Συνάντηση με τον Γενικό Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά, είχαν ο  Διευθύνων Σύμβουλος Αναστάσιος Μάνος και ο Γενικός Διευθυντής Ανάπτυξης και Διαχείρισης Δικτύου του ΔΕΔΔΗΕ Ηρακλής Μενεγάτος.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν θέματα που αφορούν στη στενότερη και αποτελεσματικότερη συνεργασία των δύο πλευρών υπό το νέο νομοθετικό πλαίσιο της Πολιτικής Προστασίας, το οποίο δίνει ιδιαίτερη έμφαση στην πρόληψη.

Αναλυτικότερα, στο πλαίσιο της ολιστικής προσέγγισης και του συντονισμού του κρατικού μηχανισμού που προβλέπει η νέα νομοθεσία, συζητήθηκαν δράσεις πρόληψης και άμεσης κινητοποίησης για θέματα που αφορούν σε προβλήματα ηλεκτροδότησης που μπορεί να προκύψουν από έκτακτα γεγονότα.

Ο κ. Μάνος ανέφερε σχετικά: «Ο ΔΕΔΔΗΕ συμμετέχει ενεργά στον νέο σχεδιασμό της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας και βρίσκεται σε πλήρη ετοιμότητα για να συνεργαστεί στενά σε όλα τα στάδια κινητοποίησης του κρατικού μηχανισμού όταν προκύπτουν καταστάσεις έκτακτης ανάγκης, από την πρόληψη έως την αποκατάσταση».

Ο  κ. Χαρδαλιάς μεταξύ άλλων δήλωσε: «Η προστασία της ζωής και της περιουσίας των πολιτών, καθώς και του φυσικού περιβάλλοντος, αποτελεί απόλυτη προτεραιότητα για την Κυβέρνηση. Με τον νέο νόμο πλέον έχουμε έναν σύγχρονο και αποτελεσματικό μηχανισμό διαχείρισης κρίσεων και αντιμετώπισης κινδύνων. Ο ΔΕΔΔΗΕ αποτελεί έναν βασικό κρίκο στην αλυσίδα διαχείρισης εκτάκτων αναγκών, και η εναρμόνιση του επιχειρησιακού του σχεδιασμού με τα γενικά σχέδια αντιμετώπισης κινδύνων της ΓΓΠΠ είναι επιβεβλημένη».