Νέα στάση εργασίας των εργαζομένων στις ΔΕΥΑ | Ζητούν την κατανόηση και τη συμπαράσταση της κοινωνίας

"Απώτερος στόχος της κυβέρνησης είναι να ξεπουλήσουν τα νερά με συνοπτικές διαδικασίες".
Screenshot_1596

Στάση εργασίας θα πραγματοποιήσουν την Τετάρτη 20 Δεκεμβρίου 2023 από τις 11 το πρωί ως τις 3 το μεσημέρι οι υπάλληλοι της ΔΕΥΑ Κομοτηνής, στο πλαίσιο της απόφασης της Ένωσης Δημοτικών Επιχειρήσεων Ύδρευσης-Αποχέτευσης Ελλάδος για στάση εργασίας των εργαζομένων σε όλες τις ΔΕΥΑ της χώρας εν όψει του κυβερνητικού νομοσχεδίου που όπως καταγγέλλουν “αλλάζει οριστικά προς όφελος των ιδιωτών, τον χαρακτήρα της διαχείρισης των νερών”. 

Στην ανακοίνωσή τους τονίζουν:

“Το Δ.Σ. της ΠΟΕ-ΔΕΥΑ αποφάσισε να προκηρύξει πανελλαδική τετράωρη προειδοποιητική στάση εργασίας την Τέταρτη 20/12/2023 και ώρα 11:00 – 15:00 ενάντια στην απόφαση της κυβέρνησης να φέρει στη Βουλή το νομοσχέδιο που αλλάζει οριστικά προς όφελος των ιδιωτών, τον χαρακτήρα της διαχείρισης των νερών στη χώρα μας.

Παρά τη διαφωνία της ΕΔΕΥΑ (Ένωση Δημοτικών Επιχειρήσεων Ύδρευσης-Αποχέτευσης) και της ΠΟΕ-ΔΕΥΑ, η οποία εκφράστηκε στη συνάντηση με τον Υπουργό Περιβάλλοντος & Ενέργειας, ο κ. Σκυλακάκης επιμένει στο κλείσιμο των ΔΕΥΑ και στη δημιουργία μεγάλων ακαθόριστων σχημάτων, χωρίς να δεσμεύεται για τον χαρακτήρα αυτών των επιχειρήσεων, για τη θέση και για τα δικαιώματα των εργαζομένων στο νέο σχήμα.

Έχουμε υπενθυμίσει στον Υπουργό τις μεγάλες κινητοποιήσεις των εργαζομένων τον περασμένο Μάρτιο ενάντια στην ψήφιση του νομοσχεδίου για την ΡΑΑΕΥ και την τότε δέσμευση της κυβέρνησης η οποία είναι η ίδια σήμερα, ότι δεν πρόκειται να γίνει η ιδιωτικοποίηση των νερών, γιατί βάσει και των αποφάσεων του Συμβουλίου της Επικρατείας, τα νερά δεν πωλούνταν. Πριν όμως ο αλέκτωρ λαλήσει, η κυβέρνηση με περισσή αλαζονεία και αυταρχισμό επιχείρησε να περάσει πονηρά και με διαδικασίες fast track τον νόμο πριν τα Χριστούγεννα, χωρίς ενημέρωση, χωρίς διαβούλευση, ούτε καν με την ΕΔΕΥΑ και τους Δήμους που κατά κύριο λόγο αφορά το νομοσχέδιο, διότι απώτερος στόχος της κυβέρνησης είναι να ξεπουλήσουν τα νερά με συνοπτικές διαδικασίες. Η αφερεγγυότητα της κυβέρνησης σε όλο της το μεγαλείο!

Η κυβέρνηση εάν ήθελε να βοηθήσει τις ΔΕΥΑ από τα χρέη που δημιουργήθηκαν κατά κύριο λόγο εξαιτίας της ενεργειακής κρίσης, θα τις βοηθούσε όπως υποσχέθηκε, πληρώνοντας ένα μέρος του δυσβάσταχτου κόστους ενέργειας που κόντεψε να τις χρεοκοπήσει, και ακόμη θα μπορούσε να εντάξει τις ΔΕΥΑ της χώρας στο βιομηχανικό τιμολόγιο και όχι στο οικιακό που είναι ενταγμένες σήμερα. Ο στόχος όμως δεν ήταν αυτός αλλά η συκοφάντηση των ΔΕΥΑ για να γίνει το έργο της πιο εύκολο.

Σε αυτόν τον αγώνα δεν είμαστε μονοί μας, έχουμε μαζί μας την ΕΔΕΥΑ, η οποία στο σύνολό της μετά από έκτακτη γενική συνέλευση απέρριψε τις όποιες σκέψεις και προθέσεις της κυβέρνησης να καταργήσει ή να συγγενεύσει τις υφιστάμενες ΔΕΥΑ.

Εμείς, οι εργαζόμενοι όλων των ΔΕΥΑ, μαζί με τους αυτοδιοικητικούς, τονίζουμε ότι η οποιαδήποτε προσπάθεια ιδιωτικοποίησης των νερών μας βρίσκει αντιθέτους και θα αγωνιστούμε με όλες μας τις δυνάμεις να μην περάσει.

Συμβουλεύουμε την κυβέρνηση να μη φέρει το νομοσχέδιο στη Βουλή, διότι αυτό θα αποτελέσει αιτία ευρύτατων πανελλαδικών κινητοποιήσεων από το σύνολο των εργαζομένων αλλά και το σύνολο των Δημάρχων, των Διοικητικών Συμβουλίων των Επιχειρήσεων και αυτοδιοικητικών της χώρας, όπως αυτό εκφράστηκε με σαφήνεια στη γενική συνέλευση της ΕΔΕΥΑ.

Για την Τέταρτη 20/12/2023 από τις 11:00 έως τις 15:00 θα κάνουμε στάση εργασίας οι εργαζόμενοι στη ΔΕΥΑ Κομοτηνής και ζητάμε από τους συμπολίτες μας την κατανόηση αλλά και τη συμπαράστασή τους στον αγώνα μας. Αν περάσει αυτό το νομοσχέδιο ο μεγάλος χαμένος θα είναι όλος ο ελληνικός λαός με τις αλλαγές αλλά και με τις τεράστιες αυξήσεις που θα έρθουν στο νερό, όπως έγινε και με το ηλεκτρικό ρεύμα.

ΟΙ ΔΕΥΑ ΕΙΝΑΙ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΟΥΝ.

ΤΟ ΝΕΡΟ ΔΕΝ ΠΩΛΕΙΤΑΙ”.

Νέα στάση εργασίας των εργαζομένων στις ΔΕΥΑ | Ζητούν την κατανόηση και τη συμπαράσταση της κοινωνίας

Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Ωδείο Μ. Συκάκη: Υψηλό επίπεδο σπουδών & Σύγχρονες εκπαιδευτικές μέθοδοι
Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία
Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κομοτηνή

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

ΠΑΡΤΕ... ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ
Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Νέες γεύσεις, “αντικριστών” ψητών, σας περιμένουν στον “Μπουφέ του Σταθμού” στην Κομοτηνή
Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood