Νερό στον μύλο της τουρκικής προπαγάνδας…

Γράφει ο Αντιστράτηγος ε.α. Λάζαρος Καμπουρίδης.
ΛΑΖΑΡΟΣ ΚΑΜΠΟΙΥΡΙΔΗΣ
Αν και ο Υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου αναφέρθηκε στο casus belli της γείτονος που ισχύει από το 1995 και αφορά μόνο στο Αιγαίο Πέλαγος, στα ελληνικά ΜΜΕ αναφέρθηκε ότι οι απειλές του Τούρκου Υπουργού απαντούν στην πρόθεση της Ελλάδος να επεκτείνει τα χωρικά της ύδατα νοτίως της Κρήτης.
Σε αυτή τη διαπίστωση προχώρησε ο Αντιστράτηγος ε.α. Λάζαρος Καμπουρίδης*, και συνεπακόλουθα αναδεικνύει δύο…σημαίνοντα ερωτήματα που ανακύπτουν:
  • Γιατί τόσος ντόρος στα ελληνικά ΜΜΕ αφού ο Τσαβούσογλου δεν ανέφερε κάτι καινούριο αλλά επανέλαβε τουρκική θέση που ισχύει από το 1995 και αφορά μόνο το Αιγαίο;
  • Για ποιον λόγο πρέπει να φουσκώνουμε την επιθετική ρητορική Τούρκων κυβερνητικών αξιωματούχων ρίχνοντας νερό στον μύλο της τουρκικής προπαγάνδας;
Ολόκληρη η τοποθέτηση-ανάρτηση του κ. Καμπουρίδη:
«Μετά από τον θόρυβο που έγινε στα ελληνικά ΜΜΕ, δέχτηκα πολλά τηλεφωνήματα από φίλους με αφορμή τις τελευταίες δηλώσεις-απειλές του Τούρκου Υπουργού Εξωτερικών, Μ. Τσαβούσογλου, σχετικά με την πρόθεση της Ελλάδας για επέκταση των χωρικών υδάτων στην περιοχή της Κρήτης.
Από τη μετάφραση διαπίστωσα ότι άλλα δήλωσε ο Τσαβούσογλου και άλλα ανέφεραν τα ελληνικά ΜΜΕ, μεταφέροντας λάθος εικόνα στην ελληνική κοινή γνώμη.
Παραθέτω τις δηλώσεις του Τούρκου Υπουργού Εξωτερικών:
“Τις τελευταίες ημέρες στον ελληνικό Τύπο υπάρχουν δημοσιεύματα για επέκταση των χωρικών υδάτων στα 12 ναυτικά μίλια ειδικά γύρω από την Κρήτη. Η θέση μας στο θέμα αυτό είναι ξεκάθαρη. Όχι μόνο 12 (μίλια), στο Αιγαίο δεν θα επιτρέψουμε την επέκταση των χωρικών υδάτων ούτε 1 μίλι. Είναι ξεκάθαρη η θέση που έλαβε το 1995 το Κοινοβούλιό μας και συνεχίζει να ισχύει.”
Δηλαδή ο Τσαβούσογλου αναφέρθηκε στην απειλή που ισχύει από το 1995 και η οποία αφορά μόνο το Αιγαίο, δηλαδή όχι νότια Κρήτης, ενώ τα ελληνικά ΜΜΕ ανέφεραν ότι οι απειλές του Τούρκου Υπουργού περιλαμβάνουν και την Κρήτη, κάτι που δεν ισχύει.
Ως γνωστόν η περιοχή νοτίως της Κρήτης όπου η Ελλάδα προτίθεται να επεκτείνει τα χωρικά της ύδατα, ανήκει στο Λιβυκό Πέλαγος και όχι στο Αιγαίο.
Τα ερωτήματα που προκύπτουν:
– Γιατί τόσος ντόρος στα ελληνικά ΜΜΕ αφού ο Τσαβούσογλου δεν ανέφερε κάτι καινούριο αλλά επανέλαβε τουρκική θέση που ισχύει από το 1995 και αφορά μόνο το Αιγαίο;
– Για ποιον λόγο πρέπει να φουσκώνουμε την επιθετική ρητορική Τούρκων κυβερνητικών αξιωματούχων ρίχνοντας νερό στον μύλο της τουρκικής προπαγάνδας»;

*Ο Αντιστράτηγος ε.α. Λάζαρος Καμπουρίδης είναι απόφοιτος της Σχολής Εθνικής Άμυνας, κάτοχος MBA από το Nottinngham Trend University, Πτυχιούχος του Τμήματος Ιστορίας & Εθνολογίας του ΔΠΘ, και υποψήφιος Διδάκτορας του Παντείου Πανεπιστημίου, ενώ διετέλεσε μέλος της Ελληνικής Διπλωματικής Αντιπροσωπείας στην Κωνσταντινούπολη την περίοδο 1995-1999, Ακόλουθος Άμυνας στην Ελληνική Πρεσβεία στην Άγκυρα την περίοδο 2013-2017, και Διοικητής της XXI ΤΘΤ Κομοτηνής την περίοδο 2017-2019.

Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Ωδείο Μ. Συκάκη: Υψηλό επίπεδο σπουδών & Σύγχρονες εκπαιδευτικές μέθοδοι
Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία
Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κομοτηνή

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

ΠΑΡΤΕ... ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ
Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Νέες γεύσεις, “αντικριστών” ψητών, σας περιμένουν στον “Μπουφέ του Σταθμού” στην Κομοτηνή
Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood