Με απόφαση του Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Χρήστου Μέτιου, η Περιφέρεια διαθέτει επιπλέον 5.395.000 € από πόρους του ΕΣΠΑ για την προμήθεια σύγχρονου ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού από τα Νοσοκομεία Καβάλας, Ξάνθης, Κομοτηνής και Αλεξανδρούπολης.

Ο νέος εξοπλισμός που χρηματοδοτεί η Περιφέρεια θα καλύψει ευρύ φάσμα ιατρικών αναγκών στα τέσσερα Νοσοκομεία, αναβαθμίζοντας το συνολικό επίπεδο των υπηρεσιών που προσφέρουν στους πολίτες.

Αναλυτικά, οι πόροι που διαθέτει η Περιφέρεια, κατανέμονται ως εξής:

  • 2.315.000 ευρώ στο Νοσοκομείο Καβάλας, για κλίνες ΜΕΘ, αναπνευστήρες, συστήματα παρακολούθησης ασθενών, αναισθησιολογικά συγκροτήματα, σύστημα μοριακών αναλύσεων, κ.ά.
  • 1.630.000 € στο Νοσοκομείο Ξάνθης, για ηλεκτροκίνητες κλίνες νοσηλείας, αναπνευστήρες, πλυντήρια ρούχων κ.ά.
  • 1.000.000 € στο Νοσοκομείο Κομοτηνής, για αναπνευστήρες ΜΕΘ, υπερηχοτομογράφους, τράπεζες χειρουργείων, θερμοκοιτίδες νεογνών, αναισθησιολογικά συγκροτήματα, κινητή μονάδα αιμοληψίας κ.ά.
  • 450.000 € στο Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης, για γαστροσκόπια, κολονοσκόπια, εντεροσκόπιο, υπερηχοτομογράφο κ.ά., για τις ανάγκες του τμήματος Ενδοσκοπήσεων Πεπτικού.

Εν όψει της απόφασης, ο κ. Μέτιος επισκέφθηκε το Νοσοκομείο Κομοτηνής όπου είχε συνάντηση με τη Διοικήτρια Μάγδα Γιαμουστάρη και τον Αντιπρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου, Καρδιολόγο Βασίλη Λούρμπα.

“Η στήριξη της Περιφέρειας ΑΜ-Θ στο δημόσιο σύστημα υγείας είναι διαρκής και αποτελεί πρώτη προτεραιότητα της Διοίκησής μας”, τόνισε ο κ. Μέτιος, υπογραμμίζοντας πως “μέρος του καινούριου εξοπλισμού θα αξιοποιηθεί στην αντιμετώπιση της πανδημίας”.

Στη συνάντηση, στην οποία συμμετείχε και η Εκτελεστική Γραμματέας της Περιφέρειας, Ζωή Κοσμίδου, συζητήθηκαν επίσης ανάγκες του Νοσοκομείου Κομοτηνής σε προσωρινές κατασκευές που θα βοηθήσουν στην αποσυμφόρηση των εσωτερικών του χώρων.

Στη συνέχεια, και με αφορμή την προμήθεια νέας κινητής μονάδας αιμοληψίας, ο κ. Μέτιος μετέβη στο Τμήμα Αιμοδοσίας, όπου είχε συνάντηση με τη Διευθύντρια του Τμήματος, Μαριάννα Ανδρεάδου, και τον Διευθυντή Αναισθησιολογίας, Πρόεδρο του Επιστημονικού Συμβουλίου του Νοσοκομείου και Αντιπρόεδρο του Σωματείου Εθελοντών Αιμοδοτών Ροδόπης, Μπουλέντ Κιαμήλογλου, αναφορικά με τον σημαντικό ρόλο και την προσφορά του Τμήματος Αιμοδοσίας Κομοτηνής και των εθελοντών αιμοδοτών της περιοχής.