Έμφαση στα πληροφοριακά συστήματα που θα φέρει το Νέο Νοσοκομείο, δόθηκε κατά τη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Τρίτης, στην Κομοτηνή, ανάμεσα σε κλιμάκιο του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος και στον Διοικητή του Σισμανόγλειου Νοσοκομείου, Γιώργο Φιλιππίδη. Στο κλιμάκιο του ΙΣΝ συμμετείχαν, μεταξύ άλλων, ο Προϊστάμενος Τεχνικών Υπηρεσιών του Ιδρύματος, Θεόδωρος Μαραβέλιας, και ο Project Manager του έργου, Φαίδων Περράκης.

Στη συζήτηση για τα πληροφοριακά συστήματα, τέθηκαν επί τάπητος οι στόχοι της ηλεκτρονικής διασύνδεσης των κλινικών, αλλά και του νοσοκομείου με άλλα νοσοκομεία, καθώς επίσης της ψηφιοποίησης όλων των υπηρεσιών και της καθιέρωσης ηλεκτρονικού φακέλου ασθενούς, με πλήρη εξάλειψη των χειρογράφων.

Επίσης, εξετάστηκαν τεχνικά ζητήματα, όπως η οργάνωση των πλυντηρίων, της κουζίνας – τραπεζαρίας, των τεχνικών υπηρεσιών και των μηχανολογικών μερών του Νοσοκομείου. Τέθηκε ως στόχος να σχεδιαστεί μια τέτοια χωροταξία, που να είναι λειτουργικότερη για τους ασθενείς, τους συνοδούς και τους εργαζομένους.

Στη συζήτηση συμμετείχαν γιατροί και εκπρόσωποι του λοιπού προσωπικού του Σισμανόγλειου, οι οποίοι κατέθεσαν τις απόψεις τους σχετικά με τα προβλήματα που υφίστανται σήμερα στις κλινικές, τα οποία θα πρέπει να μη «μεταφερθούν» στην καινούργια νοσηλευτική μονάδα. Επίσης, περιέγραψαν τις πρωτεύουσες ανάγκες του νοσοκομείου, για τις οποίες είναι αναγκαίο να προβλεφθούν νέες υπηρεσίες, οι οποίες να τις καλύπτουν.

Αντίστοιχες συναντήσεις θα επαναλαμβάνονται τακτικά, κάθε τρεις μήνες, προκειμένου να εξετάζονται εγκαίρως όλα τα θέματα που αφορούν στην υλοποίηση του Νέου Νοσοκομείου και να τηρηθεί το χρονοδιάγραμμα που έχει θέσει το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, για ολοκλήρωση και παράδοση του έργου το 2024.