Όπως όλα τα παιδιά της γενιάς του ο Βασίλης Κάπης μεγάλωσε με την φιλοσοφία πως αν θέλει να θεωρείται επιτυχημένος, θα πρέπει να γίνει δικηγόρος, γιατρός ή μηχανικός…

Γιος γνωστού δικηγόρου και καλός μαθητής πέρασε εύκολα στην Νομική της Κομοτηνής και θεωρούσε δεδομένο πως η ζωή του θα περνούσε ανάμεσα στις δικαστικές αίθουσες και το δικηγορικό του γραφείο στις Σέρρες. Όμως μετά από 10 χρόνια μάχιμης δικηγορίας ο Βασίλης ένιωσε πως πνίγεται από το άγχος, την απαισιοδοξία και την δυστυχία που κυρίευσαν πολλούς ανθρώπους τα χρόνια της κρίσης και έτσι πήρε μία μεγάλη απόφαση. Εγκατέλειψε την Νομική και έγινε αγρότης. Σήμερα καλλιεργεί πιπεράκια μπακάλικα στον Αη-Γιάννη Σερρών.

Μοιραζόμενος την ιστορία του με τη δημοσιογράφο Ελένη Λάζάρου και τους αναγνώστες των «Σερραϊκών Νέων», ο Βασίλης σημείωσε, μεταξύ άλλων: «Επειδή ασχολούμαι πολύ με το αστικό δίκαιο και δούλευα με τράπεζες, ερχόμουν καθημερινά αντιμέτωπος με αγχωμένους και δυστυχισμένους ανθρώπους. Έβλεπα μονίμως ανθρώπους που χρωστάνε και δεν μπορούν να πληρώσουν. Υποθέσεις στενάχωρες. Άλλωστε δεν πάει κανείς στον δικηγόρο αν δεν έχει πρόβλημα. Προσπαθούσα να λύσω  τα προβλήματα ως άνθρωπος και μετά ως δικηγόρος. Αλλά όλο αυτό με έτρωγε. Έγινα δυστυχισμένος. Έτσι το φιλοσόφησα. Αφού η ζωή είναι μία και μικρή καλό θα ναι να την απολαμβάνουμε και να κάνουμε κάτι που μας κάνει ευτυχισμένους. ‘Ηταν η περίοδος που ο συνεργάτης μου ο Πέτρος Άτσαλος είχε αρχίσει να καλλιεργεί πιπεράκια μπακάλικα και ήταν κάτι που με ενθουσίασε. Προσπαθούσα να πείσω άλλους να ασχοληθούν. Έτσι είπα στον εαυτό μου: “Αφού το θεωρείς καλή ιδέα καντο εσύ”. Και το έκανα».

Διαβάστε ολόκληρη τη συνέντευξη του Βασίλη Κάπη και δείτε περισσότερες φωτογραφίες στο serraikanea.gr…