“Νέα Περιφερειακή Αναγέννηση”: “Ένοχη σιωπή Τοψίδη – Καμία ανοχή σε κακοποιητικά παραληρήματα, ωμή βία, ανήθικες συμπεριφορές”

"Ο κ. Τοψίδης κρύβεται και επιχειρεί να παγιδέψει και να συμπαρασύρει τους λίγους που έχουν απομείνει δίπλα του. Αυτοί όμως δεν έχουν το δικαίωμα να παραβλέπουν τέτοιου είδους ζητήματα στο όνομα πολιτικών και οικονομικών συμφερόντων".
Screenshot_689

“Ένοχη σιωπή”, καταλογίζει στον επικεφαλής της παράταξης “Περιφερειακή Σύνθεση”, Τάκη Τοψίδη, η διοικούσα παράταξη της Περιφέρειας, “Νέα Περιφερειακή Αναγέννηση”, αναφορικά με το δημοσίευμα πανελλαδικής κυκλοφορίας εφημερίδας με τίτλο “Στο εδώλιο του κατηγορουμένου ο Τοψίδης“, και τη μη διάψευση όπως και την απουσία κάποιας κοινοποιημένης νομικής ενέργειας εκ μέρους του.

Η “Νέα Περιφερειακή Αναγέννηση” κάνει λόγο για “τεράστιο πολιτικό και ηθικό ζήτημα που ξεπερνά την ιδιωτική σφαίρα καθώς αφορά τους ανθρώπους που μας εκπροσωπούν”, και εγκαλεί τον κ. Τοψίδη οτι κρύβεται.

Ακόμη, τον κατηγορεί οτι “επιχειρεί σκόπιμα να παγιδέψει και να συμπαρασύρει τους λίγους που έχουν απομείνει δίπλα του”, ενώ και για τα εν λόγω άτομα, υπογραμμίζει με νόημα οτι “δεν έχουν το δικαίωμα να παραβλέπουν τέτοιου είδους ζητήματα στο όνομα πολιτικών και οικονομικών συμφερόντων”.

Ολόκληρη η ανακοίνωση της “Νέας Περιφερειακής Αναγέννησης”

“«Στο εδώλιο του κατηγορουμένου ο Τοψίδης», ήταν ο τίτλος δημοσιεύματος στα “Παραπολιτικά”, στη στήλη “Πράκτωρ”, το Σάββατο 6/5/2023.

Ακολούθησε πλήθος δημοσιευμάτων και αναφορών από τα περισσότερα  μέσα ενημέρωσης, τα οποία  – αν αληθεύουν – τότε σίγουρα ντροπιάζουν τον κ. Τοψίδη και ό,τι αυτός εκπροσωπεί.

Εξαντλώντας, σε ανθρώπινο και σε πολιτικό επίπεδο, κάθε όριο υπομονής για ένα τόσο σοβαρό ζήτημα που μας αφορά όλους, περιμέναμε τον κ. Τοψίδη πέντε ολόκληρες ημέρες να τοποθετηθεί  για το θέμα.

Με δεδομένο ότι η άσκηση βίας απέναντι σε οποιονδήποτε άνθρωπο δεν έχει καμία θέση στην κοινωνία μας, ο κ. Τοψίδης όφειλε να τοποθετηθεί δημόσια από την πρώτη στιγμή.

Και ενώ ο ίδιος προβαίνει σε ανακοινώσεις ακόμη και για τα πιο επουσιώδη θέματα κατηγορώντας τη Διοίκηση της Περιφέρειας, για αυτό το θέμα που τον αφορά άμεσα και συνταράσσει την κοινωνία της Περιφέρειάς μας έχει επιλέξει τη σιωπή. Κρύβεται.

Όσο δεν υπάρχει καμία διάψευση από μέρους του, ή έστω κάποια κοινοποιημένη νομική ενέργεια για την υπεράσπισή του, το εύλογο συμπέρασμα στο οποίο οδηγούμαστε, δυστυχώς, είναι οτι το δημοσίευμα και η δημοσιογραφική έρευνα που το συνοδεύει στηρίζονται σε ΑΛΗΘΕΙΑ.

Σε κάθε περίπτωση, και σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα, στον κ. Τοψίδη ασκήθηκε ποινική δίωξη η οποία στηρίχθηκε σε ιατροδικαστική έκθεση. Από την έκθεση προκύπτει ότι ο κ. Τοψίδης επιτέθηκε σε γυναίκα.

Ο βαθμός βιαιότητας του χτυπήματος δεν έχει σημασία. Αυτό που έχει σημασία είναι να μη δείχνουμε ως κοινωνία καμία ανοχή απέναντι σε κακοποιητικά παραληρήματα, σε εξάρσεις ωμής βίας, σε ανήθικες συμπεριφορές επιβολής, από οποιονδήποτε και αν προέρχονται, και ιδιαίτερα όταν θύματα αυτών των συμπεριφορών είναι γυναίκες.

Οφείλουμε να ορθώνουμε ένα τείχος προστασίας γύρω από κάθε γυναίκα, γύρω από κάθε συνάνθρωπό μας που μπορεί να βρεθεί σε ευάλωτη θέση απέναντι σε οποιονδήποτε θεωρεί ότι μπορεί να εκμεταλλεύεται την υποτιθέμενη θέση ισχύος του εις βάρος των άλλων.  

Βεβαίως, το τεκμήριο της αθωότητας κάθε κατηγορουμένου είναι απολύτως σεβαστό, και ο σεβασμός μας προς τον θεσμό της Δικαιοσύνης είναι απόλυτος. Άλλωστε, τόσο η νομική όσο και η πραγματική διάσταση του ζητήματος, μένουν να κριθούν από το αρμόδιο δικαστήριο.

Στην προκειμένη περίπτωση, όμως, υπάρχει ένα τεράστιο πολιτικό και ηθικό ζήτημα που ξεπερνά την ιδιωτική σφαίρα καθώς αφορά τους ανθρώπους που μας εκπροσωπούν.

 Όσο ο κ. Τοψίδης δεν τοποθετείται, παραμένει ηθικά και πολιτικά εκτεθειμένος. Με τη στάση σιωπής και συγκάλυψης που έχει υιοθετήσει, επιχειρεί σκόπιμα να παγιδέψει και να συμπαρασύρει τους λίγους που έχουν απομείνει δίπλα του. Αυτοί όμως δεν έχουν το δικαίωμα να παραβλέπουν τέτοιου είδους ζητήματα στο όνομα πολιτικών και οικονομικών συμφερόντων”.

Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Ωδείο Μ. Συκάκη: Υψηλό επίπεδο σπουδών & Σύγχρονες εκπαιδευτικές μέθοδοι
Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία
Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κομοτηνή

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

ΠΑΡΤΕ... ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ
Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Νέες γεύσεις, “αντικριστών” ψητών, σας περιμένουν στον “Μπουφέ του Σταθμού” στην Κομοτηνή
Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood