους συνδημότες μας, ανεξαιρέτως και αδιακρίτως, ότι και αν ψήφισαν. Από την 1η Σεπτεμβρίου η Κοινωνία Πολιτών και εγώ προσωπικά ως Δήμαρχος, δεσμευόμαστε να συνεχίσουμε να εργαζόμαστε με σεβασμό στον δημότη, με πράξεις και έργα, για την κοινή Πρόοδο. Ευχαριστούμε για την ψήφο εμπιστοσύνης τον Λαό της Κομοτηνής• αυτός είναι ο οδηγός μας και την επόμενη μέρα. Ευχαριστώ από τα βάθη της καρδιάς μου τους υποψηφίους της παράταξής μας, τους εθελοντές και τους συνεργάτες μας, για τον σπουδαίο, συλλογικό αγώνα που δώσαμε”.