Ο Δημ. Χαρίτου απαντά στον Αλ. Χαρίτση για το “ειδικό αναπτυξιακό σχέδιο για τη Θράκη”

"Εκτός και αν οι δύο βουλευτές της "Νέας Αριστεράς" σε Ξάνθη και Ροδόπη του επέβαλαν μια τέτοια επιλογή και επομένως  υποχρεούται να εξηγήσει τους πραγματικούς λόγους αυτής της μεταστροφής. Όλα τα άλλα είναι προφάσεις εν αμαρτίες".
Screenshot_911

“Παρ’ ότι έχουν περάσει δύο χρόνια από το πόρισμα της διακομματικής επιτροπής για την ανάπτυξη της Θράκης, δεν βλέπουμε να έχει υλοποιηθεί κάτι. Αυτή τη στιγμή είναι κενό γράμμα, δυστυχώς. Νομίζω ότι θα έπρεπε να συζητήσουμε πάρα πολύ σοβαρά για ένα ειδικό αναπτυξιακό πρόγραμμα για τη Θράκη”, τόνισε επισκεπτόμενος την Κομοτηνή ο επικεφαλής πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας της “Νέας Αριστεράς”, Αλέξης Χαρίτσης, και εξήγησε: “Ένα πρόγραμμα το οποίο θα προβλέπει ειδικά φορολογικά κίνητρα για την περιοχή – όχι βεβαίως μια επαναφορά του περίφημου 12% το οποίο γνωρίζουμε ότι τελικά οδήγησε και για ευρωπαϊκούς λόγους σε ένα αδιέξοδο – με τη μετεγκατάσταση επιχειρήσεων εδώ από άλλες περιοχές της Ελλάδας. Δεν είναι δυνατόν επίσης από το Ταμείο Ανάκαμψης – περισσότερα από 32 δισ. € – να μην  έχει εκπονηθεί ένα περιφερειακό σχέδιο σε κάθε περιοχή της χώρας και ειδικά σε μια τόσο κρίσιμη και ευαίσθητη περιοχή όπως είναι η Θράκη. Θα  μπορούσαμε μέσα από το Ταμείο Ανάκαμψης να έχουμε εδώ ένα πρόγραμμα το οποίο θα ενισχύσει τις επιχειρήσεις της περιοχής για να μεγεθυνθούν και να μπορέσουν να παίξουν έναν πιο  σημαντικό ρόλο στην οικονομία, τόσο στην τοπική όσο και συνολικότερα την εθνική.  Και  βεβαίως, για την ολοκλήρωση βασικών υποδομών, ενεργειακών, οδικών και σιδηροδρομικών, γιατί δεν μπορούμε να μιλάμε για ανάπτυξη της περιοχής αν δεν ολοκληρωθούν οι υποδομές οι οποίες είναι απαραίτητες, πολύ δε περισσότερο σε μια περιοχή που μπορεί να λειτουργήσει και ως διασυνδετήριος κόμβος και με τις γειτονικές χώρες. Υπάρχουν λοιπόν δυνατότητες αναπτυξιακές, οι οποίες νομίζω ότι αυτή τη στιγμή δεν συζητούνται για το πώς θα τις προχωρήσουμε μπροστά. Αυτό που κάνουμε ως “Νέα Αριστερά” σε κάθε περιοχή που  περιοδεύουμε αυτό το διάστημα, έτσι  κι εδώ στη Θράκη, είναι ότι θα προχωρήσουμε κοινοβουλευτικά σε μια παρέμβαση, να θέσουμε αυτά τα ζητήματα και να προτείνουμε και λύσεις”.

Σχολιάζοντας την τοποθέτηση του κ. Χαρίτση, το μέλος της κεντρικής επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ και τέως βουλευτής Ροδόπης, Δημήτρης Χαρίτου, τονίζει: “Ένα νέο ειδικό αναπτυξιακό πρόγραμμα για τη Θράκη πρότεινε από την Κομοτηνή ο Αλέξης Χαρίτσης της “Νέας Αριστεράς”! Είναι να αναρωτιέται κανείς: δεν γνωρίζει οτι ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. – και με τη δική του συγκατάθεση – είχε καταθέσει ένα ολοκληρωμένο και συνεκτικό πρόγραμμα για την ανάπτυξη της Θράκης στη συζήτηση στη Βουλή το 2022, στο πλαίσιο της διακομματικής επιτροπής; Δεν οφείλει να εξηγήσει τους λόγους για τους οποίους αποστασιοποιείται ο ίδιος και η “Νέα Αριστερά” από την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. για τη Θράκη, που αναδείχθηκε μετά από εκτενή διάλογο με τους παραγωγικούς και κοινωνικούς φορείς της περιοχής; Η επίκληση ως λόγου αποστασιοποίησης οτι δεν υλοποιείται το πόρισμα που κατέθεσε η ΝΔ στη διακομματική επιτροπή, προφανώς και δεν μπορεί να γίνει πιστευτός. Εκτός και αν οι δύο βουλευτές της “Νέας Αριστεράς” σε Ξάνθη και Ροδόπη του επέβαλαν μια τέτοια επιλογή και επομένως  υποχρεούται να εξηγήσει τους πραγματικούς λόγους αυτής της μεταστροφής. Όλα τα άλλα είναι προφάσεις εν αμαρτίες“.

Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Ωδείο Μ. Συκάκη: Υψηλό επίπεδο σπουδών & Σύγχρονες εκπαιδευτικές μέθοδοι
Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία
Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κομοτηνή

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

ΠΑΡΤΕ... ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ
Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Νέες γεύσεις, “αντικριστών” ψητών, σας περιμένουν στον “Μπουφέ του Σταθμού” στην Κομοτηνή
Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood