Ο Δημ. Χαρίτου παρακολουθεί στενά τη διαδικασία αποζημίωσης των αγροτών του “Γιακά”

Βρέθηκε ξανά στην πληγείσα περιοχή και τόνισε την "ανάγκη οι διαδικασίες για την εκτίμηση των ζημιών να προχωρήσουν το ταχύτερο, με τρόπο αντικειμενικό και δίκαιο, προκειμένου να αποζημιωθούν γρήγορα οι πληγέντες".
Βουλευτής Δημήτρης Χαρίτου διοίκηση ΕΛΓΑ χαλαζόπτωση Ροδόπη (1)
Για δεύτερη φορά μέσα σε λίγες μόνο μέρες, ο βουλευτής Ροδόπης του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Χαρίτου επισκέφθηκε την πληγείσα από την χαλαζόπτωση της 12ης Ιουνίου περιοχή της Ροδόπης, και συγκεκριμένα είχε συνάντηση στον οικισμό Σώστη με τον υπεύθυνο του ΕΛΓΑ για τον Νομό Ροδόπης, Δημήτρη Πανταζή, τον αντιπεριφερειάρχη Ροδόπης Νίκο Τσαλικίδη, τον αντιπεριφερειάρχη Οικονομικών της Περιφέρειας ΑΜ-Θ Αμέτ Ιμπράμ, και τον αντιδήμαρχο Αγροτικής Ανάπτυξης του Δήμου Ιάσμου Αλή Οζάν.
Στη συνάντηση έγινε εκτενής συζήτηση για την εκτίμηση των ζημιών η οποία είναι σε εξέλιξη από τους γεωπόνους του ΕΛΓΑ, και τονίστηκε ότι θα υπάρξει ενιαία διαδικασία υποβολής αιτήσεων ζημιών, καταγραφής και εκτίμησης των ζημιών, που προκλήθηκαν από τα διαδοχικά ακραία καιρικά φαινόμενα χαλαζόπτωσης και έντονων βροχοπτώσεων, και έπληξαν κυρίως κερασώνες, καπνοφυτείες, κηπευτικά.
Ο Δημ. Χαρίτου παρακολουθεί στενά τη διαδικασία αποζημίωσης των αγροτών του "Γιακά"Τα φαινόμενα αυτά εκδηλώθηκαν το τελευταίο χρονικό διάστημα και εκτείνονται σε όλη την περιοχή του “Γιακά” σε οικισμούς του Δήμου Ιάσμου, ενώ πριν την καταγραφή της τελευταίας χαλαζόπτωσης είχαν ήδη υποβληθεί πάνω από 504 δηλώσεις ζημιάς.
Ο βουλευτής Δημήτρης Χαρίτου που παρακολουθεί το πρόβλημα από την πρώτη μέρα της εμφάνισής του, ευχαρίστησε τους παρευρισκόμενους στη συνάντηση και επεσήμανε την “ανάγκη οι διαδικασίες για την εκτίμηση των ζημιών να προχωρήσουν το ταχύτερο, με τρόπο αντικειμενικό και δίκαιο, προκειμένου να αποζημιωθούν γρήγορα οι πληγέντες”.
Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood