Ο Δημήτρης Χαρίτου στο πλευρό των υπό απόλυση καθαριστριών του Νοσοκομείου Κομοτηνής

"Αυτό είναι το πραγματικό, το ανάλγητο πρόσωπο, της σημερινής κυβέρνησης, που δεν διστάζει σε τίποτα προκειμένου να εξυπηρετήσει μεγάλα ή μικρά εργολαβικά συμφέροντα όπως αυτά στον χώρο της υγείας και του Νοσοκομείου Κομοτηνής".
326370930_1290950601843357_7112579823070987901_n

Τις συμβασιούχες καθαρίστριες του “Σισμανόγλειου” Γενικού Νοσοκομείου Κομοτηνής που ξαφνικά και πριν τη λήξη των συμβάσεών τους βρίσκονται στον δρόμο μετά την ανάληψη των καθηκόντων τους από εργολάβο, δέχτηκε στο γραφείο του ο Βουλευτής Ροδόπης Δημήτρης Χαρίτου.

Οι υπό απόλυση καθαρίστριες εξέφρασαν την οργή και την αγανάκτησή καθώς η διοίκηση του Νοσοκομείου με μια αιφνιδιαστική ειδοποίηση τις γνωστοποίησε ότι από σήμερα 1 Φεβρουαρίου 2023 λύεται η σύμβαση εργασίας τους και καλούνται να παραλάβουν τις απολύσεις τους!

Ο Βουλευτής άκουσε με προσοχή τις εργαζόμενες για όσα βίωσαν όλα αυτά τα χρόνια και υπογράμμισε “το ιδιαίτερα μεγάλο βάρος που σήκωσαν την περίοδο της πανδημίας, μέσα σε πολύ δύσκολες συνθήκες εργασίας, έντονα απαιτητικές και επιβαρυντικές για την υγεία τους, υπηρεσίες για τις όποιες εισέπραξαν μόνο καλά λόγια και τώρα πετιούνται κυριολεκτικά στον δρόμο“, σημειώνοντας ταυτόχρονα οτι οι περισσότερες μετρούν έως και 22 χρόνια εργασίας, ενώ ανάμεσά τους είναι και μία έγκυος!.

Ο κ. Χαρίτου εξέφρασε την αμέριστη υποστήριξη του τονίζοντας ότι “αυτό είναι το πραγματικό, το ανάλγητο πρόσωπο, της σημερινής κυβέρνησης, που δεν διστάζει σε τίποτα προκειμένου να εξυπηρετήσει μεγάλα ή μικρά εργολαβικά συμφέροντα όπως αυτά στον χώρο της υγείας και του Νοσοκομείου Κομοτηνής”.

Επανέλαβε ακόμη, ότι “η σημερινή κυβέρνηση αντί να παρατείνει τις συμβάσεις εργασίας ορισμένου χρόνου, ψήφισε νομοθετική ρύθμιση για τη λύση των συμβάσεων εργασίας των εργαζομένων μόλις  οι διοικήσεις των Νοσοκομείων αναδείξουν ανάδοχους εργολάβους σε καθαριότητα, σίτιση και φύλαξη, όπως έσπευσε να υλοποιήσει η διοίκηση του Νοσοκομείου Κομοτηνής, παρά το γεγονός ότι το πραγματικό δημοσιονομικό κόστος για την απασχόληση εργαζομένων ΙΔΟΧ είναι χαμηλότερο σε σχέση με την ανάθεση των υπηρεσιών αυτών σε εργολαβικά συμφέροντα!”.

Ο Βουλευτής της Ροδόπης τόνισε ακόμη τις τεράστιες ευθύνες της κυβέρνησης για την απόλυση των εργαζομένων καθώς και για την επαναφορά και στο Νοσοκομείο Κομοτηνής του εργασιακού καθεστώτος των εκβιασμών, των πιέσεων στους εργαζόμενους, που υποχρεώνονται  να υπογράφουν δήθεν συμβάσεις ουσιαστικά σε «λευκό χαρτί» χωρίς να γνωρίζουν ούτε το ύψος αποδοχών, ούτε το ωράριο εργασίας, ούτε το είδος των συμβάσεων”.

Τέλος, ενημέρωσε τις εργαζόμενες για τις ενέργειες που ανέλαβε η κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. και ο ίδιος προσωπικά όλο το προηγούμενο διάστημα προκειμένου να παραταθούν οι συμβάσεις ορισμένου χρόνου των εργαζομένων στα Νοσοκομεία, που είχε καθιερώσει η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και που απλώς τις παρέτεινε η σημερινή κυβέρνηση λόγω κυρίως της πανδημίας. Τις διαβεβαίωσε, δε, ότι είναι δίπλα τους όπως ήταν όλο το προηγούμενο διάστημα και ότι “δεν αργεί η ώρα που μια νέα προοδευτική κυβέρνηση θα επαναφέρει και στον χώρο της υγείας τη δικαιοσύνη για τους εργαζόμενους”.

Ο Δημήτρης Χαρίτου στο πλευρό των υπό απόλυση καθαριστριών του Νοσοκομείου Κομοτηνής

Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Ωδείο Μ. Συκάκη: Υψηλό επίπεδο σπουδών & Σύγχρονες εκπαιδευτικές μέθοδοι
Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία
Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κομοτηνή

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

ΠΑΡΤΕ... ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ
Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Νέες γεύσεις, “αντικριστών” ψητών, σας περιμένουν στον “Μπουφέ του Σταθμού” στην Κομοτηνή
Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood