Συνελήφθη τις πρώτες πρωινές ώρες της Παρασκευής, στον νομό Ροδόπης, από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Σαπών, ένας 23χρονος αλλοδαπός διακινητής, ο οποίος εμπλέκεται σε παράνομη μεταφορά έξι μη νόμιμων μεταναστών.

Ειδικότερα, στην Εγνατία Οδό Αλεξανδρούπολης – Κομοτηνής, οι αστυνομικοί  πραγματοποίησαν σήμα στάσης σε Ι.Χ. επιβατηγό αυτοκίνητο, πλην όμως ο 23χρονος οδηγός του δε συμμορφώθηκε, ανέπτυξε ταχύτητα και ακολουθήθηκε από τους αστυνομικούς.

Τελικά, το όχημα ακινητοποιήθηκε στην παλαιά εθνική οδό Κομοτηνής – Ξάνθης, πλησίον του Ιάσμου, και ο οδηγός του μαζί με τον συνοδηγό τράπηκαν πεζή σε φυγή, σε παρακείμενη αγροτική περιοχή.

Άμεσα οι αστυνομικοί κατάφεραν να ακινητοποιήσουν και να συλλάβουν τον 23χρονο οδηγό, ενώ ο συνοδηγός – συνεργός του διέφυγε και αναζητείται.

Σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στο εσωτερικό του αυτοκινήτου, διαπιστώθηκε ότι οι δύο διακινητές μετέφεραν παράνομα στην ενδοχώρα 6 μη νόμιμους μετανάστες.

Σημειώνεται ότι ο 23χρονος στερούταν άδειας ικανότητας οδήγησης, καθώς επίσης ότι αντιστάθηκε κατά τη σύλληψή.

Κατασχέθηκαν το παραπάνω όχημα και χρηματικό ποσό.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ροδόπης, ενώ την προανάκριση ενήργησε το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Σαπών.