Τη σκυτάλη στους νεότερους, παραδίδει ο μέχρι πρότινος Πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Ροδόπης, Αλέξανδρος Τααπέκος, ο οποίος παραιτήθηκε από το αξίωμα μετά από 24 χρόνια παραγωγικής και δημιουργικής θητείας, εν όψει των εκλογών του ερχόμενου Νοεμβρίου.

Πρόεδρος μέχρι τις επικείμενες εκλογικές διαδικασίες εξελέγη από το Δ.Σ. ο μέχρι πρότινος γραμματέας του συλλόγου, Χρήστος Κουκάκης, και γραμματέας ο Γιάννης Γκαντής, μέχρι σήμερα μέλος του διοικητικού συμβουλίου.

Ο κ. Τσαπέκος, ένας από τους πιο φιλότιμους και ποιοτικούς ανθρώπους του τόπου, κοινωνικά ευαισθητοποιημένος και πάντα πρόθυμος να προσφέρει τη βοήθειά του, ταγμένος στην υπηρεσία των συμπολιτών του, και μαχητικός υπέρ του κλάδου του και των συναδέλφων του, αναφέρει σε ανοιχτή επιστολή του:

“Αγαπητοί μου συνάδελφοι και αγαπητοί μου συμπολίτες!

Μετά από την εικοσιτετραετή θητεία μου στο τιμόνι του Φαρμακευτικού Συλλόγου Ροδόπης (ΝΠΔΔ), την οποία θεωρώ υπεραρκετή για να πω ότι ολοκλήρωσα τον κύκλο μου ως Πρόεδρος, και όσα είχα να προσφέρω πιστεύω ότι τα έδωσα, σας κάνω γνωστό ότι υπέβαλα την παραίτησή μου από το αξίωμα και παραμένω ως απλό μέλος του Δ.Σ.

Η παραίτησή μου αυτή έγινε καθαρά με κριτήριο την ανανέωση και μόνο, σε μια στιγμή που το Διοικητικό Συμβούλιο του Φ.Σ. Ροδόπης πλέον έφτασε να απαρτίζεται από νέους και αξιόλογους συναδέλφους οι οποίοι πιστεύω ακράδαντα ότι επάξια μπορούν να συνεχίσουν το έργο και να το πάνε ακόμη ψηλότερα, αρχής γενομένης από τις εκλογές που θα γίνουν τον ερχόμενο Νοέμβριο.

Δηλώνω πως υπηρέτησα με την ψυχή μου το αξίωμα του Προέδρου, και είμαι χαρούμενος που αυτή τη στιγμή υπάρχει, ίσως το καλύτερο μέχρι σήμερα, κλίμα σύμπνοιας και συνεννόησης εντός του Δ.Σ.!

Θα είμαι πάντα δίπλα στον Σύλλογο και στους συναδέλφους μου, όπου και όποτε  χρειαστούν τη βοήθειά μου.

Ευχαριστώ την επί δώδεκα χρόνια Αντιπρόεδρά μας, κ. Γουλδέν Χουσεΐνογλου, τον επί έξι χρόνια Γραμματέα μας κ. Χρήστο Κουκάκη, τον Ταμία κ. Ισμαήλ Σαρή Σακάλ, και τα Μέλη του Δ.Σ., την κ. Ζωή Τσαπέκου, τον κ. Γιάννη Γκαντή, την κ. Ματίνα Ζούμα, την κ. Κική Κάρρα και την κ. Νεσέ Μουρτεζά, που στάθηκαν αρωγοί στη χάραξη της συνδικαλιστικής, της επαγγελματικής, και της επιστημονικής μας πορείας στον τόπο μας.

Δεν ξεχνώ όμως και τα δεκάδες υπόλοιπα Μέλη των οκτώ Διοικητικών Συμβουλίων της θητείας μου!

Τους ευχαριστώ όλους για τη συνεργασία και για την προσπάθειά τους στην  επίτευξη των στόχων  μας. Και η χαρά μου είναι ακόμη μεγαλύτερη όταν αναλογίζομαι πως όλα αυτά τα χρόνια καταφέραμε να είμαστε μια συνδικαλιστική ομάδα χωρίς κομματικούς και θρησκευτικούς διαχωρισμούς! Όλοι μαζί ενωμένοι σε μια γροθιά για την προάσπιση της Δημόσιας Υγείας και της Φαρμακευτικής Επιστήμης!

Ο Αλέξανδρος Τσαπέκος παραδίδει το τιμόνι του Φ.Σ. Ροδόπης μετά από 24 χρόνια πετυχημένης προεδρίας

Ευχαριστώ τους συναδέλφους μου Φαρμακοποιούς της Ροδόπης που μου εμπιστεύτηκαν  όλα αυτά τα 24 χρόνια να τους εκπροσωπώ, και είμαι σίγουρος ότι θα θυμούνται ότι πραγματικά έδωσα μάχες στον τομέα των διεκδικήσεων και δούλεψα χωρίς να παρεκκλίνω στο ελάχιστο από τα συνδικαλιστικά αλλά και από τα ηθικά μου καθήκοντα. Και πάντα με γνώμονα το δίκιο τους! Σε συνδυασμό βέβαια και με τα συμφέροντα και τις ανάγκες των ασθενών μας! Δεν υπολόγιζα ποτέ τον χρόνο που έκλεβα καθημερινά από την προσωπική μου και την επαγγελματική μου ζωή. Σχεδόν πάντα έδινα προτεραιότητα στην επίλυση των θεμάτων του Συλλόγου και μετά έβλεπα τα δικά μου!

Μετά την παραίτησή μου, το Διοικητικό  Συμβούλιο εξέλεξε νέο Πρόεδρο τον κ. Χρήστο Κουκάκη, μέχρι πρότινος Γραμματέα του Συλλόγου, και νέο Γραμματέα τον κ. Γιάννη Γκαντή, τους οποίους συγχαίρω και τους εύχομαι καλή επιτυχία στο έργο τους, όπως και να έχουν πολλές δυνάμεις και αντοχές ώστε να αντιμετωπίσουν τα δύσκολα και  να οδηγήσουν μαζί με τα υπόλοιπα μέλη τον Σύλλογό μας σε νέες επιτυχίες!”.