Νίκος Φίλης: Η ΝΔ να μείνει μόνη στη Βουλή στο νομοσχέδιο Κεραμέως-Μητσοτάκη

"Είναι μεγάλη μάχη αυτή που έρχεται".
nikosfilis
  • “Απέναντι σε μια κεντρική ιδεολογική μάχη της κυβέρνησης, μέτωπο ενότητας για να μην περάσει και να μην εφαρμοστεί ο νόμος τους”.

Ο τομεάρχης Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., Νίκος Φίλης, μίλησε στον ραδιοφωνικό σταθμό “Στο Κόκκινο” και στον δημοσιογράφο Ν. Σβέρκο για το νομοσχέδιο Κεραμέως–Μητσοτάκη και μεταξύ άλλων τόνισε:

“Ο κ. Μητσοτάκης τη μέρα που συζητήθηκε στο υπουργικό συμβούλιο το νέο νομοσχέδιο για τα πανεπιστήμια, εξήγησε ότι η ψήφισή του θα αποτελέσει για την κυβέρνηση κεντρική ιδεολογική μάχη. Ήταν μια ξεκάθαρη τοποθέτηση. Γιατί πράγματι, στο νομοσχέδιο Μητσοτάκη-Κεραμέως συνοψίζεται ολόκληρη η άποψη της ΝΔ για το δημόσιο πανεπιστήμιο: 

  • μικρό, για λίγους, αφού για τους υπόλοιπους υπάρχουν τα κολέγια·
  • αυταρχικό, με πειθαρχικά, με ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης και διαγραφές φοιτητών·
  • υποβαθμισμένο ακαδημαϊκά, με υποχρηματοδότηση, υποστελέχωση και πισωγύρισμα σε μια μορφή «έδρας»·
  • που εκτός των άλλων κλείνει την πόρτα της επιστροφής νέων επιστημόνων από το εξωτερικό·
  • υποταγμένο στην αγορά, με μάνατζερ, ώστε να ανταποκρίνεται στις ανάγκες επιχειρήσεων αντί να παίζει τον αναπτυξιακό ρόλο του· 
  • χωρίς βιβλιοθήκες, αφού ακόμα και αυτές αποδιοργανώνονται, όπως κατήγγειλαν συλλογικά 21 προϊστάμενοι πανεπιστημιακών βιβλιοθηκών.

Απέναντι σε αυτή την ταξική επίθεση, σε αυτή την τόσο ξεκάθαρη δήλωση στόχων και μέσων, θα δώσουμε και εμείς τη δική μας μάχη. Μια μάχη δημοκρατίας για το δημόσιο πανεπιστήμιο, την εκπαίδευση και τη νεολαία. Μαζί με τους φοιτητές και τους πανεπιστημιακούς, που διαδήλωσαν ενάντια στην εγκατάσταση της πανεπιστημιακής αστυνομίας.

Και σε αυτήν την τόσο κρίσιμη μάχη, δεν υπάρχει περιθώριο για μίζερες περιχαρακώσεις. Όταν ο εχθρός του δημόσιου πανεπιστημίου είναι τόσο σαφής και κατηγορηματικός, όταν σπεύδει να ψηφίσει βιαστικά πριν τις εκλογές, επειδή κάπου έχει «τάξει», πρέπει και εμείς να ορθώσουμε απέναντί του ένα μέτωπο ενότητας. Ένα κοινωνικό μέτωπο, με τη συμμετοχή των πανεπιστημιακών φορέων, της νεολαίας, αλλά και όλης της κοινωνίας. Αυτό το νομοσχέδιο δεν πρέπει να περάσει.

Η ΝΔ πρέπει να μείνει μόνη της στη Βουλή.

Πρέπει να το πάρουν πίσω, να μην ψηφιστεί, να μην εφαρμοστεί στην πράξη, και φυσικά να καταργηθεί ως μια από τις πρώτες πράξεις μετά τις εκλογές και την πολιτική αλλαγή.

Το δημοκρατικό πανεπιστήμιο της Μεταπολίτευσης, παρά τα προβλήματά του, παρά τη λυσσασμένη δυσφήμισή του από τη Δεξιά, διαχρονικά, αλλά πολύ περισσότερο την τελευταία τριετία, ήταν πανεπιστήμιο της ποιότητας, στα κορυφαία του κόσμου σύμφωνα με τις διεθνείς κατατάξεις, οι απόφοιτοι του οποίου υπηρέτησαν με πάθος και γνώση όχι μόνο την οικονομική αλλά και την κοινωνική ανάπτυξη και τη Δημοκρατία. Αυτό το πανεπιστήμιο υπερασπιζόμαστε, και ως κυβέρνηση θα κάνουμε ακόμα καλύτερο.

Είναι μεγάλη μάχη αυτή που έρχεται, και πιστεύω ότι θα τη δώσουμε νικηφόρα”.

Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Ωδείο Μ. Συκάκη: Υψηλό επίπεδο σπουδών & Σύγχρονες εκπαιδευτικές μέθοδοι
Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία
Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κομοτηνή

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

ΠΑΡΤΕ... ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ
Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Νέες γεύσεις, “αντικριστών” ψητών, σας περιμένουν στον “Μπουφέ του Σταθμού” στην Κομοτηνή
Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood