Ο Αλέξανδρος Ταξιλδάρης αρχηγός της ελληνικής αποστολής στους Παραολυμπιακούς του Παρισιού

Ο παραολυμπιονίκης κολύμβησης και πρόεδρος του συλλόγου ατόμων με κινητικά προβλήματα, "Περπατώ" Κομοτηνής, Αλέξανδρος Ταξιλδάρης, θα είναι ο αρχηγός της ελληνικής αποστολής στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού το 2024, μετά από απόφαση της Ολομέλειας της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής.
unnamed-1

Ο παραολυμπιονίκης κολύμβησης και πρόεδρος του συλλόγου ατόμων με κινητικά προβλήματα, “Περπατώ” Κομοτηνής, Αλέξανδρος Ταξιλδάρης, θα είναι ο αρχηγός της ελληνικής αποστολής στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού το 2024, μετά από απόφαση της Ολομέλειας της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής.

“Η απόφαση για τον αρχηγό της ελληνικής  παραολυμπιακής αποστολής στο Παρίσι πάρθηκε μαζί με μία σειρά κι άλλων αποφάσεων που θέλουμε να στηρίξουν τη συμμετοχή μας στους επόμενους Παρολυμπιακούς αγώνες από πολύ νωρίς ούτως ώστε να έχουμε πρώτα απ’ όλα τον μεγαλύτερο δυνατό αριθμό συμμετοχών σε όσο περισσότερα αθλήματα γίνεται, αλλά και η ομάδα να φτάσει στο Παρίσι και να πάρει μέρος στους αγώνες όσο πιο σωστά  οργανωμένη μπορεί να γίνει”, αναφέρει ο αργυρός Παραολυμπιονίκης στην Αθήνα το 2004, και συμπληρώνει: “Για πρώτη φορά στην ιστορία της ελληνικής παραολυμπιακής επιτροπής συμμετέχουν τόσοι πρώην αθλητές σε εκτελεστικές θέσεις μαζί με πολύ έμπειρα στελέχη που αγαπούν τον χώρο, και πιστεύω αυτός ο συνδυασμός θα μπορέσει να υποστηρίξει τους αθλητές μας στον μέγιστο βαθμό”.
Ο Αλέξανδρος Ταξιλδάρης εκπροσώπησε τη χώρα μας ως αρχηγός αποστολής και στους Χειμερινούς Παραολυμπιακούς Αγώνες στο Πεκίνο την περασμένη Άνοιξη, και όπως ο ίδιος περιγράφει, “ήταν μια μοναδική εμπειρία, και από πλευράς γνώσεων για μένα προσωπικά πάνω σε οργανωτικά θέματα των αγώνων, αλλά και συναισθημάτων, διότι παρά τις αντιξοότητες και τις δυσκολίες, υπήρξε άρτια συνοχή στην ομάδα και λειτούργησαν όλα, και στα δύσκολα και στα εύκολα, όπως ακριβώς έπρεπε. Αυτή μου τη γνώση θα τη χρησιμοποιήσω μαζί με τους συνεργάτες μου για την οργάνωση της πολύ μεγαλύτερης αποστολής στο Παρίσι”.
Έχοντας τη δυνατότητα να ζήσει από κοντά όλη την αγωνία των αθλητών, το πάθος τους για τη νίκη και τον κόπο για να ανεβάσουν τη χώρα μας στο βάθρο των νικητών, υπογραμμίζει: “Η δουλειά του αρχηγού της αποστολής είναι να οργανώνει όλη την ομάδα, τους τεχνικούς συμβούλους, τους προπονητές, το ιατρικό team, προκειμένου να λύνουν τα προβλήματα που προκύπτουν ανά πάσα ώρα και να καθιστούν τη συμμετοχή των αθλητών ιδανική σε όλα τα επίπεδα, όπως της προπόνησης, της ξεκούρασης, του φαγητού, αλλά πάνω απ’ όλα της αγωνιστικής συμμετοχής! Οι πρωταγωνιστές είναι οι αθλητές και οι υπόλοιποι είμαστε οι κομπάρσοι και το επιτελείο που τους συνοδεύει”.
Εξάλλου, σημειώνοντας οτι οι προσδοκίες από τη συμμετοχή της χώρας μας στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού είναι πολύ μεγάλες, επισημαίνει: “Νοιώθω πραγματικά ευεργετημένος από την εμπλοκή μου στο Παραολυμπιακό Κίνημα από την πρώτη στιγμή έως και το κλείσιμο της αθλητικής μου καριέρας μετά από δέκα χρόνια. Κάνοντας απλά όσο καλύτερα μπορούσα αυτό που πραγματικά αγαπούσα, να αθλούμαι δηλαδή, και να προπονούμαι, κέρδισα πολύτιμα αγαθά για τη ζωή μου. Αναγνωρισιμότητα, χρήματα, αλλά πάνω απ’ όλα, αγαπημένους φίλους και φυσικά ψυχοσωματική ευεξία στην καθημερινότητά μου. Νοιώθω, λοιπόν, υποχρέωση, όλη αυτή τη θετική ενέργεια που εγώ προσκόμισα από τον χώρο, να την επιστρέψω με κάθε τρόπο στον χώρο, και μέσα από αυτή την απόφαση της ολομέλειας, γίνεται με τον πιο τιμητικό τρόπο που θα μπορούσα να φανταστώ”.
Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Ωδείο Μ. Συκάκη: Υψηλό επίπεδο σπουδών & Σύγχρονες εκπαιδευτικές μέθοδοι
Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία
Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κομοτηνή

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

ΠΑΡΤΕ... ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ
Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Νέες γεύσεις, “αντικριστών” ψητών, σας περιμένουν στον “Μπουφέ του Σταθμού” στην Κομοτηνή
Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood