Ο Δήμος Κομοτηνής μέλος του Δικτύου «Οικοδομώντας την Ευρώπη με εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης»

Ο Δήμος Κομοτηνής ως μέλος του Δικτύου «Οικοδομώντας την Ευρώπη με εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης – Building Europe with Local Councillors BELC», και δια του αντιδημάρχου οικονομικών, ανάπτυξης & απασχόλησης, Κίμωνα Λεχούδη, συμμετείχε στην τριήμερη επίσκεψη που διοργάνωσε στις Βρυξέλλες η Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα.
Screenshot_1853

Στην αποστολή συμμετείχαν στελέχη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης από την Ελλάδα και την Κύπρο, και μέλη του Δικτύου, που είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν τους θεσμούς και να ενημερωθούν για μια σειρά ζητημάτων που απασχολούν τα κράτη-μέλη.

Στόχος της επίσκεψης ήταν να ενισχυθεί η ανταλλαγή γνώσεων και η συνεργασία μεταξύ της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και των θεσμικών οργάνων της Ε.Ε.

Στη διάρκεια του τριημέρου πραγματοποιήθηκαν αξιόλογες συναντήσεις με αξιωματούχους της Ε.Ε. και εκπροσώπους από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και την Επιτροπή των Περιφερειών. Τα μέλη της αποστολής είχαν αρχικά συνάντηση με τον Έλληνα Αντιπρόεδρο της Κομισιόν, Μαργαρίτη Σχοινά, ο οποίος αναφέρθηκε σε ευρωπαϊκά ζητήματα άμεσου ενδιαφέροντος για την Τοπική Αυτοδιοίκηση στην Ελλάδα, παρουσίασε συνοπτικά τα διαθέσιμα χρηματοδοτικά εργαλεία για τα κράτη-μέλη, και απάντησε σε ερωτήσεις των συμμετεχόντων.

Ακόμη πραγματοποιήθηκαν συναντήσεις εργασίας με στελέχη των Γενικών Διευθύνσεων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Μέσα από τις συναντήσεις αυτές ο κ. Λεχούδης ενημερώθηκε για ένα μεγάλο εύρος θεμάτων που αφορούν τον Δήμο Κομοτηνής, όπως είναι οι διαθέσιμες χρηματοδοτήσεις, η στρατηγική της Ευρώπης για την προστασία του περιβάλλοντος, η στήριξη των ευάλωτων ομάδων, η βιώσιμη ανάπτυξη, η πολιτική προστασία, το κρίσιμο ζήτημα του μεταναστευτικού και η διαχείρισή του στην Ελλάδα, η βιώσιμη γαλάζια οικονομία – που συνδέεται με τις πολιτικές που υλοποιούνται στις παραθαλάσσιες περιοχές – και ο τουρισμός.

Ο ίδιος είχε την ευκαιρία να αναφερθεί στα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά και τον πολυπολιτισμικό πλούτο της Κομοτηνής. Η τοποθέτηση του κ. Λεχούδη: «Η περιοχή της Κομοτηνής αντιπροσωπεύει ένα ολοκληρωμένο μοντέλο κοινωνικής προόδου και πολυπολιτισμικής αρμονίας. Ο Δήμος Κομοτηνής έχει επιδείξει αξιοσημείωτη δέσμευση στην προαγωγή της ειρήνης, της αλληλεγγύης και της κοινωνικής συνοχής μεταξύ πολυπολιτισμικών κοινοτήτων. Αυτό αποτελεί ένα πολύτιμο παράδειγμα που αξίζει της προσοχής μας και της υποστήριξής μας. Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο πρέπει να αναγνωρίσει και να επαινέσει τις προσπάθειες της Κομοτηνής για τη δημιουργία ενός κοινωνικά προοδευτικού περιβάλλοντος που προάγει την ειρήνη και την αρμονία μεταξύ διαφορετικών πολιτισμών και θρησκειών. Παράλληλα, είναι ζωτικής σημασίας να παράσχουμε την αναγκαία υποστήριξη για τη συνέχιση και την ενίσχυση των προγραμμάτων κοινωνικής ασφάλειας και προστασίας στην περιοχή. Αυτά τα προγράμματα αποτελούν το θεμέλιο για τη διατήρηση της κοινωνικής ειρήνης και συνοχής, και η συνεχής τους ενίσχυση είναι απαραίτητη για την ευημερία και την ανάπτυξη της περιοχής. Επιπλέον, η πολυμορφία και η πλούσια κουλτούρα της Κομοτηνής δημιουργούν μια μοναδική ευκαιρία για την ανάπτυξη του τουρισμού και την προώθηση της οικονομικής ανάπτυξης στην περιοχή. Εν προκειμένω, καλούμε το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο να υποστηρίξει τις προσπάθειες της Κομοτηνής για την ενίσχυση της τουριστικής βιομηχανίας και την ανάπτυξη βιώσιμων τουριστικών προγραμμάτων, που θα οδηγήσουν σε οικονομική ευημερία και ανάπτυξη στην περιοχή μας. Είμαστε πεπεισμένοι ότι η στήριξη αυτών των πρωτοβουλιών θα συμβάλει στη διασφάλιση της ευημερίας και της σταθερότητας όχι μόνο στην Κομοτηνή, αλλά και σε ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση».

Ο Δήμος Κομοτηνής μέλος του Δικτύου «Οικοδομώντας την Ευρώπη με εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης» Ο Δήμος Κομοτηνής μέλος του Δικτύου «Οικοδομώντας την Ευρώπη με εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης» Ο Δήμος Κομοτηνής μέλος του Δικτύου «Οικοδομώντας την Ευρώπη με εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης» Ο Δήμος Κομοτηνής μέλος του Δικτύου «Οικοδομώντας την Ευρώπη με εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης»

Ο Δήμος Κομοτηνής μέλος του Δικτύου «Οικοδομώντας την Ευρώπη με εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης»

Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Ωδείο Μ. Συκάκη: Υψηλό επίπεδο σπουδών & Σύγχρονες εκπαιδευτικές μέθοδοι
Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία
Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κομοτηνή

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

ΠΑΡΤΕ... ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ
Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Νέες γεύσεις, “αντικριστών” ψητών, σας περιμένουν στον “Μπουφέ του Σταθμού” στην Κομοτηνή
Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood