Δίχως περιορισμούς διεξάγεται από το πρωί η κίνηση των οχημάτων, από και προς τη Βουλγαρία, στο συνοριακό σημείο διέλευσης της Νυμφαίας.

Ωστόσο, η κατάσταση είναι ρευστή και ήδη οι αρχές της γείτονος προειδοποιούν τους πολίτες τους που θέλουν να επισκεφτούν τη χώρα μας, ότι επίκειται το κλείσιμο του σταθμού, με μόνη δίοδο για ελεύθερες διελεύσεις να παραμένει εκείνος του Προμαχώνα.

Πριν από λίγο, ο Υπουργός Εσωτερικών της Βουλγαρίας κ. Μλάντεν Μαρίνοφ δήλωσε ότι προς το παρόν η Makaza είναι ανοιχτή και προς τις δύο κατευθύνσεις, αλλά αναμένεται να κλείσει από τις ελληνικές αρχές το μεσημέρι.

Υπενθυμίζεται ότι το απόγευμα της Τρίτης ανακοινώθηκε από την ελληνική κυβέρνηση ότι στα σύνορα με τη Βουλγαρία, η είσοδος στους επισκέπτες επιτρέπεται μόνο από το συνοριακό φυλάκιο του Προμαχώνα, ενώ από τα υπόλοιπα σημεία εισόδου θα επιτρέπονται μόνο οι διελεύσεις για ουσιώδεις λόγους.

Πάντως, έχουν ήδη εκδηλωθεί αντιδράσεις για την επίμαχη απόφαση και δεν αποκλείεται να έχουμε εξελίξεις και ανατροπές εντός της ημέρας.