Ο Δ. Χαρίτου ζητά από τον Κ. Χατζηδάκη την απόδοση των συνδρομών των συνταξιούχων για την ενίσχυση των συνδικαλιστικών τους οργανώσεων

Ο Βουλευτής Ροδόπης κατέθεσε Κοινοβουλευτική Αναφορά.
Δημήτρης Χαρίτου βουλευτής Ροδόπης ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ (9)

Ο Βουλευτής Ροδόπης Δημήτρης Χαρίτου ζητά από τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων να προχωρήσει στην έκδοση υπουργικής απόφασης ώστε να αποδοθούν οι συνδρομές που έχουν καταβάλει οι συνταξιούχοι μεταξύ 2018-2022 και αφορούν την ενίσχυση των συνδικαλιστικών τους οργανώσεων.

Με Κοινοβουλευτική Αναφορά που κατέθεσε στη Βουλή υποβάλλοντας το υπόμνημα της Ένωσης Συνταξιούχων πρώην ΙΚΑ και νυν ΕΦΚΑ Ροδόπης, επισημαίνει ότι εκκρεμεί η έκδοση της υπουργικής απόφασης, ενώ όφειλε με βάση τον Νόμο 4387/2016 να έχει προχωρήσει, με αποτέλεσμα να μην έχουν αποδοθεί οι συνδρομές της τελευταίας πενταετίας και οι οργανώσεις να αντιμετωπίζουν σοβαρό οικονομικό πρόβλημα.

Ο Βουλευτής καλεί την κυβέρνηση και τον αρμόδιο Υπουργό να αποδώσει χωρίς άλλη χρονοτριβή τα οφειλόμενα, που προέρχονται από τις συντάξεις και όχι από τον κρατικό προϋπολογισμό.  

Το πλήρες κείμενο της κατατεθείσας αναφοράς:

“ΑΝΑΦΟΡΑ

Για τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων.

Θέμα: Πότε θα αποδώσετε τις συνδρομές που έχουν καταβάλει οι συνταξιούχοι μεταξύ 2018-2022 για την ενίσχυση των συνδικαλιστικών τους οργανώσεων;

Ο βουλευτής Ροδόπης ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Δημήτρης Χαρίτου καταθέτει προς τον Υπουργό  Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων κ. Χατζηδάκη το υπόμνημα της «Ένωσης Συνταξιούχων του πρώην ιδρύματος Κοινωνικών Ασφαλίσεων (ΙΚΑ) και τώρα ΕΦΚΑ Ν. Ροδόπης», με το οποίο οι συνταξιούχοι ζητούν να αποδοθούν στις συνδικαλιστικές οργανώσεις τους τα ποσά που τους παρακρατήθηκαν μεταξύ 2018-2022, με σκοπό να καλυφθούν οι λειτουργικές δαπάνες των σωματείων τους.

Στην επιστολή αναφέρεται, μεταξύ άλλων, ότι από το 2016 έχει νομοθετηθεί η προαιρετική παρακράτηση από κάθε συνταξιούχο 0,20 λεπτών/ανά μήνα, ποσό που συγκεντρώνεται από τον ΕΦΚΑ και αποδίδεται με υπουργική απόφαση στις  οργανώσεις των συνταξιούχων,  ανάλογα με τον αριθμό των μελών τους. 

Οι συνταξιούχοι διαμαρτύρονται ότι τέτοια υπουργική απόφαση δεν έχει εκδοθεί για μεγάλο χρονικό διάστημα, με αποτέλεσμα να μην έχουν αποδοθεί οι συνδρομές της τελευταίας πενταετίας και οι συνδικαλιστικές τους οργανώσεις  να αντιμετωπίζουν σοβαρό οικονομικό πρόβλημα. Τέλος επισημαίνουν ότι η κυβέρνηση είναι υποχρεωμένη να αποδώσει τα χρήματα αυτά αφού προέρχονται από τις συντάξεις τους και όχι  από τον κρατικό προϋπολογισμό.

Κατόπιν τούτων  ερωτάσθε κ. Υπουργέ

Πότε θα αποδώσετε στις συνδικαλιστικές οργανώσεις των συνταξιούχων τα οφειλόμενα των ετών 2018, 2019, 2020, 2021 και 2022;

Επισυνάπτεται το υπόμνημα

Παρακαλούμε για την απάντηση και τις σχετικές ενέργειες και να μας ενημερώσετε σχετικά.

Ο καταθέτων βουλευτής

Χαρίτου Δημήτρης”.

 

Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Ωδείο Μ. Συκάκη: Υψηλό επίπεδο σπουδών & Σύγχρονες εκπαιδευτικές μέθοδοι
Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία
Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κομοτηνή

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

ΠΑΡΤΕ... ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ
Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Νέες γεύσεις, “αντικριστών” ψητών, σας περιμένουν στον “Μπουφέ του Σταθμού” στην Κομοτηνή
Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood