Ο Δήμος Κομοτηνής προκρίθηκε στην τελική 5άδα του θεσμού “Εθνική Πρωτεύουσα Νέων – 2024”

Η τελετή ανακήρυξης της πρώτης "Εθνικής Πρωτεύουσας Νεολαίας - 2024" θα πραγματοποιηθεί σύμφωνα με τον προγραμματισμό περί τα μέσα Δεκεμβρίου.
3a4e1c5b-screenshot-1043

Στις πέντε πόλεις φιναλίστ που θα διεκδικήσουν τον πρώτο τίτλο του θεσμού της “Εθνικής Πρωτεύουσας Νέων – 2024”, προκρίθηκε η Κομοτηνή, μαζί με τη Θέρμη Θεσσαλονίκης, τη Λάρισα, τη Νεάπολη Συκεών και την Ορεστιάδα, ενώ αίτηση είχαν υποβάλλει ακόμη και οι Δήμοι Αγίου Νικολάου Λασιθίου Κρήτης και Ωραιοκάστρου Θεσσαλονίκης.

“Με συνέπεια και σταθερό σχεδιασμό δημιουργούμε τις προϋποθέσεις ώστε η Κομοτηνή μας να αποτελεί μια πόλη αναφοράς για τη νεολαία”, δήλωσε σχετικά ο Δήμαρχος Κομοτηνής, Γιάννης Γκαράνης, και πρόσθεσε: “Επενδύουμε με όραμα και σοβαρότητα στη νεολαία και γινόμαστε σημείο αναφοράς για τις νέες και τους νέους μας”.

Η σχετική αίτηση του Δήμου Κομοτηνής υποβλήθηκε μετά από απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου και την ουσιαστική συμβολή του Κέντρου Νεολαίας και Εθελοντισμού «exagono» – φέρει, δε, τον τίτλο, «Όραμα Εθνικής Πρωτεύουσας Νεολαίας 2024». Η αίτηση υποβλήθηκε σύμφωνα με τα κριτήρια της προκήρυξης από τη Γενική Γραμματεία Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, Κατάρτισης, Δια Βίου Μάθησης και Νεολαίας, του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, την  Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος και την Ελληνική Εταιρεία Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης.
Ο Δήμος Κομοτηνής προκρίθηκε στην τελική 5άδα του θεσμού "Εθνική Πρωτεύουσα Νέων - 2024"
Ο Δήμαρχος Κομοτηνής, Γιάννης Γκαράνης.
Ο Δήμος Κομοτηνής  συνδιαμόρφωσε από κοινού, τόσο με τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου Νέων Κομοτηνής (ΔΗΣΥΝ Κομοτηνής), αλλά και ευρύτερα με νέες και νέους, και με τη σύμπραξη αριθμού ρεκόρ 48 συνολικά φορέων, οργανώσεων και συλλόγων (μεταξύ των οποίων η Περιφερειακή Ένωση Δήμων ΑΜ-Θ, το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης ΑΜ-Θ, το Πειραματικό Δ.ΙΕΚ Κομοτηνής, το Εθνικό Συμβούλιο Νεολαίας, το Πανελλήνιο Σωματείο Συμβούλων Νέων, το Ίδρυμα Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης), ένα πρόγραμμα που ταυτίζεται με τους στόχους του θεσμού της Εθνικής Πρωτεύουσας Νεολαίας.

Με την πρωτοβουλία αυτή ο Δήμος Κομοτηνής στοχεύει:

  • Nα ενθαρρύνει τη   συμμετοχή των νέων στην πολιτική, κοινωνική, οικονομική και πολιτιστική ζωή του τόπου μας, δίνοντας τα κατάλληλα κίνητρα μέσω ενός προγράμματος δράσεων και παρεμβάσεων, ούτως ώστε να καταστούν ενεργοί πολίτες και να συμβάλουν με τη δική τους νεανική, ουσιαστική συμμετοχή σε όλες τις πτυχές της ζωής της πόλης.
  • Να  ενδυναμώσει τους νέους  και να συμβάλλει στην ενσωμάτωση κυρίως νέων ευάλωτων  ομάδων.
  • Να προβάλει τον Δήμο σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο, αφού μέσα από τις προτεινόμενες δράσεις θα επιδιωχθεί η συνεργασία τόσο σε τοπικό, σε εθνικό, αλλά και σε ευρωπαϊκό επίπεδο.
  • Να αναδείξει τις τοπικές ιδιαιτερότητες και τα χαρακτηριστικά του τόπου μας, του πολιτισμού μας, της ιστορίας μας, της πολυπολιτισμικότητάς  μας, της προσβασιμότητας,  καθώς και των στοιχείων που αποτελούν ορόσημα για την περιοχή μας.
  • Να καταστήσει  τον Δήμο μας  ανταγωνιστικό, ώστε να αυξηθούν οι πιθανότητες έγκρισης επιδοτήσεων και επιχορηγήσεων μέσα από  ευρωπαϊκά προγράμματα  για τη Νεολαία, (Erasmus+, Erasmus+youth, CERV, European Solidarity Corps), καθώς και από διάφορα ιδρύματα (Μποδοσάκη, Σταύρος Νιάρχος) κ.τ.λ.
  • Να γίνει πιο ελκυστικός ο Δήμος μας σχετικά με  τον  σεμιναριακό τουρισμό, προσελκύοντας  φορείς και δομές –όπως, για παράδειγμα, το Ίδρυμα Νεολαίας και δια Βίου Μάθησης- για τη διοργάνωση σεμιναρίων για θέματα που αφορούν τη Νεολαία.
  • Kαι τέλος, να  βάλει για άλλη μια φορά  τον Δήμο στον χάρτη με τους Δήμους της  Ελλάδας που έχουν  ψηλά  στην ατζέντα τους τα θέματα Νεολαίας, συμβάλλοντας στη  χάραξη της  τοπικής  στρατηγικής  για τη Νεολαία και  στοχεύοντας στη δημιουργία μιας πόλης  φιλικής και εναρμονισμένης με τις ανάγκες των νέων.
Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Ωδείο Μ. Συκάκη: Υψηλό επίπεδο σπουδών & Σύγχρονες εκπαιδευτικές μέθοδοι
Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία
Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κομοτηνή

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

ΠΑΡΤΕ... ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ
Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Νέες γεύσεις, “αντικριστών” ψητών, σας περιμένουν στον “Μπουφέ του Σταθμού” στην Κομοτηνή
Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood