Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος – ειδικά φέτος που συμπληρώνονται 100 χρόνια από τη Μικρασιατική καταστροφή – ο Σύλλογος Κιζδερβενιωτών-Μικρασιατών Νομού Ροδόπης οργάνωσε στον Ιερό Ναό της Κοιμήσεως Θεοτόκου Καλλιθέας Ροδόπης, επιμνημόσυνη δέηση υπό του Μγτροπολίτη Μαρωνείας & Κομοτηνής, υπέρ αναπαύσεως των ψυχών των πεσόντων στη μάχη του Κιζδερβεντ, τη 14η Σεπτεμβρίου 1920.
Ακολούθησαν ομιλίες-χαιρετισμοί και κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο, ενώ στο προαύλιο του ναού προσφέρθηκαν καφές και μπουφές με παραδοσιακά εδέσματα που ετοίμασαν οι γυναίκες του χωριού.
Την εκδήλωση τίμησε ο Βουλευτής Ροδόπης Δημήτρης Χαρίτου, σημειώνοντας:
“Τιμήσαμε σήμερα στην Καλλιθέα Ροδόπης τη μνήμη των πεσόντων Κιζδερβενιωτών, θυμάτων του τουρκικού εθνικισμού κατά τη Μικρασιατική καταστροφή, χωρίς όμως αισθήματα ρεβανσισμού και μισαλλοδοξίας. Το εθνικό αυτό ορόσημο μας διδάσκει ότι οφείλουμε να πορευτούμε χωρίς διχασμούς. Να εργαστούμε για την ειρήνη, τη συνεργασία και την ασφάλεια στην ευρύτερη περιοχή. Συγχαρητήρια στον Σύλλογο Κιζδερβενιωτών-Μικρασιατών Ν. Ροδόπης”.
Ο Δημήτρης Χαρίτου στο Μνημόσυνο των πεσόντων Κιζδερβενιωτών του 1920 Ο Δημήτρης Χαρίτου στο Μνημόσυνο των πεσόντων Κιζδερβενιωτών του 1920 Ο Δημήτρης Χαρίτου στο Μνημόσυνο των πεσόντων Κιζδερβενιωτών του 1920 Ο Δημήτρης Χαρίτου στο Μνημόσυνο των πεσόντων Κιζδερβενιωτών του 1920