Σε αποχή από τα μαθήματά τους και κατάληψη του σχολείου τους προχώρησαν και σήμερα οι μαθητές του ιεροσπουδαστηρίου Χαϊριγέ Κομοτηνής, όπως είχαν κάνει και τον περασμένο μήνα.

Το αίτημα των μαθητών είναι να μην εφαρμοστεί το νέο ωρολόγιο πρόγραμμα για τα ιεροσπουδαστήρια με το οποίο μειώνονται οι ώρες διδασκαλίας των μαθημάτων θρησκευτικής εξειδίκευσης και η διδασκαλία στην τουρκική γλώσσα (θυμηθείτε εδώ). Επίσης, οι εκπρόσωποι των μαθητών ζητούν το τουρκόγλωσσο πρόγραμμα να διαμορφωθεί και να εφαρμοστεί αντίστοιχα, όπως εφαρμόζεται σε όλα τα μειονοτικά σχολεία.

Για τα ιεροσπουδαστήρια ημέρες αργίας είναι η Παρασκευή και το Σάββατο, ενώ την Κυριακή γίνονται κανονικά μαθήματα.

Σε σημερινή τους ανακοίνωση οι εκπρόσωποι των μαθητών, αναφέρουν:

“Σύμφωνα με το τελευταίο πρόγραμμα σπουδών που κοινοποιήθηκε στο Ιεροσπουδαστήριό μας, πρέπει να σταματήσει ο περιορισμός διδασκαλίας των μαθημάτων θρησκευτικής ειδίκευσης και το δικαίωμα διδασκαλίας στην μητρική γλώσσα. Το τουρκόγλωσσο πρόγραμμα μαθημάτων πρέπει να διαμορφωθεί και να εφαρμοστεί αντίστοιχα όπως σε όλα τα μειονοτικά σχολεία. Για τον λόγω αυτό αποφασίσαμε να πραγματοποιήσουμε σχολική απεργία μέχρι να υλοποιηθούν τα αιτήματα μας”.