Το βουλγαρικό προξενείο Θεσσαλονίκης επισκέφθηκε κλιμάκιο του σωματείου «Δικηγόροι για την Ειρήνη, τη Δημοκρατία και τη Συνεννόηση στα Βαλκάνια», και είχε συνάντηση γνωριμίας με τον Γενικό Πρόξενο της Βουλγαρίας στη συμπρωτεύουσα, Vladimir Pisanchev, και τον σύμβουλό του Ivan Dinev.

Στο κλιμάκιο του σωματείου συμμετείχαν οι Παναγιώτης Γεωργιάδης, Μανόλης Λαμτζίδης, Έρση Φωτοπούλου (δικηγόροι), Γιώργος Κόφτης, Γιώργος Τσαραμπουλίδης (συνταξιούχοι δικηγόροι), και Στέλιος Βελλίκης (δικαστικός επιμελητής).

Κατά τη συνάντηση τα μέλη του κλιμακίου παρουσίασαν τους σκοπούς και τις δράσεις του σωματείου τους, με σταθερή κατεύθυνση όπως σημείωσαν, “στην ενδυνάμωση του κλίματος  συνεργασίας των βαλκανικών λαών και ειδικότερα των δύο νομικών κοινοτήτων, με βάση τον σεβασμό της αρχής του κράτους δικαίου”.

Ακολούθησε γόνιμος διάλογος με στόχο την αναζήτηση τρόπων για ανάληψη πρωτοβουλιών και δράσεων των δύο νομικών κοινοτήτων σε επιστημονικό επίπεδο, την ανταλλαγή απόψεων και τη συγκριτική επισκόπηση των θεσμών απονομής δικαιοσύνης, καθώς και τη συμβολή στη διευκόλυνση των πολιτών των δύο χωρών στον τομέα των προϋποθέσεων – από νομική και τεχνική άποψη – για την ανάπτυξη της  επιχειρηματικότητας, του τουρισμού και άλλων δράσεων.

Το κλιμάκιο πρόσφερε συμβολικά στον Πρόξενο ως δώρο, έναν πίνακα του καλλιτέχνη Αναστάσιου Δίκα από την Κίνηση εθελοντών “Άλμπατρος”, που δραστηριοποιείται ιδιαίτερα στον τομέα στήριξης των προσφύγων.