Νέες διακρίσεις φοιτητών/τριών της Νομικής ΔΠΘ στην Εικονική Δίκη Διεθνούς Δικαίου στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης

Κάθε χρόνο στη Χάγη της Ολλανδίας πραγματοποιείται εικονική δίκη στο Διεθνές Δικαστήριο του ΟΗΕ, το κύριο δικαιοδοτικό όργανο του Οργανισμού, στην οποία συμμετέχουν ομάδες φοιτητών από πανεπιστήμια διαφόρων ευρωπαϊκών κρατών.
Telders Team DUTH 2024 (1)

Τη διαπανεπιστημιακή αυτή συνάντηση (Telders International Law Moot Court Competition) διοργάνωσε και φέτος το Πανεπιστήμιο του Leiden και το Grotius Center for International Legal Studies για 44η συνεχή χρόνια με τη συμμετοχή 27 ομάδων προπτυχιακών και μεταπτυχιακών φοιτητών, συμπεριλαμβανομένων πανεπιστημίων της Ολλανδίας, Ιρλανδίας, της Γερμανίας, της Γαλλίας και της Βρετανίας.

Η τελική φάση του διαγωνισμού διεξήχθη στον χώρο του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγη.

Η ομάδα που εκπροσώπησε την Ελλάδα και τη Νομική Σχολή του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης έλαβε τις παρακάτω διακρίσεις:

  • 1n θέση στη γραπτή διαδικασία για την πλευρά του εναγόμενου Κράτους.
  • 2η θέση στη γενική κατάταξη για την πλευρά του εναγόμενου Κράτους.
  • 4η θέση στη γενική κατάταξη για την πλευρά του προσφεύγοντος Κράτους.
  • 4η θέση στη συνολική κατάταξη του Διαγωνισμού Εικονικής Δίκης.

Η φετινή ομάδα αποτελείτο από τους/τις Αλίκη-Αικατερίνη Πλακούτση, Γεώργιο Σπυριδάκη, Χρύσα Τζώρτζη και Ζήσιμο Καλλαρύτη, φοιτητές του δευτέρου έτους. Τα μέλη της ομάδας είχαν την ευκαιρία να αγορεύσουν ενώπιον επιφανών δικαστών των διεθνών δικαιοδοτικών οργάνων και διεθνολόγων.

Προπονητές της ομάδας ήταν η Αθηνά Βολιώτη και ο Δημήτριος Γκρίνιας που συμμετείχαν στην εικονική δίκη και το 2023. Την προετοιμασία της γραπτής και προφορικής διαδικασίας επέβλεψαν η Επίκουρος Καθηγήτρια Χαρίκλεια Αρώνη και η κ. Ιωάννα Πέρβου, Διδάκτωρ Διεθνούς Δικαίου και Εντεταλμένη Διδασκαλίας στη Νομική Σχολή του ΔΠΘ. Τη γενική ευθύνη οργάνωσης και προετοιμασίας της συμμετοχής στην εικονική δίκη έχει από το 1996 ο Καθηγητής, Κωνσταντίνος Αντωνόπουλος.

Η Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Θράκης συμμετέχει με πολλές διακρίσεις στον εν λόγω διαγωνισμό ανελλιπώς από το 1986 με ομάδα τεσσάρων φοιτητών που επιλέγονται και προετοιμάζονται από τα μέλη του διδακτικού προσωπικού του Τομέα Διεθνών Σπουδών.

Η συμμετοχή στον παραπάνω διαγωνισμό δίνει την ευκαιρία στους συμμετέχοντες φοιτητές να εμβαθύνουν σε ειδικά θέματα Δημοσίου Διεθνούς Δικαίου που απασχολούν τη σύγχρονη πρακτική.

Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood