Συνήλθε η Γενική Συνέλευση του Συλλόγου Θρακών Αργολίδας «Η Θράκη», σύμφωνα με το καταστατικό του, στο Hotel Ignatia στην παραλία της Νέας Κίου Ναυπλίου για να πραγματοποιήσει αρχαιρεσίες εκλογής νέου (του τρίτου κατά σειρά) επταμελούς Διοικητικού Συμβουλίου και τριμελούς Εποπτικού Συμβουλίου, για την τριετία 2020-2022.

Εν αρχή τα μέλη του συλλόγου πήραν τον καφέ τους και γεύτηκαν πεντανόστιμη παραδοσιακή «Βαρβάρα» που έφτιαξε η Δήμητρα Θωμά.

Ακολούθως ο Πρόεδρος Πέτρος Νταλιάνης, ο Αντιπρόεδρος Σίμος Βαρδάκας, και η Ταμίας Λίτσα Παπαζαχαρίου, του απερχόμενου Δ.Σ., παρουσίασαν τον απολογισμό της τριετίας 2016-2019, και στη συνέχεια τα μέλη της γενικής συνέλευσης συζήτησαν τα θέματα που αφορούν τη συνέχιση του αξιόλογου έργου του συλλόγου καθώς και τις προοπτικές του.

Η συζήτηση επικεντρώθηκε στη διοργάνωση στο Ναύπλιο των «6ων Ελευθερίων Θράκης» που συμπίπτουν με τη συμπλήρωση εκατό ετών από την απελευθέρωσης της Θράκης και την ενσωμάτωσή της στον εθνικό κορμό, καθώς και στην προσπάθεια των μελών για την ένταξη σύλλογο και των τέκνων τους.

Κατόπιν τα υποψήφια μέλη του Δ.Σ. χαιρέτησαν τη συνέλευση και έδωσαν τις κατευθύνσεις τους για το μέλλον του συλλόγου.

Η εφορευτική επιτροπή με επικεφαλής την δικηγόρο και μέλος του συλλόγου Νατάσα  Καραμάνου, και μέλη την Χρύσα Σαββάκη και τον Θανάση Κοκάλη, ανέλαβαν την εκλογική  διαδικασία και ενημέρωσαν τα μέλη για τις λεπτομέρειες της ψηφοφορίας η οποία διεξήχθη κανονικά.

  • Ψήφισαν 34 μέλη – έγκυρα ψηφοδέλτια 34.
  • Εκλέχθηκαν για το επταμελές Διοικητικό Συμβούλιο, με αλφαβητική σειρά, οι: Βίκυ Βαρελά, Χρήστος Βεργίδης, Θεόδωρος Γαβρίλος, Αριστείδης Θωμάς, Δήμητρα Θωμά, Φανή Κωδουνά, Δημήτρης Μπαλτατζής / Αναπληρωματικά μέλη οι Ευάγγελος Μπαλτατζής και Χριστίνα Πανταζίδου.
  • Εκλέχθηκαν για το τριμελές Εποπτικό Συμβούλιο, με αλφαβητική σειρά, οι: Σίμος Βαρδάκας, Πέτρος Νταλιάνης, Ελένη Χρυσουλάκη / Αναπληρωματικά μέλη οι Μαρίνος Αργυράκης και Λίτσα Παπαζαχαρίου.

Στη συνέχεια η εφορευτική επιτροπή κατάρτισε το πρακτικό ψηφοφορίας, το οποίο παρέδωσε στον απερχόμενο πρόεδρο Πέτρο Νταλιάνη μαζί με όλα τα έγγραφα των αρχαιρεσιών.

Τις επόμενες ημέρες το νεοεκλεγέν Δ.Σ. συνήλθε για την  οργάνωση των καθηκόντων των μελών του.

Μετά από ψηφοφορία των επτά μελών του, αναλαμβάνουν καθήκοντα, από 1/1/2020 και για τρία χρόνια (2020-2022) οι:

  • Βασιλική (Βίκυ) Βαρελά, Πρόεδρος
  • Αριστείδης Θωμάς, Αντιπρόεδρος
  • Δημήτριος Μπαλτατζής, Γραμματέας
  • Δήμητρα Θωμά, Ταμίας
  • Θεόδωρος  Γαβρίλος, Μέλος
  • Φανή  Κωδούνα, Μέλος
  • Χρήστος Βεργίδης, Μέλος

Αναπληρωματικά μέλη, οι Ευάγγελος Μπαλτατζής και Χριστίνα Πανταζίδου.