Νεότευκτο πυροσβεστικό σκάφος αποκτά ο Λιμενικός Πυροσβεστικός Σταθμός Καβάλας

Σε εξέλιξη σχετικός διεθνής διαγωνισμός.
zrbbleulor5c1364cde33e1
Την απόκτηση και ένταξη στον Λιμενικό Πυροσβεστικό Σταθμό Λιμένος Καβάλας ενός νεότευκτου, σύγχρονου πυροσβεστικού πλοίου, γνωστοποίησε ο Βουλευτής Καβάλας της Νέας Δημοκρατίας Μακάριος Λαζαρίδης, κατά τη διάρκεια ραδιοφωνικής συνέντευξής του στην ΕΡΑ Καβάλας και τον δημοσιογράφο Σ. Ασβεστά.
Το πυροσβεστικό πλοίο θα αποκτηθεί μέσα από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Υποδομές Μεταφορών – Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη, περιόδου 2014 – 2020» και για την υλοποίηση του σκοπού αυτού βρίσκεται σε εξέλιξη σχετικός διεθνής διαγωνισμός ο οποίος αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός του έτους, πάντα βέβαια σε συνάρτηση με τις εξελίξεις που προκύπτουν από την πανδημία.
Η εξέλιξη αποτελεί το επιστέγασμα των συντονισμένων προσπαθειών και των επαφών του κ. Λαζαρίδη με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, η οποία τον διαβεβαίωσε και ότι ουδέποτε ήταν στις προθέσεις του Πυροσβεστικού Σώματος η παύση λειτουργίας του Λιμενικού Πυροσβεστικού Σταθμού Καβάλας.
Νεότευκτο πυροσβεστικό σκάφος αποκτά ο Λιμενικός Πυροσβεστικός Σταθμός Καβάλας
Ο κ. Μακάριος Λαζαρίδης.
Αυτό, όπως είπε ο κ. Λαζαρίδης, «αποδεικνύεται και από το γεγονός ότι ο Σταθμός παραμένει και συμπεριελήφθη στον ευρύτερο οργανικό σχεδιασμό της Ειδικής Υπηρεσίας Πλωτών Μέσων του Πυροσβεστικού Σώματος. Παράλληλα, υπάρχει μέριμνα για την ενίσχυση της επιχειρησιακής επάρκειας του Λιμενικού Πυροσβεστικού Σταθμού Λιμένος Καβάλας με στελέχωση από νέο προσωπικό».
Η ηγεσία του Πυροσβεστικού Σώματος, πρόσθεσε ο κ. Λαζαρίδης, «δεν έχει καταλήξει ακόμη αν στο μεσοδιάστημα και μέχρι την έλευση του νεότευκτου πλοίου θα φέρει στην Καβάλα το πλοίο “Πετράκης”, το οποίο βρίσκεται στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης».
Συγχρόνως ο κ. Λαζαρίδης ανέφερε ότι έχει ζητήσει από τη διοίκηση του Ο.Λ.Κ., τον κ. Φιλόσογλου και την κ. Θυσιάδου, να ξεκινήσουν τις διαδικασίες με τα συναρμόδια υπουργεία (Ναυτιλίας, Οικονομικών και Προστασίας του Πολίτη) και την Πυροσβεστική Υπηρεσία, για την περαιτέρω παραχώρηση στη χερσαία ζώνη του λιμένα Καβάλας, του κτιρίου στέγασης των υπηρεσιών του Λιμενικού Πυροσβεστικού Σταθμού, καθώς η τριετία παραχώρησης ολοκληρώνεται στις 22 Αυγούστου 2020. Για «ένα διαχρονικό αίτημα βρίσκει τη λύση του, το είπαμε, το κάναμε, και συνεχίζουμε να επιλύουμε προβλήματα που αφορούν την Π.Ε. Καβάλας», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Λαζαρίδης.
Αναφορικά με την ένταξη στη δύναμη της Αστυνομικής Διεύθυνσης Καβάλας έντεκα νέων οχημάτων, ο κ. Λαζαρίδης υπογράμμισε: «Η συγκεκριμένη εξέλιξη αφορά την εξελισσόμενη αναβάθμιση του εξοπλισμού της Ελληνικής Αστυνομίας. Πρόκειται συνολικά για 264 οχήματα που εντάσσονται σε όλες τις υπηρεσίες Τάξης και Ασφάλειας και τα οποία ήδη έχουν αρχίσει και αποστέλλονται στις Αστυνομικές Διευθύνσεις και Υπηρεσίες με βάση τις ανάγκες και τις προτεραιότητες που καθόρισε το αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας. Τα οχήματα αυτά αποκτήθηκαν στο πλαίσιο υλοποίησης του ΕΣΠΑ 2014 – 2020. Στην Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης αντιστοιχούν 37 οχήματα, 11 εκ των οποίων έρχονται στην Αστυνομική Διεύθυνση Καβάλας».
Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood