Αυτοψία στο σημείο εγκατάστασης και λειτουργίας του σταθερού σημείου ελέγχου οχημάτων που εισέρχονται στη χώρα μας από τη Βουλγαρία, με κύριο στόχο την πάταξη του παρεμπόριου, στον κάθετο οδικό άξονα Νυμφαία – Μακάζα, πραγματοποίησε ο αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης Νίκος Τσαλικίδης.

Η πανδημία του κορωνοϊού επέφερε καθυστερήσεις στην τήρηση του χρονοδιαγράμματος υλοποίησης της τεχνικής παρέμβασης, ωστόσο η εγκατάσταση του οικίσκου τύπου ISOBOX προχώρησε με την αποπεράτωση των προβλεπόμενων τεχνικών παρεμβάσεων, ενώ προς ολοκλήρωση βαίνουν και οι τεχνικές  εργασίες που θα το καταστήσουν λειτουργικό προκειμένου να δοθεί σε χρήση σε σύντομο χρονικό διάστημα.

99a093a4 elas tsalikidis sinora“Οι συνέπειες του παρεμπορίου είναι πολυδιάστατες και αλληλένδετες με την οικονομία της περιοχής μας σε όλα τα επίπεδα. Για τον λόγο αυτό ήταν από την αρχή σαν στόχος πολύ υψηλά στις προτεραιότητες μας. Λειτουργήσαμε συντονισμένα και αποφασιστικά για να το αντιμετωπίσουμε και το αποτέλεσμα είναι σίγουρα ικανοποιητικό, με την αναμονή για την άμεση λειτουργία του’’, ανέφερε ο αντιπεριφερειάρχης που στη συνέχεια μετέβη στον Συνοριακό Σταθμό Νυμφαίας όπου επισκέφθηκε το προσωπικό του Αστυνομικού Τμήματος Κομοτηνής που υπηρετεί εκεί. Τους συνεχάρη θερμά για το έργο που εκτελούν καθημερινά, ενώ παράλληλα συζήτησαν για την επικρατούσα κατάσταση στα σύνορα της περιοχής μετά τις τελευταίες εξελίξεις και απαγορεύσεις που τέθηκαν σε ισχύ εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού.

d1dafd8c oikiskos nimfaiaΤέλος, η Π.Ε. Ροδόπης πρόκειται να διανείμει υγειονομικό υλικό για τις ανάγκες του προσωπικού της αστυνομίας που πραγματοποιεί ελέγχους συστηματικά στον Συνοριακό Σταθμό Νυμφαίας.