Ο Δημ. Χαρίτου στο πλευρό των κερασοπαραγωγών του “Γιακά” που επλήγησαν από το χαλάζι

"Θα παρακολουθούμε το ζήτημα των αποζημιώσεων για μια δίκαιη αντιμετώπιση της σημαντικής καταστροφής που προκλήθηκε!".
IMG_8913

Με κερασοπαραγωγούς στους οικισμούς Θάμνα, Αγίασμα, Δύμη, κ.α., συναντήθηκε ο Δημήτρης Χαρίτου, μετά τις εκτεταμένες καταστροφές που υπέστησαν οι καλλιέργειές τους από τη χαλαζόπτωση των προηγούμενων ημερών.

Ο κ. Χαρίτου δήλωσε: “Λίγα μόνο λεπτά έντονης χαλαζόπτωσης ήταν αρκετά για να προκληθούν ανεπανόρθωτες ζημιές στους κερασώνες στα χωριά του «Γιακά», που παράγουν το επώνυμο κεράσι Κομοτηνής. Η μεγάλη καρπόδεση των δένδρων, οι ευνοϊκές καιρικές συνθήκες, προϊδέαζαν για μια καλή χρονιά με υψηλή παραγωγή, καλής ποιότητας κεράσια και ένα ευπρεπές εισόδημα για τους αποκλειστικά δενδροκαλλιεργητές της περιοχής. Δυστυχώς τίποτα από αυτά δεν υπάρχει σήμερα. Η αγωνία και η ανησυχία τους είναι έκδηλη. Ο ΕΛΓΑ δραστηριοποιείται, όπως με ενημέρωσαν οι υπεύθυνοι του οργανισμού, και πράγματι η διαδικασία καταγραφής των ζημιών όσων επλήγησαν θα προχωρήσει άμεσα. Όμως, όπως λένε και οι παραγωγοί, από τη ζημιά κέρδος δεν βγαίνει, αφού μια καλή χρόνια θα πάει χαμένη! Έντονη όμως είναι και η συζήτηση για την έλλειψη προγραμμάτων και μέτρων αντιχαλαζικής προστασίας των κερασώνων στην περιοχή, καθώς και των τόσο αναγκαίων για την άρδευση των δενδροκαλλιεργειών έργων υποδομής. Οι παραγωγοί αναμένουν από την Περιφερειακή διοίκηση, τη διεύρυνση και λειτουργία ενός μικρού ταμιευτήρα που οι ίδιοι εδώ και είκοσι χρόνια δημιούργησαν στη Δύμη, και όπως είπαν είναι σε καλό δρόμο. Θα παρακολουθούμε το ζήτημα των αποζημιώσεων για μια δίκαιη αντιμετώπιση της σημαντικής καταστροφής που προκλήθηκε!“.

Ο Δημ. Χαρίτου στο πλευρό των κερασοπαραγωγών του "Γιακά" που επλήγησαν από το χαλάζι Ο Δημ. Χαρίτου στο πλευρό των κερασοπαραγωγών του "Γιακά" που επλήγησαν από το χαλάζι Ο Δημ. Χαρίτου στο πλευρό των κερασοπαραγωγών του "Γιακά" που επλήγησαν από το χαλάζι

Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Ωδείο Μ. Συκάκη: Υψηλό επίπεδο σπουδών & Σύγχρονες εκπαιδευτικές μέθοδοι
Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία
Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κομοτηνή

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

ΠΑΡΤΕ... ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ
Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Νέες γεύσεις, “αντικριστών” ψητών, σας περιμένουν στον “Μπουφέ του Σταθμού” στην Κομοτηνή
Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood