Ο “Εύμολπος”, άξιος πρεσβευτής της Κομοτηνής στην ιστορική πανελλήνια εθνική συναυλία για την Κύπρο

"Γη της λεμονιάς, της ελιάς, γη της αγκαλιάς, της χαράς | Γη της πικραμένης Παναγιάς, γη του Λίβα, τ' άδικου χαμού | Γη του μύρου, του χαιρετισμού, Κύπρος της αγάπης και του ονείρου | Χρυσοπράσινο φύλλο ριγμένο στο πέλαγος".
Messenger_creation_e3cda943-244f-47d5-95a4-d088f1519ab9

Σε αυτήν την πικραμένη γη της χαράς, σε αυτό το πανέμορφο “χρυσοπράσινο φύλλο ριγμένο στο πέλαγος” βρέθηκε στις 16 Μαρτίου ο Σύλλογος Φίλων Χορωδιακής Μουσικής Κομοτηνής «Ο Εύμολπος» προκειμένου να συμμετάσχει στη μεγάλη εθνική χορωδιακή συναυλία «Ελευθερία 2024», που πραγματοποιήθηκε στη Λευκωσία, μαζί με 2.000 περίπου χορωδούς από την Ελλάδα και την Κύπρο.

Η πρόσκληση έγινε από τον Παγκύπριο Σύνδεσμο Χορωδιών και τον Πρόεδρο και μαέστρο του, Νικόλαο Θεράποντος, στο πλαίσιο του μεγαλόπνοου οράματος να εξυμνήσουν μέσα από την ένωση φωνών και ανθρώπων, την πανανθρώπινη αξία της Ελευθερίας, εν όψει της 50ης αποφράδας επετείου του βίαιου διαχωρισμού της Κύπρου.

Οι  χορωδοί του Ευμόλπου και ο μαέστρος τους, Σάκης Βαργεμτζίδης, επέστρεψαν συγκλονισμένοι από τη μεγαλειώδη, σε κάθε διάστασή της, συναυλία, και από τη γνήσια εκδήλωση αγάπης που δέχτηκαν, και απόλυτα ικανοποιημένοι από την άψογη διοργάνωση.

Ο "Εύμολπος", άξιος πρεσβευτής της Κομοτηνής στην ιστορική πανελλήνια εθνική συναυλία για την Κύπρο

Στην έναρξη της χορωδιακής βραδιάς έγινε μνεία της Κομοτηνής από την Πρόεδρο της Κυπριακής Βουλής, Αννίτα Δημητρίου, κατά την αναφορά της στις χορωδίες που συμμετείχαν από την Ελλάδα, και για μια ακόμη φορά ο “Εύμολπος” ρίγησε από υπερηφάνεια που έγινε αφορμή να ακουστεί το όνομα της ακριτικής μας πόλης πολύ πέρα από τα τείχη της και να συμβάλει στην ανάταση του πολιτισμού της.

Ο κ. Θεράποντος ανέφερε χαρακτηριστικά προς τον “Εύμολπο”: “Αγαπημένα μας αδέλφια. Δεν έχουμε ούτε τα κατάλληλα λόγια ούτε τις κατάλληλες πράξεις για να σας εκφράσουμε την ευγνωμοσύνη μας για το θαύμα που ζήσαμε όλοι στις 16 Μαρτίου 2024! Από την πρώτη στιγμή της διοργάνωσης, μας γεμίσατε με θετική ενέργεια και αγάπη που στο τέλος ξεχείλισε μέσα σε ένα στάδιο η αγάπη και η αδελφοσύνη. Έχετε την παντοτινή μας αγάπη. Είμαστε οικογένεια πια μετά από όσα έχουμε ζήσει. Θα το θυμόμαστε πάντα με συγκίνηση και υπερηφάνεια. Είστε παράδειγμα Ελληνισμού και Πολιτισμού! Για τις επόμενες γενεές και για μας που συνεργαστήκαμε μαζί σας”.

Στη συναυλία ακούστηκαν σπουδαία έργα συνθετών του Αγώνα, όπως του σπουδαίου Μίκη Θεοδωράκη, μέχρι και εμβληματικά τραγούδια των Scorpions και Deep Purple.

Ο “Εύμολπος” απευθύνει “από καρδιάς ευχαριστίες” και “συγχαρητήρια” στον Παγκύπριο Σύνδεσμο Χορωδιών και στον μαέστρο του Νικόλαο Θεράποντος “για την άψογη διοργάνωση και φιλοξενία που και μετά το πέρας της συναυλίας δεν παύει να μας συγκινεί”.

Επίσης ευχαριστεί:

  • τον μαέστρο του Σάκη Βαργεμτζίδη “για την εξαιρετική διδασκαλία των δεκαεπτά τραγουδιών και την άψογη προετοιμασία μέσα σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα ώστε να μπορέσουμε να ανταπεξέλθουμε στον βαθμό δυσκολίας μιας τέτοιας συναυλίας”.
  • την Πρόεδρό του Μαρία Γερμανλή “που ακατάπαυστα εργάζεται, σχεδιάζει και τολμά κάθε δράση μας, όσο δύσκολη κι αν φαντάζει”.
  • την χορωδό Σοφία Τσιαλίκη “για την έξοχη ξενάγηση σε πόλεις και μνημεία της Κύπρου”.
  • όλους τους χορωδούς “που κατέθεσαν ύλη και ψυχή σε αυτό το ταξίδι”.

Ο "Εύμολπος", άξιος πρεσβευτής της Κομοτηνής στην ιστορική πανελλήνια εθνική συναυλία για την Κύπρο Ο "Εύμολπος", άξιος πρεσβευτής της Κομοτηνής στην ιστορική πανελλήνια εθνική συναυλία για την Κύπρο

Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Ωδείο Μ. Συκάκη: Υψηλό επίπεδο σπουδών & Σύγχρονες εκπαιδευτικές μέθοδοι
Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία
Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κομοτηνή

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

ΠΑΡΤΕ... ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ
Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Νέες γεύσεις, “αντικριστών” ψητών, σας περιμένουν στον “Μπουφέ του Σταθμού” στην Κομοτηνή
Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood