Σε συλλυπητήριο μήνυμά του για την απώλεια του Θανάση Πανδρευμένου, ο Δήμαρχος Κομοτηνής Γιάννης Γκαράνης εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια και αναφέρει για τον εκλιπόντα:
“Ένας συμπολίτης μας που με την  παρουσία του κόσμησε το πνευματικό και πολιτιστικό γίγνεσθαι της περιοχής μας. Άνθρωπος πολυτάλαντος, με διαρκή, σεμνή και συνεπή δραστηριότητα, συνεργάστηκε πολλάκις με τον Δήμο Κομοτηνής. Δύο από τα εμβληματικά του βιβλία, «Αθανασίου Διάκου, Αδιέξοδος Β» και «Ιστορίες και παραμύθια από τη Θράκη», εκδόθηκαν από τον Δήμο Κομοτηνής. Επίσης συμμετείχε με δύο εξαιρετικά του κείμενα στο συλλογικό έργο του Δήμου Κομοτηνής «Τρυφερή είναι η νύχτα στα θερινά σινεμά». Πάντα προσηνής, μειλίχιος και πρόθυμος να συνδράμει στις προσπάθειές μας να ομορφύνει ο τόπος μας, να ανθίσει πολιτιστικά και να διατηρήσει τις μνήμες του παρελθόντος του. Θα τον θυμόμαστε με αγάπη ως έναν ξεχωριστό Κομοτηναίο που άφησε ανεξίτηλη τη σφραγίδα της πολυσχιδούς δράσης του, του ταλέντου του και της ανιδιοτελούς προσφοράς του”.
Όπως γνωστοποιεί μάλιστα ο κ. Γκαράνης, “ο Δήμος Κομοτηνής εν ευθέτω χρόνο, όταν το επιτρέψουν οι υγειονομικές περιστάσεις, θα τιμήσει τη μνήμη της προσφοράς του με αφιερωματική εκδήλωση στο έργο και στη δράση του”.