Νέα δομή στήριξης ΜμΕ σε όλη την επικράτεια

Συστήνεται Δίκτυο Υποστήριξης της Επιχειρηματικότητας στα κατά τόπους Επιμελητήρια.
ΔΟΜΗ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ (3)

Μια νέα δομή με σκοπό την ενδυνάμωση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων δημιουργείται με νομοθετική πρωτοβουλία του Υπουργείου Οικονομίας & Ανάπτυξης. Οι στόχοι και οι κεντρικοί άξονες αυτής της δομής συζητήθηκαν σε συνάντηση των θεσμικών φορέων που συμμετέχουν στη δομή.

Συγκεκριμένα, συστήνεται Δίκτυο Υποστήριξης της Επιχειρηματικότητας στα κατά τόπους Επιμελητήρια της χώρας. Το δίκτυο θα τελεί υπό την αιγίδα μιας επιτελικής δομής στην οποία συμμετέχουν εκπρόσωποι του Υπουργείου Οικονομίας & Ανάπτυξης, της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος, του Εθνικού Κέντρου Τεκμηρίωσης, της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών, Βιοτεχνών, Εμπόρων Ελλάδος (ΓΣΕΒΕΕ), και της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας (ΕΣΕΕ).

Πρόκειται για μια σύγχρονη μορφή συνεργασίας μεταξύ δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, στα πρότυπα άλλων ευρωπαϊκών χωρών, που διασφαλίζει την ευελιξία, τον έλεγχο, την εγκυρότητα και τη συνέχεια της δράσης.

Νέα δομή στήριξης ΜμΕ σε όλη την επικράτειαΗ δομή έρχεται να καλύψει ένα θεσμικό κενό καθώς στοχεύει στον πυρήνα των αναγκών της επιχειρηματικής βάσης της χώρας, παρέχοντας επεξεργασμένη πληροφορία και εξειδικευμένες υπηρεσίες προς τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις για την πραγματοποίηση και περαιτέρω ανάπτυξη των επενδυτικών τους σχεδίων. Η πληροφόρηση θα παρέχεται κεντρικά μέσω ψηφιακής πλατφόρμας, και συγχρόνως οι άμεσα ενδιαφερόμενες επιχειρήσεις θα μπορούν να ενημερώνονται και σε τοπικό επίπεδο από σημεία φυσικής παρουσίας της δομής στους Νομούς.

Το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης (ΕΚΤ) αναλαμβάνει την ανάπτυξη της κεντρικής ψηφιακής πλατφόρμας, μέσω της οποίας θα παρέχονται με οργανωμένο τρόπο πληροφόρηση και υπηρεσίες προς τις επιχειρήσεις.

Νέα δομή στήριξης ΜμΕ σε όλη την επικράτειαΤο μεγάλο πλεονέκτημα της συγκεκριμένης δομής είναι η δυνατότητα διασφάλισης υψηλού επιπέδου υπηρεσιών και απασχόλησης πολύ εξειδικευμένων στελεχών με την αξιοποίηση της τεχνογνωσίας, των βάσεων δεδομένων και ιδίως της μακρόχρονης εμπειρίας στην παροχή συμβουλών σε επιχειρήσεις σε παγκόσμιο επίπεδο.

Η νέα δομή είναι σε θέση να συμβάλει σημαντικά στην ενίσχυση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

Η συζήτηση ολοκληρώθηκε με την απόφαση δημιουργίας ομάδας εργασίας η οποία θα δουλέψει συστηματικά για την υλοποίηση του έργου.

Στη συνάντηση επισημάνθηκε ότι η δημιουργία της δομής στήριξης των επιχειρήσεων αναδεικνύει τον διττό ρόλο του κράτους ως διαμεσολαβητή-πολλαπλασιαστή της ανάπτυξης και ως μηχανισμού απορρόφησης και πρόληψης των κοινωνικών επιπτώσεων που προκάλεσαν τόσο η κρίση όσο και οι πιέσεις που ασκούνται ιδίως στη μικρομεσαία επιχειρηματικότητα.

Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Ωδείο Μ. Συκάκη: Υψηλό επίπεδο σπουδών & Σύγχρονες εκπαιδευτικές μέθοδοι
Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία
Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κομοτηνή

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΨΗΤΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΤΗΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ
ΠΑΡΤΕ... ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ
Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Νέες γεύσεις, “αντικριστών” ψητών, σας περιμένουν στον “Μπουφέ του Σταθμού” στην Κομοτηνή
Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood