Ο Αντιστράτηγος Γεώργιος Καμπάς είναι ο νέος Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού. 

Ο μέχρι σήμερα Διοικητής του Δ΄Σώματος Στρατού, επιλέχθηκε ομοφώνως από το ΚΥΣΕΑ που συνεδρίασε απόψε στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, και διαδέχεται τον Αλκιβιάδη Στεφανή.

Επίσης το ΚΥΣΕΑ επέλεξε τον Αντιπτέραρχο Χρήστο Χριστοδούλου ως νέο Αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας, τον Αντιπτέραρχο Γεώργιο Μπλιούμη ως νέο Αρχηγό Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας, ενώ αποφάσισε την παράταση της θητείας για ένα έτος του Αντιναυάρχου Νικολάου Τσούνη ως Αρχηγού Γενικού Επιτελείου Ναυτικού.

Ο νέος Αρχηγός ΓΕΣ

Ο Αντιστράτηγος Γεώργιος Καμπάς γεννήθηκε το 1960 στην Αθήνα. Κατετάγη στη Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων το 1979 και αποφοίτησε το 1983 ως Ανθυπολοχαγός του Πυροβολικού. Έχει παρακολουθήσει όλα τα βασικά σχολεία του Όπλου του. Είναι απόφοιτος της Ανωτάτης Σχολής Πολέμου (ΑΣΠ) και της Σχολής Εθνικής Άμυνας (ΣΕΘΑ). Επίσης είναι απόφοιτος του Προκεχωρημένου Τμήματος Αξιωματικών Πυροβολικού Μάχης του Στρατού Ξηράς των ΗΠΑ στο Fort Sill. Διαθέτει μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών στο αντικείμενο «Στρατηγική και Διπλωματία». Έχει υπηρετήσει σε διάφορες Μονάδες ΠΒ Μάχης και Α/Α ΠΒ σε θέσεις Διοικητού Πυροβολαρχίας, Αξιωματικού Επιχειρήσεων και Διοικητού Μοίρας (συνολικά δώδεκα χρόνια). Έχει υπηρετήσει επίσης ως:

 Εκπαιδευτής και επιτελής της Διεύθυνσης Σπουδών στη Σχολή Πυροβολικού.
 Διευθυντής επιχειρήσεων σε Μ/Κ Μεραρχία.
 Από το 2003 έως το 2006 ως Τμηματάρχης Σχεδίων και Πολιτικής στο Διακλαδικό ΝΑΤΟϊκό Στρατηγείο στη Νάπολη, και κατά το τελευταίο έτος ως Διευθυντής επιτελικού γραφείου του Βοηθού Επιτελάρχη του ΝΑΤΟϊκου Στρατηγείου.
 Επιτελής στην Διεύθυνση Επιχειρήσεων στο ΓΕΕΘΑ.
 Τον Ιούνιο 2008 τοποθετήθηκε Τμηματάρχης Εθνικού Αμυντικού Σχεδιασμού και Εξοπλισμών στη Διεύθυνση Αμυντικού Σχεδιασμού και Προγραμματισμού του ΓΕΣ.
 Τον Μάρτιο του 2009 τοποθετήθηκε Υποδιευθυντής στην ανωτέρω Διεύθυνση.
 Τον Μάρτιο 2011 προήχθη στον βαθμό του Ταξιάρχου και τοποθετήθηκε Διευθυντής στη Διεύθυνση Αμυντικού Σχεδιασμού και Προγραμματισμού του ΓΕΣ.
 Τον Μάρτιο του 2013 τοποθετήθηκε Διοικητής της Σχολής Πυροβολικού.
 Τον Μάρτιο του 2014 προήχθη στον βαθμό του Υποστρατήγου και ανέλαβε Διευθυντής Δ΄ Κλάδου του ΓΕΣ. Ο Δ΄ Κλάδος επιλαμβάνεται θεμάτων αμυντικής πολιτικής και σχεδιασμού, εξοπλιστικών θεμάτων, σχέσεων με ΝΑΤΟ-ΕΕ και λοιπών Διεθνών Οργανισμών, εκπαίδευσης, οργάνωσης, δόγματα και δημόσιες σχέσεις.
 Tον Μάρτιο του 2015 τοποθετήθηκε Διοικητής ΧΙΙ Μ/Κ ΜΠ «ΕΒΡΟΣ».
 Τον Μάρτιο του 2016 μετά την ολοκλήρωση της Διοίκησης της Μεραρχίας, τοποθετήθηκε Διευθυντής Δ΄ Κλάδου στο Επιτελείο ΓΕΣ.
 Την 16 Ιανουαρίου 2017 με απόφαση του ΣΑΓΕ προήχθη στο βαθμό του Αντιστράτηγου.

• Την 17 Ιανουαρίου 2017 με απόφαση του ΚΥΣΕΑ τοποθετήθηκε Διοικητής Δ΄Σ.Σ.

• Την 25 Ιανουαρίου 2019 με απόφαση του ΚΥΣΕΑ τοποθετείται Αρχηγός ΓΕΣ.

Είναι παντρεμένος και έχει δύο γιους.