Έξι συνδυασμοί – 581 συνολικά υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι στην Κομοτηνή, διεκδικούν την ψήφο μας στις εκλογές. Συντοπίτες από όλους τους επαγγελματικούς κλάδους και όλη την κοινωνική διαστρωμάτωση. Και είναι πρόδηλο πως σε όλους τους συνδυασμούς υπάρχουν άνθρωποι που αξίζει να ψηφιστούν.

Εντοπίσαμε ωστόσο έναν, που λίγο πριν κλείσει η αυλαία της προεκλογικής περιόδου, αφήνει το δικό του στίγμα. Με κύριο χαρακτηριστικό το ότι ήταν…ο εαυτός του. Δεν υποκρίθηκε, δεν χαμογέλασε ψεύτικα, δεν προσποιήθηκε ότι είναι κάποιος άλλος. Δεν μίλησε ξύλινα, δεν εκφράστηκε «πολιτικάντικα», δεν έδωσε ανέξοδες υποσχέσεις. Και επίσης δεν φοβήθηκε να μιλήσει προς τα έξω· στα μέσα ενημέρωσης και στην κοινωνία. Προσέγγισε ρεαλιστικά τα τοπικά πράγματα, διέγνωσε το προφίλ της τοπικής κοινωνίας, αποτύπωσε τον «χάρτη» των θεμάτων της πόλης. Και φυσικά, κατέθεσε προτάσεις. Κατέθεσε ιδέες.

Κινήθηκε με σοβαρότητα και όλη του η στάση κατέδειξε έναν νέο άνθρωπο που έχει και θέλει να δώσει πράγματα στον τόπο. Με κυριότερο, την ανυστερόβουλη διάθεση του. Και όπως αποδείχθηκε, ψάχνοντας πάντα το περιεχόμενο των πραγμάτων, χωρίς να μένει στο περιτύλιγμα.  Εμείς, και όχι μόνο, αυτά είδαμε στον Νίκο Παπακωνσταντίνου που μίλησε με “πίστη και όραμα για έναν Δήμο που θα κοιτά στο μέλλον” (θυμηθείτε εδώ), που ανέδειξε τη “φιλία στην πολιτική” (θυμηθείτε εδώ), που βάζει σε προτεραιότητα τη “σύμπραξη με τους πολίτες” (θυμηθείτε εδώ), που έδειξε και απέδειξε πως έχει και ιδέες και διάθεση (θυμηθείτε εδώ).

90496047 papakonstantinou 8