Στο εξής όσοι νοσηλευόμενοι και συνοδοί τους διαταράσσουν την εργασιακή ειρήνη του νοσοκομείου, ασκώντας και εργασιακή κακοποίηση στο προσωπικό, θα τίθενται ενώπιον των αρμόδιων αρχών.

Αυτό διαμήνυσε εμφατικά ο Διοικητής του “Σισμανόγλειου” Γενικού Νοσοκομείου Κομοτηνής, κ. Γιώργος Φιλιππίδης, μιλώντας σε εκδήλωση του Συλλόγου Φίλων του νοσοκομειακού ιδρύματος (θα ακολουθήσει εκτενές ρεπορτάζ).

Ταυτόχρονα, πάντως, ο κ. Φιλιππίδης, τόνισε πως αντιστοίχως, απαιτεί και από το προσωπικό την πρέπουσα συμπεριφορά προς τους ασθενείς.

“Τα περιθώρια ανοχής και για τη μία και για την άλλη πλευρά έχουν πλέον εξαντληθεί. Ο υγειονομικός πολιτισμός επιτάσσει αποτελεσματική και αξιοπρεπή νοσηλεία για όλους, αλλά και υγιή εργασιακή κατάσταση για κάθε εργαζόμενο”, υπογράμμισε χαρακτηριστικά ο Διοικητής.

Ολόκληρο το σχετικό απόσπασμα της ομιλίας του έχει ως εξής:

“[…] Ωστόσο οφείλω να πω ότι όσες παρεμβάσεις και αν κάνει η όποια Διοίκηση, όσα καινούρια κτήρια και εξοπλισμός και αν προστεθούν, όσο προσωπικό και να έρθει, αν δεν αλλάξει η Νοοτροπία αντιμετώπισης του ασθενή από το θεραπευτικό προσωπικό, γίνονται όλα χωρίς κανένα σχεδόν νόημα. Έχω τονίσει επανειλημμένα στο ιατρικό, νοσηλευτικό, παραϊατρικό και διοικητικό προσωπικό του Νοσοκομείου, τα θέματα συμπεριφοράς προς τους ασθενείς και τους συνοδούς τους. Είναι το Α και το Ω η σωστή επικοινωνία και η ορθή διαπροσωπική επαφή ιατρού-ασθενή. Ο ασθενής προσέρχεται ευάλωτος στο Νοσοκομείο, ψυχολογικά αδύναμος, και θέλει να βρει μια συμπαράσταση και κατανόηση στο πρόβλημά του. Όσο την βρίσκει, τόσο περισσότερο αυξάνεται η εμπιστοσύνη και η ικανοποίησή του προς το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό και κατ’ επέκταση στον Φορέα του Νοσοκομείου. Από την άλλη δεν δίνω κανένα άλλοθι στους χρήστες υπηρεσιών υγείας που εκδηλώνουν εριστικές και αρνητικές συμπεριφορές προς το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό. Μια σημαντική πλειοψηφία ευσυνείδητων υπαλλήλων του Νοσοκομείου μας, που δουλεύει με αυταπάρνηση και υψηλή αίσθηση του καθήκοντος, βρίσκονται συχνά αντιμέτωποι με ανεπίτρεπτες συμπεριφορές και με εργασιακή κακοποίηση. Ασυνείδητοι ασθενείς και συνοδοί τους συχνά επιτίθενται λεκτικά και σπάνια σωματικά προς το προσωπικό, χωρίς καμία αφορμή και χωρίς να έχουν καμία αίσθηση για το που βρίσκονται. Χωρίς να μπορούν να καταλάβουν ότι υπάρχει ένα επείγον πρόβλημα που πρέπει να αντιμετωπιστεί πιο άμεσα από το δικό τους. Χωρίς να έχουν τη στοιχειώδη παιδεία να φερθούν πολιτισμένα στον ευαίσθητο χώρο ενός Νοσοκομείου. Για όλους αυτούς υπόσχομαι ότι θα ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα που προβλέπονται από την ελληνική πολιτεία, και όσοι διαταράσσουν την εργασιακή ειρήνη του Νοσοκομείου θα βρίσκονται από εδώ και στο εξής ενώπιον των αρμόδιων αρχών. Τα περιθώρια ανοχής και για τη μία και για την άλλη πλευρά έχουν πλέον εξαντληθεί. Ο Υγειονομικός Πολιτισμός επιτάσσει μία αποτελεσματική και αξιοπρεπή νοσηλεία για όλους, αλλά και μια υγιή εργασιακή κατάσταση για κάθε εργαζόμενο, από την Καθαρίστρια μέχρι τον Διευθυντή Κλινικής”.