Ο Δήμος Κομοτηνής καλεί την ΕΤΑΔ να αναλάβει τις ευθύνες της

Ο Δήμος Κομοτηνής προειδοποιεί ακόμη και με προσφυγή στη Δικαιοσύνη αν δεν λειτουργήσει το Κάμπινγκ Φαναρίου και αν δεν δρομολογηθούν διαδικασίες αξιοποίησης του κινηματογράφου "Αστέρια" και του ξενοδοχείου "Ξενία".
DSC08076 (2)

Το Δημοτικό Συμβούλιο Κομοτηνής κατά τη συνεδρίαση της 31ης Μαΐου 2023 αποφάσισε ομόφωνα την έκδοση του κάτωθι ψηφίσματος διαμαρτυρίας για τη μέχρι τώρα στάση της Εταιρίας Ακινήτων Δημοσίου Α.Ε. (ΕΤ.Α.Δ. Α.Ε.) και τη μη λειτουργία του Camping Φαναρίου:

“ΨΗΦΙΣΜΑ

Στην Κομοτηνή σήμερα 31 Μαΐου 2023, ημέρα Τετάρτη, το Δημοτικό Συμβούλιο Κομοτηνής συνήλθε σε τακτική συνεδρίαση έπειτα από νόμιμη πρόσκληση και εισήγηση της Προέδρου του, Κλεοπάτρας Στογιαννίδου, και εξέδωσε ομόφωνα το παρόν ψήφισμα σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τη μέχρι τώρα στάση της Εταιρίας Ακινήτων Δημοσίου Α.Ε. (ΕΤ.Α.Δ. Α.Ε.) και τη μη λειτουργία του Camping Φαναρίου.

Ειδικότερα, ως μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου Κομοτηνής, παρακολουθώντας τις εξελίξεις στο ζήτημα της λειτουργίας του Camping Φαναρίου, και εν όψει της πιθανολογούμενης μη λειτουργίας αυτού, γεγονός που θα έχει δυσμενέστατες συνέπειες στην τοπική κοινωνία και οικονομία, διαμαρτυρόμαστε έντονα για τη μέχρι τώρα στάση της ΕΤ.Α.Δ. Α.Ε., τόσο στο θέμα αυτό, όσο και γενικώς στον τρόπο διαχείρισης των ακινήτων που της ανήκουν (παραλιακή ζώνη, κινηματογράφος ΑΣΤΕΡΙΑ, ξενοδοχείο ΞΕΝΙΑ, κ.λπ.), δεδομένου ότι όλα εμφανίζουν έντονη εικόνα εγκατάλειψης χωρίς να λαμβάνονται από πλευράς της εταιρίας οι δέουσες πρωτοβουλίες για την αξιοποίησή τους, γεγονός ιδιαιτέρως επιβλαβές για την ανάπτυξη της περιοχής μας.

Στο πλαίσιο αυτό καλούμε τη διοίκηση της ΕΤ.Α.Δ. Α.Ε. να αναλάβει τις ευθύνες της και να προβεί στις δέουσες ενέργειες, ώστε το Camping Φαναρίου να τεθεί άμεσα σε λειτουργία προς όφελος της τοπικής κοινωνίας και ανάπτυξης.

Ζητούμε να ληφθούν όλα τα απαιτούμενα μέτρα και να εξευρεθούν βιώσιμες λύσεις για την αξιοποίηση όλων των ακινήτων που ανήκουν στο χαρτοφυλάκιο της εταιρίας και μένουν εδώ και χρόνια αναξιοποίητα εις βάρος της περιοχής.

Σε αντίθετη περίπτωση, ήτοι εάν η απαξίωση αυτή συνεχιστεί, είμαστε υποχρεωμένοι να πράξουμε τα δέοντα, προασπιζόμενοι τα τοπικά συμφέροντα, με προσφυγή ακόμη και στη Δικαιοσύνη για την απόδοση ευθυνών όπου τυχόν υπάρχουν.

Η απόφαση αυτή πήρε αριθμό 107/2023.

Έγινε, αποφασίσθηκε και υπογράφεται.

  • Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ Δ.Σ., ΚΛΕΟΠΑΤΡΑ ΣΤΟΓΙΑΝΝΙΔΟΥ.
  • Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ, ΙΩΑΝΝΗΣ ΓΚΑΡΑΝΗΣ”.
Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Ωδείο Μ. Συκάκη: Υψηλό επίπεδο σπουδών & Σύγχρονες εκπαιδευτικές μέθοδοι
Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία
Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κομοτηνή

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

ΠΑΡΤΕ... ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ
Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Νέες γεύσεις, “αντικριστών” ψητών, σας περιμένουν στον “Μπουφέ του Σταθμού” στην Κομοτηνή
Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood