Περισσότερες από πενήντα μονάδες αίματος συγκεντρώθηκαν κατά την επετειακή, 20η εθελοντική αιμοδοσία που διοργάνωσαν σήμερα οι Εθελοντές Αιμοδότες του Νέου Σιδηροχωρίου Κομοτηνής σε συνεργασία με το Σωματείο Εθελοντών Αιμοδοτών Ροδόπης, τη σύμπραξη της Υπηρεσίας Αιμοδοσίας του «Σισμανόγλειου» Γενικού Νοσοκομείου Κομοτηνής και την υποστήριξη του Δήμου Κομοτηνής.
Στα γραφεία του τοπικού Μορφωτικού Συλλόγου, σημειώθηκε μεγάλη προσέλευση αιμοδοτών και παρατηρήθηκε για πρώτη φορά μεγάλη αναμονή παρά την πανδημία, με τήρηση των μέτρων προστασίας από τον covid-19 (αποστάσεις, μάσκες, αντισηπτικά).
Ο Δήμος Κομοτηνής, χορήγησε για την υλοποίηση της δράσης, γάντια, αντισηπτικά και μάσκες, ενώ στους συμμετέχοντες αιμοδότες προσφέρθηκαν εδέσματα του Γιάννη Τσακμάκη, της Μαρίας Τσιπλακίδου-Κυριαζή και της Ειρήνης Μαστροθεοδώρου.
Ήταν Μάιος του 2011 όταν ο Μορφωτικός Όμιλος Νέου Σιδηροχωρίου Κομοτηνής διοργάνωνε την 1η του Εθελοντική Αιμοδοσία, μια δράση που έμελλε να εξελιχθεί, χωρίς κόπο, αλλά αντιθέτως με πηγαία προθυμία από τα μέλη και τους φίλους του, σε ένα καθιερωμένο ραντεβού ανθρωπιάς, δύο φορές τον χρόνο – μία την άνοιξη και μία το φθινόπωρο.
Photogallery
από τη σημερινή δράση