Ντροπή! Ούτε μία μετάθεση αστυνομικού στη δραματικά υποστελεχωμένη Δ.Α. Ροδόπης

Τα προβλήματα των αστυνομικών της Ροδόπης αλλά και η ασφάλεια της περιοχής μας φαίνεται πως δεν απασχολούν, ούτε την Κυβέρνηση ούτε και τον τοπικό Βουλευτή της ΝΔ, Ευρ. Στυλιανίδη.
Αστυνομικό-Μεγαρο-Κομοτηνης (1)

Απολύτως δικαιολογημένη ανακοίνωση-καταγγελία, εξέδωσε η Ένωση Αστυνομικών Ροδόπης, μετά τη θρασεία κοροϊδία που υπέστησαν οι εκπρόσωποί της – και στο πρόσωπό τους όλη η τοπική κοινωνία – από την Κυβέρνηση και τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη Τάκη Θεοδωρικάκο, καθώς και τη φυσική ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ., οι οποίοι αγνόησαν επιδεικτικά και πρωτοφανώς, το προδήλως και αναγνωρισμένο και από τους ίδιους, ως δίκαιο, αίτημα για ενίσχυση του αστυνομικού προσωπικού της ευαίσθητης περιοχής της Ροδόπης, ειδικά εν όψει των διαρκώς αυξανόμενων αναγκών λόγω της παράνομης μετανάστευσης.

Για το θέμα ενημερώθηκαν από την Ένωση Αστυνομικών Ροδόπης και οι Βουλευτές του νομού, κ.κ. Ευριπίδης Στυλιανίδης (ΝΔ), Ιλχάν Αχμέτ (ΚΙΝΑΛ) και Δημήτρης Χαρίτου (ΣΥΡΙΖΑ), όμως μόνο οι κύριοι Ιλχάν Αχμέτ και Δημήτρης Χαρίτου ανταποκρίθηκαν και ενήργησαν με κοινοβουλευτικές παρεμβάσεις τους.

“Τα προβλήματα των αστυνομικών της Ροδόπης αλλά και η ασφάλεια της περιοχής μας, ουδόλως απασχολούν, τόσο το προφανώς Αθηνοκεντρικό Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ., όσο και το προφανώς όμοιο, Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη”, συμπεραίνει, ευλόγως, η Ένωση Αστυνομικών Ροδόπης, η ανακοίνωση-καταγγελία της οποίας έχει ως εξής:

“ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσής μας, μεταφέροντας την οργή και την αγανάκτηση του αστυνομικού προσωπικού και της τοπικής κοινωνίας, καταδικάζει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο την πρωτοφανή στα αστυνομικά χρονικά απόφαση που έλαβε την 20-09-2022 το Κατώτερο Συμβούλιο Μεταθέσεων ΜΕ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΔΕΝ ΕΝΙΣΧΥΕΙ ΜΕ ΟΥΤΕ ΕΝΑΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΤΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ (Δ.Α.) ΡΟΔΟΠΗΣ, αδιαφορώντας για τα ιδιαίτερα σοβαρά προβλήματα αστυνόμευσης του νομού μας – τα οποία πηγάζουν από το γεγονός ότι είναι κενές οι 95 από τις 527 οργανικές θέσεις της Διεύθυνσης και επιπλέον 45 αστυνομικοί είναι αποσπασμένοι στη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση ΑΜ-Θ και σε υπηρεσίες εκτός Ροδόπης.

Το Προεδρείο της Ένωσής μας σε προηγούμενους χρόνους πραγματοποίησε συναντήσεις με την Πολιτική και τη Φυσική ηγεσία της Ελληνικής Αστυνομίας, ενημερώνοντάς τους για όλες τις ιδιαιτερότητες της περιοχής μας, οι οποίες άπτονται αστυνομικού ενδιαφέροντος και δημιουργούν εξαιρετικά αυξημένες ανάγκες αστυνόμευσης προκειμένου για τη διασφάλιση της δημόσιας, αλλά και της κρατικής ασφάλειας τόσο του νομού μας όσο της ίδιας της χώρας μας. Τονίστηκε, ότι όσες φιλότιμες προσπάθειες κι αν κάνουμε οι υπηρετούντες στον νομό μας αστυνομικοί, είναι αδύνατον να διασφαλίσουμε το απαιτούμενο επίπεδο ασφάλειας των συμπολιτών μας που κατοικούν στην ευαίσθητη περιοχή της Ροδόπης, όταν αναγκαζόμαστε να λειτουργούμε με τα ¾ της δύναμης του οργανογράμματός μας.

Στις παραπάνω συναντήσεις λάβαμε δεσμεύσεις από τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Τάκη ΘΕΟΔΩΡΙΚΑΚΟ και από τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγο κ. Κωνσταντίνο ΣΚΟΥΜΑ, ότι με προσωπική τους μέριμνα θα μας ενισχύσουν με ικανό αριθμό αστυνομικού προσωπικού, κατά τις Β΄ Τακτικές Μεταθέσεις έτους 2022, καθώς οι ίδιοι αναγνώρισαν την τραγικότητα της υφιστάμενης κατάστασης και τους εξ αυτής ανακύπτοντες κινδύνους για τη δημόσια ασφάλεια του τόπου μας, αλλά ιδιαίτερα για την κρατική και εθνική ασφάλεια της χώρας μας.

ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΑΠΟΔΕΙΧΘΗΚΕ ΟΤΙ Η ΚΟΡΟΪΔΙΑ ΠΕΡΙΣΣΕΥΕΙ…

Παρά τις δεσμεύσεις της Πολιτικής και Φυσικής ηγεσίας μας, την 14-09-2022 περιήλθε σ’ εμάς «ως κεραυνός εν αιθρία» η πληροφορία ότι πρόθεση και των δύο είναι να μην καλύψουν καμία από τις 95 κενές οργανικές θέσεις της Δ.Α. Ροδόπης!

Την 15-09-2022 η Ένωσή μας, μαζί με τις Ενώσεις Αστυνομικών Υπαλλήλων Ξάνθης και Καβάλας υπέβαλε γραπτό αίτημα συνάντησής μας με τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη προκειμένου να αξιώσουμε την εκ μέρους του Υπουργού μας υλοποίηση της προσωπικής του δέσμευσης – η οποία μάλιστα είχε αποτυπωθεί και εγγράφως από τον ίδιο στην από 19-07-2022 απάντησή του στην υπ’ αριθμ. 6048/27-06-2022 ερώτηση του Βουλευτή ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Ν. Ροδόπης κ. Δημήτρη ΧΑΡΙΤΟΥ, όπου συγκεκριμένα ανέφερε «Ως προς τη στελέχωση της Δ.Α. Ροδόπης και των υφιστάμενων αυτής Υπηρεσιών, σημειώνεται ότι θα καταβληθεί προσπάθεια για την περαιτέρω ενίσχυσή τους με αστυνομικό προσωπικό, τόσο κατά τις τακτικές μεταθέσεις, όσο και κατά τις λοιπές τοποθετήσεις – μετακινήσεις του τρέχοντος έτους».

Παράλληλα αποστείλαμε έγγραφο και στους τρεις Βουλευτές του νομού μας, αιτούμενοι να παρέμβουν αρμοδίως για την ενίσχυση του νομού μας με αστυνομικό προσωπικό. Την 16-09-2022 ο Βουλευτής Ροδόπης ΚΙΝ.ΑΛ. κ. Αχμέτ Ιλχάν, κατέθεσε αναφορά προς τον Υπουργό Π.τ.Π. με θέμα «Κάλυψη κενών οργανικών θέσεων Δ.Α. Ροδόπης», και την 19-09-2022 ο Βουλευτής ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Ν. Ροδόπης κ. Δημήτρης Χαρίτου κατέθεσε ερώτηση στη Βουλή προς τον Υπουργό Π.τ.Π. με θέμα «Ανάγκη άμεσης στελέχωσης με προσωπικό της Δ.Α. Ροδόπης στις επικείμενες μεταθέσεις του τρέχοντος έτους».

