Νέες επιθέσεις αδέσποτων

"Πλέον έχει καταντήσει πάρα πολύ επικίνδυνο όλο το θέμα των αδέσποτων αφού είναι υπερβολικά πολλά".
αδεσποτα

Νέες επιθέσεις αδέσποτων σκύλων σε πολίτες, σημειώθηκαν το τελευταίο διάστημα.

Μία καταγράφηκε στην οδό Δόμνας Βισβίζη σε ηλικιωμένη. Ο σκύλος τη δάγκωσε δύο φορές και τις προκάλεσε δύο βαθιά τραύματα με αποτέλεσμα να χρειαστεί να διακομιστεί στο νοσοκομείο για τις πρώτες βοήθειες. Ο ίδιος σκύλος, δε, επιτέθηκε και σε μία ακόμη γυναίκα. Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν οι παθούσες και οικείοι τους με την αρμόδια υπηρεσία του Δήμου, υποστηρίζουν πως τους ειπώθηκε οτι το εν λόγω σκυλί είναι δύσκολο να εντοπιστεί και να περισυλλεγεί.

Τις προηγούμενες μέρες, 21χρονος που εκινείτο με ποδήλατο χωρίς πάντως να τρέχει, δέχτηκε επίθεση από αδέσποτο σκυλί στην περιοχή των Στρατώνων δίπλα στον φούρνο “Τσακίρη”. Το σκυλί δάγκωσε τον νεαρό ο οποίος επίσης πήγε στο νοσοκομείο για τις πρώτες βοήθειες. Όπως αναφέρει ο ίδιος, “την επόμενη μέρα επικοινώνησα με τον Δήμο όπου κατήγγειλα το περιστατικό και μου είπαν πως θα έπρεπε να έχω βεβαίωση από το νοσοκομείο ότι με δάγκωσε σκύλος και εννοείται πως βεβαίωση το νοσοκομείο δεν μου έδωσε. Αν και εγώ δεν είχα κάποια βεβαίωση, μου είπαν πως θα καταγράψουν το περιστατικό”.
Εν συνεχεία, σύμφωνα με τον παθόντα, αν και μεσολάβησε ικανό χρονικό διάστημα, το σκυλί εξακολουθούσε να βρίσκεται στην ίδια περιοχή και επιτέθηκε και δάγκωσε ένα ακόμη άτομο, το οποίο ωστόσο δεν προχώρησε σε καταγγελία του περιστατικού. Έτσι, ο ίδιος επικοινώνησε εκ νέου με τον Δήμο. “Αυτή τη φορά μιλάω με έναν αρκετά εξυπηρετικό κύριο ο οποίος είχε μια καταγγελία καταγεγραμμένη που όμως δεν ήταν η δική μου, που μου είπαν πως θα την καταγράψουν και δεν ήταν ούτε του γνωστού μου αφού ο ίδιος δεν έκανε ποτέ καταγγελία. Όταν ρώτησα για ποιον λόγο η δική μου καταγγελία δεν είναι καταγεγραμμένη, η απάντηση που πήρα ήταν “εγώ ήμουν σε άδεια, οπότε θα έπρεπε ο υπάλληλος που ήταν στη θέση μου να την είχε καταγράψει. Αυτή ακριβώς είναι η δουλειά μας. Δεν γνωρίζω τον λόγο που δεν το έκανε”. Αυτός ο κύριος όμως μου είπε πως κατέγραψε την καταγγελία μου αυτή τη φορά και πως το πολύ σε επτά μέρες από την ημερομηνία της καταγγελίας θα έχουν μαζέψει το σκυλί. Πέρασαν επτά μέρες από την καταγγελία του πρώτου παιδιού, πέρασαν επτά μέρες από την καταγγελία τη δική μου και το σκυλί ήταν ακόμα ακριβώς εκεί”.
Εξάλλου, ο ίδιος νεαρός αναφέρει κι άλλο περιστατικό: “Έτυχε να κάνω το βραδάκι μια βόλτα με το ποδήλατο κοντά στη γειτονιά μου (Στρατώνες). Μόνο στην περιοχή των Στρατώνων είδα συνολικά δέκα μετρημένα διαφορετικά σκυλιά σε τρία διαφορετικά σημεία και το ένα από αυτό μου όρμησε χωρίς αυτή τη φορά ευτυχώς να με δαγκώσει”.
Ακόμη, παραθέτει άλλο περιστατικό που γνωρίζει: “Έγινε σε μια παρέα φίλων μου όπου υπήρχαν και κάποια κορίτσια, στο Seven. Τους όρμησαν τρία σκυλιά και η μία κοπέλα φοβήθηκε τόσο που άρχισε να την πιάνει ταχυκαρδία και αναγκάστηκαν να καλέσουν εν τέλει ταξί”.
“Σας περιέγραψα τέσσερα διαφορετικά συμβάντα επίθεσης σκύλων που έγιναν σε ένα μήνα και που γνωρίζω εγώ. Όπως καταλαβαίνετε, είναι εύκολο να υποθέσουμε ότι γίνονται πολλά περισσότερα και πολλές φορές και σε άτομα που περπατάνε μόνοι τους και φοβούνται. Πρέπει επιτέλους να αλλάξει αυτή η κατάσταση. Τυχαίνει να σπουδάζω Θεσσαλονίκη και όταν περιγράφω την κατάσταση σε παιδιά από άλλες πόλεις, μένουν πραγματικά σοκαρισμένοι – Θεσσαλονίκη, Γιάννενα, Γρεβενά, οι πόλεις που ήμουν τελευταία και είδα ελάχιστα αδέσποτα. Πλέον έχει καταντήσει πάρα πολύ επικίνδυνο όλο το θέμα των αδέσποτων αφού είναι υπερβολικά πολλά”, καταλήγει με έντονη δυσφορία ο νεαρός συμπολίτης.
Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Ωδείο Μ. Συκάκη: Υψηλό επίπεδο σπουδών & Σύγχρονες εκπαιδευτικές μέθοδοι
Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία
Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κομοτηνή

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

ΠΑΡΤΕ... ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ
Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Νέες γεύσεις, “αντικριστών” ψητών, σας περιμένουν στον “Μπουφέ του Σταθμού” στην Κομοτηνή
Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood