Νοσοκομείο Κομοτηνής: Είσοδος ασθενών μόνο με δική τους μάσκα

Μόνο σε ασθενείς μόνιμους κατοίκους Ροδόπης, με ραντεβού, και με χρήση προστατευτικής μάσκας που θα πρέπει να φέρουν οι ίδιοι, επιτρέπεται από σήμερα Δευτέρα 4 Μαΐου η είσοδος στο «Σισμανόγλειο» Νοσοκομείο Κομοτηνής.
nosokomeio komotinis giamoustari
Μόνο σε ασθενείς μόνιμους κατοίκους Ροδόπης, με ραντεβού, και με χρήση προστατευτικής μάσκας που θα πρέπει να φέρουν οι ίδιοι, επιτρέπεται από σήμερα Δευτέρα 4 Μαΐου η είσοδος στο «Σισμανόγλειο» Νοσοκομείο Κομοτηνής.
Συγκεκριμένα, σε ανακοίνωσή της η Διοικήτρια του Νοσοκομείου Μάγδα Γιαμουστάρη αναφέρει:
«Με την ολοκλήρωση του πρώτου κύκλου και την μετάβαση στο επόμενο στάδιο, αναφορικά με την αντιμετώπιση του covid-19, αισθάνομαι έντονα την ανάγκη και την υποχρέωση να ευχαριστήσω και να συγχαρώ καταρχήν τους συμπολίτες μας. Με την υπεύθυνη στάση τους, στα μέτρα και τις υποδείξεις των αρμοδίων, συνέβαλαν στην προστασία του πληθυσμού σε όλο το νομό, περιορίζοντας σε ελάχιστα έως μηδενικά τα διαγνωσθέντα περιστατικά και ενισχύοντας τη μάχη που έδινε και εξακολουθεί να δίνει το προσωπικό του Γ.Ν. Κομοτηνής.
Να ευχαριστήσω τους πολίτες και επιχειρηματίες δωρητές, η συμμετοχή των οποίων υπήρξε ιδιαίτερα συγκινητική. Τα αποτελέσματα που επιτεύχθηκαν στο Νοσοκομείο μας, αποδίδονται στη δύναμη του ‘’όλοι μαζί μπορούμε’’, που στην περίπτωση μας απέδωσε στο έπακρο. Θέλω ακόμη να διαβεβαιώσω τον κάθε πολίτη για την ορθή αξιοποίηση των προσφερθέντων πόρων ειδικού σκοπού, που με διαφάνεια και ορθολογιστική αξιολόγηση – ιεράρχηση, από ειδικό επιστημονικό προσωπικό, μεταμόρφωσαν το Νοσοκομείο μας, σε ελάχιστο χρονικό διάστημα, σε μια μικρή ειδική μονάδα αντιμετώπισης του ιού.
Επί του πρακτέου, οι παρεμβάσεις που πραγματοποιήθηκαν στο Νοσοκομείο μας, αφορούν στην ανάπτυξη δομών, που κρίθηκαν επιβεβλημένοι από την στιγμή της προσέλευσης, διαλογής και νοσηλείας των κρουσμάτων του COVID-19, για την ασφαλή διαχείριση των περιστατικών και την προστασία του εμπλεκόμενου προσωπικού.
Κλείνοντας θα ήθελα να ενημερώσω το κοινό ότι η επαναλειτουργία του Γ.Ν. Κομοτηνής ξεκινά σταδιακά και θα ολοκληρωθεί σύμφωνα με τις μελλοντικές εξελίξεις του ιού, οι οποίες αναμφισβήτητα θα εξαρτηθούν από την δική μας περαιτέρω στάση, στις υποδείξεις των ειδικών, καθώς βρισκόμαστε στο επόμενο βήμα για την επίλυση του προβλήματος, ενώ η προσπάθεια συνεχίζεται μέχρι την οριστική λύση του.
Στο πλαίσιο της επαναλειτουργίας του Νοσοκομείου, οι οδηγίες προς το προσωπικό και το πρόγραμμα διαμορφώνεται ως ακολούθως:
Αναφορικά με την Πύλη του Γ.Ν. Κομοτηνής, θα ισχύουν τα παρακάτω:
 • Θερμομετρούνται υποχρεωτικά ΟΛΟΙ και το προσωπικό του Νοσοκομείου.
 • Προσοχή: Αν ο ασθενής είναι εμπύρετος ή έχει σύμπτωμα αναπνευστικό (πχ βήχα) τότε οδηγείται στο ΒΟΧ και ενημερώνεται ο γιατρός του. Γι’ αυτό ο νοσηλευτής ή ο γιατρός της Πύλης ζητά απαντήσεις από όλους τους ασθενείς σε συγκεκριμένα ερωτήματα (πρόβλημα πυρετού, αναπνευστικού κλπ).
 • Δεν εισέρχεται στο χώρο κανένα αυτοκίνητο πλην των εργαζομένων, των νεφροπαθών, των ΑΜΕΑ και των μη αυτοεξυπηρετούμενων.
 • Αν ο ασθενής δεν είναι περιπατητικός, ο συνοδός τον οδηγεί μέχρι την είσοδο των ιατρείων και στη συνέχεια αποχωρεί εκτός του Νοσοκομείου.
 • Ο κάθε εισερχόμενος ασθενής κατέχει και φορά τη δική του μάσκα. Διαφορετικά, δεν επιτρέπεται η είσοδος του.
 • Εάν ο ασθενής είναι ανήλικος, συνοδεύεται από έναν μόνο γονέα.
 • Οι ασθενείς εισέρχονται στη συγκεκριμένη ώρα του ραντεβού τους. Αν έρθουν πιο νωρίς, παραμένουν στην Πύλη και αναμένουν να ειδοποιηθούν. Γι’ αυτό η Πύλη θα έχει καθημερινή ονομαστική κατάσταση των ραντεβού των εξωτερικών ιατρείων και ο ένας φύλακας θα αναλαμβάνει τη διευθέτηση τους. Η Πύλη θα διαθέτει και κατάσταση προγραμματισμένων χειρουργείων.
 • Όσοι προσέρχονται για να κλείσουν ραντεβού, θα τους γίνεται σύσταση να το πράττουν τηλεφωνικά. Σε διαφορετική περίπτωση θα προσέρχονται ανά δύο παίρνοντας νούμερο το οποίο θα επιστρέφουν για να το λάβουν οι επόμενοι.
 • Ο χώρος των εξωτερικών ιατρείων ελέγχεται διαρκώς και επιβάλλεται η τήρηση των αποστάσεων, η υγιεινή των χεριών κλπ.
 • Όλοι οι εργαζόμενοι στο Νοσοκομείο οφείλουν να τηρούν ευλαβικά τα μέτρα ατομικής προστασίας.
 • Απαγορεύονται τα επισκεπτήρια καθώς επίσης και οι συνοδοί ασθενών.
 • Οι συγγενείς των νοσηλευομένων ενημερώνονται τηλεφωνικά από τους θεράποντες ιατρούς των κλινικών, τα τηλέφωνα των οποίων θα δίνονται.
 • Δεν θα εισέρχεται στο χώρο του Νοσοκομείου κανείς ασθενής αν δεν αναγράφεται στις επίσημες λίστες της Πύλης.
Αναφορικά με τα εξωτερικά ιατρεία (πρωινή βάρδια), θα ισχύουν τα παρακάτω:
Τα ΤΕΙ θα πραγματοποιούνται ένα ανά κλινική με περίπου 10 ραντεβού το κάθε ένα εβδομαδιαίως. Κάθε μέρα θα πραγματοποιούν Ε.Ι. τέσσερις ειδικότητες.
Η συχνότητα προσέλευσης των ραντεβού υπολογίζεται σε 3 κατά κλινική ανά ώρα και συνολικά 12 περιστατικά ανά ώρα για τις τέσσερις ειδικότητες. Επομένως θα εξυπηρετούνται ημερησίως 48 περιστατικά περίπου.
Ώρες λειτουργίας 09:00 με 13:00
Αναφορικά με τη λειτουργία των χειρουργείων, θα ισχύουν τα παρακάτω:
 • 2-3 εργάσιμες ημέρες πριν τη διεξαγωγή του τακτικού χειρουργείου, θα διενεργείται τεστ covid-19 σε όλους τους ασθενείς που έχουν προγραμματιστεί μέσω της λίστας χειρουργείου. Αυτό συνεπάγεται ότι ο ασθενής θα πρέπει να προσέλθει στο Νοσοκομείο για τη διεξαγωγή του τεστ τουλάχιστον δύο εργάσιμες ημέρες πριν την ημερομηνία διεξαγωγής του χειρουργείου. Η γραμματέας της Επιτροπής Χειρουργείων θα πρέπει να ενημερώσει τον ασθενή και να ορίσει ημερομηνία διεξαγωγής του τεστ αλλά και του χειρουργείου.
 • Η γραμματέας της Επιτροπής Χειρουργείων θα πρέπει εκτός από τις Κλινικές να προσκομίζει την εβδομαδιαία λίστα τακτικών χειρουργείων και στην Πύλη του Νοσοκομείου προκειμένου να επιτρέπουν την είσοδο των ασθενών.
 • Οι ασθενείς που θα καλούνται από τη λίστα θα είναι αποκλειστικά και μόνο κάτοικοι του Νομού Ροδόπης, χωρίς καμία εξαίρεση.
Παρακαλείται το κοινό να επιδεικνύει τον ανάλογο σεβασμό στις υποδείξεις του προσωπικού, για την απρόσκοπτη εξυπηρέτηση του.
Δεν χαλαρώνουμε, εξακολουθούμε να πειθαρχούμε στις υποδείξεις των ειδικών και συνεχίζουμε όλοι μαζί τον αγώνα, για να βγούμε νικητές!».
Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood