– Εξαιρετικά πλούσια ήταν το τελευταίο διάστημα η δραστηριότητα του Αθλητικού Ποδηλατικού Συλλόγου Κομοτηνής Θράκα Ιππέα-Αστικό ΚΤΕΛ Κομοτηνής.

Συμμετέχοντας τόσο σε κοινωνικές εκδηλώσεις για τη διάδοση της άθλησης, όσο και σε αγώνες στον Ταΰγετο, στη Θεσσαλονίκη, στην Ξάνθη, στον Έβρο και στην Κομοτηνή, απέδειξε για μια ακόμη φορά το γιατί αποτελεί έναν από τους πιο δραστήριους και πετυχημένους αθλητικούς συλλόγους της Κομοτηνής τα τελευταία χρόνια.

Συνολικά οι αθλητές του, από 14 έως 50+ετών, τις τελευταίες μέρες προσέθεσαν στη συλλογή του συλλόγου, ακόμη δύο χρυσά, τέσσερα αργυρά και τέσσερα χάλκινα μετάλλια!

Αναλυτικά το…δελτίο δράσεων του Θράκα Ιππέα-Αστικά ΚΤΕΛ Κομοτηνής τις δύο τελευταίες εβδομάδες:

ΘΙΘ 14ο Διεθνές Ποδηλατικό Διήμερο Θεσσαλονίκης 2015

Ένας αγώνας διαφήμιση του αθλήματος του οποίου οι διοργανωτές κατά τον Θράκα Ιππέα «αξίζουν πολλά συγχαρητήρια». Ο σύλλογος της Κομοτηνής κατέβασε μικτή ομάδα αποτελούμενη από τους Δημητρακόπουλο Δημήτρη, Καβουρτζικλή Αθανάσιο, Κουγιώνη Βασίλειο, Μαλάτο Σωτήριο, ενώ είχε την τιμή να φορέσει τη φανέλα του και ο Πρωταθλητής Εφήβων Αιμιλιάνο Βίλα του Ποδηλατόδρομου Πύργου, ο οποίος πέτυχε και τη σημαντικότερη διάκριση καταλαμβάνοντας την 3η θέση στην κατηγορία των εφήβων.

ΘΙΤ 18η Ανάβαση Ταϋγέτου – Καλαμάτα

Τον Θράκα Ιππέα και την Κομοτηνή εκπροσώπησαν οι Κανελλόπουλος Σταύρος και Χριστοδουλάκης Γεώργιος, με τον πρώτο να ανεβαίνει στη 2η θέση του βάθρου.

Αγώνας ορεινής ποδηλασίας Ξάνθης

Ο αγώνας διεξήχθη σε ένα πανέμορφο τοπίο, και ήταν πολύ σημαντικός για τον Θράκα Ιππέα καθώς συμμετείχαν παιδιά από τις ακαδημίες του. Ο Γκογκότσης Απόστολος κατέκτησε το αργυρό μετάλλιο στους εφήβους, ο Βαλασίδης Χρήστος το χάλκινο στους Παίδες, ο εκπληκτικός 14χρονος Δημουλάς Γαβριήλ το αργυρό μετάλλιο στην κατηγορία ΟΠΕΝ έως 19ετών ενώ ήταν και 4ος στη Γενική κατάταξη παρ’ ότι αντιμετώπισε αθλητές μεγαλύτερους ηλικιακά, και ο Σαρχοσάκης Ιωάννης πλασαρίστηκε 4ος στους Παίδες. Συγχρόνως, στον ίδιο αγώνα, αγωνίστηκαν και ο επικεφαλής της αποστολής, Καβουρτζικλής Αθανάσιος, όπως και ο βετεράνος Ράντος Μιχάλης που κατέκτησε την 1η θέση στην κατηγορία 50+.

1ος Ποδηλατικός Γύρος Μνημείων Βορείου Έβρου

«Διοργανωτές με χαμόγελο, εθελοντές πρόθυμοι, πανέμορφη διαδρομή, ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΚΑΙ ΟΡΓΑΝΩΣΗ υποδειγματική, ο Έβρος απέδειξε πως μπορεί να διοργανώσει αγώνες επιπέδου». Αυτό ήταν το σχόλιο για τον συγκεκριμένο αγώνα από τον Θράκα Ιππέα, που συνεχάρη ταυτόχρονα τον ΠΑΣ Ορεστιάδας “ΡΗΣΟΣ” και ειδικά τον ακούραστο πρόεδρό του Λεβέντη Χρήστο. Στο αγωνιστικό σκέλος, ο ποδηλατικός σύλλογος της Κομοτηνής έλαβε μέρος με τέσσερις αθλητές στην κατηγορία Ελίτ, και με τέσσερις στην κατηγορία Όπεν. Στην Ελίτ Εφήβων ο Γκογκότσης Απόστολος κατέκτησε το χάλκινο μετάλιο, ενώ στην Ελίτ Ανδρών ο Καβουρτζικλής Αθανάσιος κατετάγη 4ος, και οι Σιωπίδης Κώστας Λύτης Ιωάννης πέτυχαν πολύ καλά πλασαρίσματα στην 8η και 15η θέση αντιστοίχως. Στην Όπεν Γυναικών το χρυσό κέρδισε η Γαραγάνη Βάσω, στην Όπεν 40+ ο Σκαπαριώτης Αθανάσιος ήταν 4ος και ο Κατίου Αθανάσιος 11ος, ενώ στην Όπεν 50+, 6ος τερμάτισε ο Στοϊκίδης Ιωάννης.

2ο Φεστιβάλ Υπαίθριων Δραστηριοτήτων Νυμφαίας Κομοτηνής

Για τον Θράκα Ιππέα ήταν μια ευκαιρία να δείξει την πρόοδο των ακαδημιών του στην ορεινή ποδηλασία. Έτσι, τρεις αθλητές του, οι Δημουλάς Γαβριήλ, Βαλασίδης Χρήστος και Σαρχοσάκης Ιωάννης, έκαναν…κατάληψη σχεδόν του βάθρου, κατακτώντας τη 2η, 3η και 4η θέση αντιστοίχως.

Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Βιώσιμης Κινητικότητας – MoveWeek & 2ο Bike Challenge Κομοτηνής

Ο Θράκας Ιππέας-Αστικό ΚΤΕΛ Κομοτηνής, συμμετείχε σε σειρά δράσεων, σε συνεργασία με τη Στέγη Πολιτισμού και Λαογραφίας «Φιλοτέχνες», το Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης-Europe Direct, σχολή μαχητικών τεχνών Bubo Academy Fighters, την ομάδα μπάσκετ του ΓΑΣ Κομοτηνή, τη σχολή χορού Let’s Dance και την Ποδηλατική Ομάδα On Bioks, ενώ διοργάνωσε με μεγάλη επιτυχία το 2ο Bike Challenge Κομοτηνής, όπου περισσότερα από εβδομήντα παιδιά ηλικίας μέχρι 15 ετών, συναγωνίστηκαν στον ποδηλατικό στίβο του συλλόγου, τόσο σε δεξιοτεχνίες όσο και σε αγώνες αντοχής.