Ο «Εύμολπος» τιμά την εξέγερση του Πολυτεχνείου με το τραγούδι «Φίλοι κι Αδέρφια» (VIDEO)

«Oι μνήμες είναι ακόμα ζωντανές στις γενιές όλων των ανθρώπων που έζησαν τα γεγονότα, τα οποία έγραψαν τη νεότερη Ελληνική Ιστορία» .
eymolpos

Ένα τραγούδι το οποίο ερμήνευσε για πρώτη φορά ο Νίκος Ξυλούρης, στη μουσικοθεατρική παράσταση «Το μεγάλο μας τσίρκο», επέλεξε ο Σύλλογος Φίλων Χορωδιακής Μουσικής Κομοτηνής «Ο Εύμολπος» για να τιμήσει την 45η επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου. Τα μέλη της χορωδίας έχουν τραγουδήσει πολλές φορές στο παρελθόν το συγκεκριμένο τραγούδι, σε εκδηλώσεις εντός και εκτός Ελλάδας.

https://www.facebook.com/eumolpos.komotini/videos/973032492895898/

Η σχετική ανάρτηση στη σελίδα της χορωδίας στο facebook, αναφέρει:

«Σαρανταπέντε ολόκληρα χρόνια πέρασαν από εκείνη τη μαύρη επέτειο του Πολυτεχνείου, όμως οι μνήμες είναι ακόμα ζωντανές στις γενιές όλων των ανθρώπων που έζησαν τα γεγονότα, τα οποία έγραψαν τη νεότερη Ελληνική Ιστορία.

Η ανάρτησή μας, λόγω της ημέρας και θέλοντας κι εμείς με τον τρόπο που γνωρίζουμε και δεν είναι άλλος από το μουσικό, να την τιμήσουμε, είναι το τραγούδι “ΦΙΛΟΙ ΚΙ ΑΔΕΡΦΙΑ”, που ερμήνευσε εξαιρετικά ο Νίκος Ξυλούρης, μαζί και με άλλα βέβαια, στη μουσικοθεατρική παράσταση ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΜΑΣ ΤΣΙΡΚΟ, την οποία ανέβασαν στη σκηνή του θερινού θεάτρου Αθήναιον, τον Ιούνιο του 1973, ο θίασος της αξέχαστης Τζένης Καρεζη και του Κώστα Καζάκου, προς τιμήν της εδραίωσης και καθιέρωσης της Δημοκρατίας στη χώρα μας. Το έργο και τους στίχους όλων των τραγουδιών έγραψε ο Ιάκωβος Καμπανέλλης και με την αξεπέραστη μουσική του, το έντυσε, ο Σταύρος Ξαρχάκος.

Εμείς, χάριν της εναρμόνισης που έκανε για τη χορωδία μας, ο μαέστρος μας Σάκης Βαργεμτζίδης, είμαστε περήφανοι που το έχουμε τραγουδήσει πολλές φορές στο παρελθόν, σε μουσικές εκδηλώσεις και εντός, αλλά και εκτός Ελλάδας, σε μέρη όπου υπάρχει ομογένεια».

Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood