Τέσσερις νοσηλεύτριες και ένας νοσηλευτής, από το “Σισμανόγλειο” Γενικό Νοσοκομείο Κομοτηνής, βρίσκονται από σήμερα εθελοντικά στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης, προκειμένου να συνδράμουν τους/τις συναδέλφους τους της Ειδικής ΜΕΘ Covid-19 του ιδρύματος.
“Στην πρώτη γραμμή της μάχης και τα δικά μας παιδιά! Τους ευχαριστούμε για τη δύναμη και το μεγαλείο ψυχής τους”, δηλώνει η Διοικήτρια του Νοσοκομείου Κομοτηνής Μάγδα Γιαμουστάρη.
Σε ΜΕΘ νοσοκομείων της Θεσσαλονίκης, μεταβαίνουν επίσης νοσηλεύτριες και νοσηλευτές από Κρήτη, Ιωάννινα και Άργος.
“Δεν υπάρχουν λόγια για να πεις ευχαριστώ σε αυτούς τους ανθρώπους”, σχολιάζει ο Διοικητής της 4ης ΥΠΕ Δημήτρης Τσαλικάκης.
Ο Υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας δήλωσε: «Την περασμένη εβδομάδα δήλωσα από τη Θεσσαλονίκη ότι όλη η Ελλάδα είναι πλέον μία Υγειονομική Περιφέρεια και η κάθε Υγειονομική Περιφέρεια θα στηρίζει την άλλη. Σήμερα το βράδυ φτάνουν με πτήση από το Ηράκλειο στη Θεσσαλονίκη, 10 νοσηλεύτριες από τα Νοσοκομεία της Κρήτης, οι οποίες έχουν εξειδίκευση σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας. Εθελοντικά μπαίνουν στην πρώτη γραμμή της μάχης στο πλάι των συναδέλφων τους στη βόρεια Ελλάδα.
Από αύριο αναλαμβάνουν υπηρεσία στο «Ιπποκράτειο». Και δεν είναι οι μόνες, καθώς όπως με πληροφορούν οι Διοικητές των ΥΠΕ, από περιοχές που δεν πλήττονται τόσο πολύ, και άλλοι, δήλωσαν ότι θέλουν να πάνε στη Θεσσαλονίκη. Υποκλίνομαι στο μεγαλείο ψυχής και τη λεβεντιά αυτών των παιδιών. Υποκλίνομαι και δεσμεύομαι σ’ αυτούς, αλλά και σε όλους ανεξαιρέτως τους ανθρώπους του Ε.Σ.Υ., που αγωνίζονται ηρωικά σε αυτή την πρωτοφανή πανδημία, ότι θα τους σταθούμε και θα τους στηρίξουμε έμπρακτα, όπως μας στέκονται και μας στηρίζουν μέρα-νύχτα μήνες τώρα.
Υποκλίνομαι».