Ο βουλευτής Ροδόπης του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Χαρίτου έστειλε επιστολή προς τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, κοινοποιώντας του και την ανοιχτή επιστολή της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ροδόπης.

Ο βουλευτής θα επιδιώξει και την απ’ ευθείας επικοινωνία με την ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, ενώ επίσης ενημέρωσε σχετικώς και τον τομεάρχη Προστασίας του Πολίτη του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννη Ραγκούση. 

Η επιστολή του κ. Χαρίτου προς τον κ. Χρυσοχοΐδη:

“Κύριε υπουργέ. Σε αυτήν την πράγματι δύσκολη περίοδο των δύο μηνών για την χώρα μας και της εφαρμογής πρωτόγνωρων περιοριστικών μέτρων που ελήφθησαν για την αντιμετώπιση της πανδημίας, οι αστυνομικοί βρέθηκαν στην πρώτη γραμμή επιτήρησης της εφαρμογής των μέτρων αυτών και καθ’ ομολογία σας εκτέλεσαν επιτυχώς τα καθήκοντά τους. Όπως σας είναι γνωστό από τις 17-03-2020 έχουν ανασταλεί οι άδειες των αστυνομικών μέχρι νεωτέρας, λόγω των έκτακτων μέτρων για την προστασία των πολιτών. Επιπλέον ειδικά οι αστυνομικοί της Ροδόπης συνεχίζουν να ενισχύουν στα ελληνοτουρκικά σύνορα, ακόμη και σήμερα, με ένα σεβαστό αριθμό αστυνομικών, από την πρώτη μέρα της κρίσης στις Καστανιές του Έβρου στις 28-02-2020. Για αυτό οι αστυνομικοί αναμένουν πέραν της ηθικής αναγνώρισης των υπηρεσιών τους στην πρώτη γραμμή αντιμετώπισης της πανδημίας και την έμπρακτη αναγνώριση. Μια τέτοια αναγνώριση θα είναι η οικονομική τους αποζημίωση για το διάστημα της επιφυλακής και αναλόγως του χρονικού διαστήματος που απασχολήθηκε ο καθένας, όπως κατατέθηκε ως αίτημα στην επιστολή της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ροδόπης την οποία σας κοινοποιώ. Με εκτίμηση, Βουλευτής Ροδόπης ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Χαρίτου”.