Από την τρέχουσα εβδομάδα και στο εξής, η Βιβλιοθήκη της Νομικής Σχολής του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, είναι πλέον εφοδιασμένη με κωδικούς που επιτρέπουν τη σύνδεση των φοιτητών με τη βάση νομικών πληροφοριών «NOMOS».

Πρόκειται για μία βάση νομικών πληροφοριών που βρίσκεται στη διάθεση όλων των δικηγόρων–νομικών, εγγεγραμμένων σε οποιονδήποτε σύλλογο της χώρας.

Με τη χρήση της υπηρεσίας αυτής, μπορεί να αναζητήσει κανείς, από αποφάσεις δικαστηρίων-νομολογία, μέχρι και περιεχόμενο Εθνικής Νομοθεσίας.

Η «NOMOS» διαθέτει τεράστιο απόθεμα πληροφοριών που μπορούν να χρησιμοποιηθούν από τους φοιτητές, τόσο για μελέτη, όσο και για έρευνα ή εργασίες ακαδημαϊκού σκοπού.

Η εξέλιξη συνιστά το αποτέλεσμα σχετικής πρωτοβουλίας της παράταξης “Ανεξάρτητη Νομική Κομοτηνής (Α.ΝΟ.Κ.).

Νομική Κομοτηνής: Πρόσβαση και στη "NOMOS" με πρωτοβουλία της ΑΝΟΚΕδώ και δύο χρόνια τουλάχιστον οι εκπρόσωποί της ζητούσαν από τον φοιτητικό σύλλογο της σχολής τους να γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες για την απόκτηση πρόσβασης στην υπηρεσία, αλλά κανείς δεν προχώρησε στην υλοποίηση του εγχειρήματος.

«Ο ρόλος της ΑΝΟΚ στο εγχείρημα αυτό ήταν πολύ απλός, καθώς ουσιαστικά μεσολάβησε στην επαφή του πανεπιστημίου και συγκεκριμένα της Διεύθυνσης της Βιβλιοθήκης με τους αρμόδιους υπεύθυνους που χειρίζονται τη βάση της NOMOS, οι οποίοι ενημέρωσαν ποια είναι η διαδικασία με την οποία μπορούμε να αποκτήσουμε πρόσβαση. Κατόπιν υποβολής αίτησης από τη Διεύθυνση της Βιβλιοθήκης, ο πάροχος προέβη σε άμεση ανταπόκριση και εφοδίασε τη σχολή μας με νέο, αποκλειστικό λογαριασμό και κωδικούς με τους οποίους μπορεί κάθε φοιτητής της σχολής να έχει πρόσβαση μέσω των υπολογιστών που διατίθενται προς χρήση στον χώρο της Βιβλιοθήκης», γνωστοποίησε η παράταξη.

Σημειωτέον, πως η υπηρεσία είναι δωρεάν για τους φοιτητές του ΔΠΘ, αν και είναι συνδρομητική για τους επαγγελματίες του κλάδου.

 

Υπενθυμίζεται πως προ ημερών μετά από ανάλογη ενέργεια της Α.ΝΟ.Κ. εξασφαλίστηκε πρόσβαση της Βιβλιοθήκης της Νομικής ΔΠΘ και στη βάση νομικών πληροφοριών “ΙΣΟΚΡΑΤΗΣ” (θυμηθείτε εδώ).