Το αίτημά μας για συνάντηση απορρίφθηκε από τον Υπουργό μας και κατόπιν αυτού υποβάλλαμε αίτημα συνάντησης προς τον Αρχηγό μας. Την 19-09-2022 η Πρόεδρός μας κ. Σταυρούλα ΤΖΑΤΖΑΝΑ μαζί με τον Πρόεδρο της Σ.Κ.Α.Ν. Ξάνθης κ. Νικόλαο ΓΟΥΝΑΡΙΔΗ, παρουσία και του Αντιπροέδρου Οικονομικών της Π.Ο.ΑΣ.Υ. κ. Χρήστου ΣΥΝΔΡΕΒΕΛΗ, συναντήθηκαν με τον Αρχηγό μας.

Στη συνάντηση αυτή, που διήρκησε περίπου δύο ώρες, ο Αρχηγός μας παρ’ ότι αναγνώρισε την αλήθεια των ισχυρισμών των Ενώσεών μας και το δίκαιο του αιτήματός μας για την αναγκαιότητα της κάλυψης των κενών οργανικών μας θέσεων, δυστυχώς αφενός επιβεβαίωσε την πληροφορία ότι δεν προτίθεται να καλύψει καμία από τις κενές οργανικές θέσεις των Δ.Α. Ροδόπης και Ξάνθης, αφετέρου δε, παρά τις αντιρρήσεις-αντιδράσεις που εκδηλώθηκαν από πλευράς μας, όπως αποδείχθηκε την επόμενη ημέρα από την απόφαση που έλαβε το Συμβούλιο Μεταθέσεων, τα προβλήματα των αστυνομικών της Ροδόπης αλλά και η ασφάλεια της περιοχής μας, ουδόλως απασχολούν, τόσο το προφανώς Αθηνοκεντρικό Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ., όσο και το προφανώς όμοιο, Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

Για εμάς, όμως, οι ευθύνες δεν περιορίζονται στο Αρχηγείο και στο Υπουργείο Π.τ.Π., αλλά αγγίζουν και την ίδια την Κυβέρνηση, η οποία, εάν όντως είχε αληθινό «ενδιαφέρον» για εμάς τους αστυνομικούς καθώς και για τη θωράκιση της ευαίσθητης περιοχής μας – όπως η ίδια διατρανώνει καθημερινά στα Μ.Μ.Ε. – όφειλε να μην επιτρέψει τέτοιες συμπεριφορές και οφείλει να μας προστατεύσει από αυτές.

Μετά το ΜΗΔΕΝ του Πρωθυπουργού για τους υπηρετούντες στην Ελληνική Αστυνομία, ήρθε και το ΜΗΔΕΝ του Αρχηγείου για τους αστυνομικούς και τους πολίτες του νομού Ροδόπης.

ΕΜΕΙΣ θα κλιμακώσουμε τον αγώνα μας για τον συνάδελφο και την κοινωνία που υπηρετούμε!

 Σ’ ΕΣΑΣ, υπενθυμίζουμε τη λαϊκή παροιμία «ΟΠΟΙΟΣ ΣΠΕΡΝΕΙ ΑΝΕΜΟΥΣ, ΘΕΡΙΖΕΙ ΘΥΕΛΛΕΣ»”.

Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Ωδείο Μ. Συκάκη: Υψηλό επίπεδο σπουδών & Σύγχρονες εκπαιδευτικές μέθοδοι
Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία
Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κομοτηνή

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

ΠΑΡΤΕ... ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ
Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Νέες γεύσεις, “αντικριστών” ψητών, σας περιμένουν στον “Μπουφέ του Σταθμού” στην Κομοτηνή
Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood