Ο εθελοντής της ΕΟΔ Ροδόπης Φουρκάν Γιουσούφ βραβεύτηκε από τον Αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστράτηγο Αλέξιο Ράπανο

Του απονεμήθηκε Βραβείο Ανιδιοτελούς Προσφοράς στο Πυροσβεστικό Σώμα και πλακέτα Θάρρους και Αξίας.
319354782_3119264778365273_6856063989077540474_n
Εκδηλώσεις για τον εορτασμό της μνήμης των Προστατών του Πυροσβεστικού Σώματος, Αγίων Τριών Παίδων εν Καμίνω, πραγματοποιήθηκαν σήμερα σε όλη τη χώρα.

Στον Καθεδρικό Ιερό Ναό Αθηνών τελέστηκε Δοξολογία στην οποία χοροστάτησε ο Θεοφιλέστατος κ.κ. Χρυσόστομος Επίσκοπος Ευρίπου, ενώ τιμές αποδόθηκαν από διμοιρία Δοκίμων Ανθυποπυραγών και τη Μουσική Μπάντα του Σώματος.

Ο Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστράτηγος Αλέξιος Ράπανος, με το πέρας της δοξολογίας ανέγνωσε την Ημερήσια Διαταγή, επισημαίνοντας, μεταξύ άλλων: “Η σημερινή μέρα είναι για το Πυροσβεστικό Σώμα μέρα εορτασμού και ταυτόχρονα τιμής για εμάς που το υπηρετούμε καθώς γιορτάζουμε τους προστάτες μας Αγίους Τρεις εν Καμίνω Παίδες. Η αναγνώριση των Ανανία, Αζαρία και Μισαήλ ως θρησκευτικών συμβόλων -προστατών του Πυροσβεστικού Σώματος ήδη από το 1978, ενισχύει διαχρονικά το φρόνημά μας, αφού ο βίος τους αποτελεί για εμάς παράδειγμα μίμησης κατά την εκτέλεση του καθήκοντος. Η ακλόνητη πίστη τους στον Θεό διαφύλαξε τους τρεις Αξιωματούχους της Δημόσιας Διοίκησης της Βαβυλώνας όταν αρνήθηκαν να προσκυνήσουν τη xρυσή εικόνα του βασιλιά, γεγονός επιβεβλημένο από τα ειδωλολατρικά έθιμα και παρότι διατάχθηκε ο θάνατός τους σε πυρωμένη κάμινο, αυτοί υμνούντες και ευλογούντες τον Θεό έμειναν αλώβητοι από τη φωτιά. Η στάση του θάρρους και της αποφασιστικότητας που επέδειξαν οι προστάτες μας μπροστά στην υπέρτατη απειλή μας προτρέπει, ενστερνιζόμενοι τον ιδιαίτερο χαρακτήρα του πυροσβεστικού λειτουργήματος, να παράσχουμε ποιοτικές υπηρεσίες ασφάλειας στους Έλληνες πολίτες αντιμετωπίζοντας τους φυσικούς και τεχνολογικούς κινδύνους ή οποιαδήποτε άλλη κατάσταση έκτακτης ανάγκης, διασφαλίζοντας έτσι την Πολιτική Προστασία της χώρας στο μέγιστο βαθμό”. 

Η κεντρική εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας στο Μαρούσι Αττικής (κτήριο «Φάρος»). Στο αμφιθέατρο του κτηρίου, ο Υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Χρήστος Στυλιανίδης, απένειμε βραβεία σε δώδεκα πυροσβέστες, για εξαίρετες πράξεις ή προσπάθειες που υπερέβησαν σημαντικά το καλώς εννοούμενο υπηρεσιακό καθήκον.

Συγκεκριμένα βραβεύτηκαν:

 • Ο Επιπυραγός Γεώργιος Κολοκοτσάς από την Π.Υ. Αιγίου.
 • O Επιπυραγός Κωνσταντίνος Τσακίρης από την 1η Ε.Μ.Α.Κ.
 • O Πυραγός Φουντουλάκης Σπυρίδων από το Π.Κ. Κυθήρων.
 • Ο Πυραγός Αλέπης  Θεόδωρος από τον 1ο Π.Σ. Αθηνών
 • O Πυρονόμος Σφέτσας Σωτήριος από την 1Η Ε.Μ.Α.Κ.
 • O Υπαρχιπυροσβέστης Κοσκινάς Σωτήριος από την Π.Υ. Ηγουμενίτσας.
 • O Υπαρχιπυροσβέστης Δήμας Ηλίας από την Π.Υ. Ηγουμενίτσας.
 • Ο Υπαρχιπυροσβέστης Μασσίας Γεώργιος από την Π.Υ. Ηγουμενίτσας.
 • Η Υπαρχιπυροσβεστρια Δημητρακοπούλου Μαγδαληνή από τον 1ο Π.Σ. Αθηνών.
 • Ο Αρχιπυροσβέστης Κουκούλης Σωκράτης από τον  1ο Π.Σ. Λάρισας.
 • Ο Υπαρχιπυροσβέστης Κολλιός Βασίλειος από τον 1ο Π.Σ. Ιωαννίνων.
 • Ο εθελοντής Φουρκάν Γιουσούφ από την Ελληνική Ομάδα Διάσωσης Ροδόπης στον οποίο απονεμήθηκε Βραβείο Ανιδιοτελούς Προσφοράς στο Πυροσβεστικό Σώμα και πλακέτα Θάρρους και Αξίας.

Ο Φουρκάν Γιουσούφ είναι Εθελοντής Πυροσβέστης Πυροσβεστικού Σώματος, Απόφοιτος ειδικότητας Διασώστης – Πλήρωμα Ασθενοφόρου, Τελειόφοιτος Φαρμακευτικής του Εθνικού & Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, και Εκπαιδευτής Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Αναζωογόνησης.

Ο εθελοντής της ΕΟΔ Ροδόπης Φουρκάν Γιουσούφ βραβεύτηκε από τον Αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστράτηγο Αλέξιο ΡάπανοΜετά το πέρας της βράβευσης ο κ. Στυλιανίδης δήλωσε: “Σας ευχαριστούμε όλους. Θα πρέπει να σας πω ότι θα πρέπει “μπροστά στους ήρωες να είσαι σεμνός και να μιλάς λίγο”.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν επίσης ο Υφυπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Ευάγγελος Τουρνάς, η Υφυπουργός Τουρισμού Σοφία Ζαχαράκη, ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Βασίλειος Παπαγεωργίου, ο Γενικός Γραμματέας Μεταναστευτικής Πολιτικής Πάτροκλος Γεωργιάδης, ο Γενικός Γραμματέας Δασών Κωνσταντίνος Αραβώσης, ο βουλευτής Αχαΐας Άγγελος Τσιγκρής, η βουλευτής Δυτικού Τομέα Αθηνών Χαρά Καφαντάρη ως εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, η βουλευτής Νοτίου Τομέα Αθηνών Τόνια Αντωνίου ως Εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ -Κινήματος Αλλαγής και ο βουλευτής Νοτίου Τομέα Αθηνών Χρήστος Κατσώτης ως Εκπρόσωπος του ΚΚΕ, ο Επιτελάρχης ΓΕΕΘΑ Αντιπτέραρχος (Ι) Κωνσταντίνος Κελλάρης ως εκπρόσωπος του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ, ο Ταξίαρχος (Ι) Ιωάννης Κουκούλης, Διευθυντής Διεύθυνσης Αεροπορίας Στρατού ως εκπρόσωπος του Αρχηγού ΓΕΣ, ο Υποπτέραρχος (Ι) Καραμεσίνης Κωνσταντίνος Διοικητής Σχολής Ικάρων, ο Αντιστράτηγος Γεώργιος Κανέλλος Γενικός Επιθεωρητής Νοτίου Ελλάδας ως  Εκπρόσωπος του Αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ. και ο Αντιναύαρχος Αλέξανδρος Τσελίκης Β’ Υπαρχηγός Λ.Σ.- ΕΛ. ΑΚΤ. 

Από πλευράς Πυροσβεστικού Σώματος παρευρέθηκαν, ο Υπαρχηγός Αντιστράτηγος Ιωάννης Πετρούτσος, ο Επιτελάρχης Αντιστράτηγος Π.Σ. Γεώργιος Πουρναράς, ο Διοικητής του Ε.Σ.ΚΕ.ΔΙ.Κ. Υποστράτηγος Π.Σ. Θεόδωρος Βάγιας, ο Συντονιστής Επιχειρήσεων Αττικής, με έδρα την Αθήνα, Υποστράτηγος Π.Σ. Παναγιώτης Νιάφας, Ανώτατοι και Ανώτεροι Αξιωματικοί των Διευθύνσεων του Α.Π.Σ., των Ανεξάρτητων Υπηρεσιών και της ΠΕ.ΠΥ.Δ. Αττικής, επίτιμοι Αρχηγοί και Υπαρχηγοί του Σώματος, Αντιστράτηγοι εν αποστρατεία, εκπρόσωποι της ένωσης απόστρατων Αξιωματικών Π.Σ., εκπρόσωποι των συνδικαλιστικών ενώσεων, εκπρόσωποι των εθελοντών του ΠΣ, καθώς και εκπρόσωποι των ΠΠΥ και των συμβασιούχων Πυροσβεστών.

Ανάλογες εκδηλώσεις, πραγματοποιήθηκαν σε όλες τις έδρες των Περιφερειακών Διοικήσεων των Υπηρεσιών του Πυροσβεστικού Σώματος σε όλη την χώρα.

Η σημερινή ημέρα, θεσπίστηκε από την πολιτεία με το Π.Δ. 1186/1981, για τον εορτασμό της μνήμης των Αγίων «Τριών Παίδων εν Καμίνω», ως Προστατών και καθιερώνεται ως η επίσημη ημέρα δοξολογίας και εορτασμού, τιμώντας το έργο και την κοινωνική προσφορά του Πυροσβεστικού Σώματος.

Ο εθελοντής της ΕΟΔ Ροδόπης Φουρκάν Γιουσούφ βραβεύτηκε από τον Αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστράτηγο Αλέξιο Ράπανο

Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Ωδείο Μ. Συκάκη: Υψηλό επίπεδο σπουδών & Σύγχρονες εκπαιδευτικές μέθοδοι
Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία
Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κομοτηνή

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

ΠΑΡΤΕ... ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ
Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Νέες γεύσεις, “αντικριστών” ψητών, σας περιμένουν στον “Μπουφέ του Σταθμού” στην Κομοτηνή
Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood