Την πρόταση να κλείσουν τα καταστήματα του κέντρου της πόλης το Σάββατο 8/12 κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης διαμαρτυρίας που έχει προγραμματίσει για τις 13:00 ο σύλλογος φοιτητών της Νομικής του ΔΠΘ, ενόψει της διαφαινόμενης ίδρυσης τέταρτης νομικής σχολής, στην Πάτρα, καταθέτει ο υποψήφιος Δήμαρχος Κομοτηνής, επικεφαλής της “Κοινωνίας Πολιτών” Γιάννης Γκαράνης.

Ο κ. Γκαράνης χαιρετίζει την απόφαση της Συγκλήτου του ΔΠΘ για αναστολή του διδακτικού έργου στο πανεπιστημιακό ίδρυμα, και κάνει λόγο για αναγκαιότητα μαζικής κινητοποίησης των τοπικών φορέων.

Αναλυτικά η δήλωσή του:

“Όπως έχει επιχειρηματολογηθεί επαρκώς από την ακαδημαϊκή κοινότητα του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης και από τον νομικό κόσμο της ΑΜ-Θ, ενδεχόμενη ίδρυση μιας ακόμη Νομικής πανεπιστημιακής Σχολής, και ιδίως πολύ κοντά στην Αθήνα, δηλαδή στην Πάτρα, θα πλήξει ποικιλοτρόπως τη Νομική Σχολή της Κομοτηνής, συνεπακόλουθα συνολικά το ακριτικό μας πανεπιστήμιο, και κατ’ επέκταση την τοπική μας κοινωνία.

Ενόψει των παραπάνω χαιρετίζω την απόφαση της Συγκλήτου του ΔΠΘ για αναστολή του διδακτικού έργου στο πανεπιστημιακό ίδρυμα, όπως και το σχετικό Ψήφισμα του συλλόγου των φοιτητών της Νομικής καθώς και την απόφασή του για συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην κεντρική πλατεία της Κομοτηνής το Σάββατο 8/12/2018.

Τούτων δοθέντων, και καθώς πρόκειται για μείζον και φλέγον θέμα με αναφορά σε ολόκληρη την τοπική κοινωνία, καταθέτω δημοσίως πρόταση, αφενός μαζικής συμμετοχής των τοπικών φορέων και αρχών στην κινητοποίηση, αφετέρου συμβολικού κλεισίματος των καταστημάτων του κέντρου της πόλης κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης. Νομίζω πως πρέπει να πορευτούμε σύσσωμοι και εμπράκτως δυναμικά”.