Νέα αιολικά πάρκα, ισχύος 100MW, σε Ροδόπη, Φωκίδα και Αργολίδα, από τη “ΔΕΗ Ανανεώσιμες”

Στην κατασκευή τριών νέων αιολικών πάρκων συνολικής ισχύος περίπου 100 MW, σε Ροδόπη, Φωκίδα και Αργολίδα, προχωρά η "ΔΕΗ Ανανεώσιμες". Τα νέα αιολικά πάρκα θα κατασκευαστούν με την προμήθεια 19 νέων ανεμογεννητριών του οίκου Nordex, τύπου Ν149/5.Χ. Με την ολοκλήρωση των έργων, η οποία αναμένεται εντός του πρώτου εξαμήνου του 2026, η ετήσια αναμενόμενη παραγωγή των τριών πάρκων θα ξεπερνά τις 280 GWh, αποτρέποντας την εκπομπή άνω των 142.000 τόνων CO2.
ANEMOGGENITRIES DEH AIOLIKA PARKA

Στόχος τα 11,8GW το 2027

Ο Όμιλος ΔΕΗ προχωρά δυναμικά με την ανάπτυξη νέων έργων ΑΠΕ, καθώς νέα αιολικά και φωτοβολταϊκά προστίθενται στα υφιστάμενα έργα της εταιρείας, τα οποία σήμερα έχουν εγκατεστημένη ισχύ περίπου 5,5 GW. Αυτή τη στιγμή ο Όμιλος ΔΕΗ έχει υπό κατασκευή ή έτοιμα προς έναρξη κατασκευής, νέα έργα ΑΠΕ ισχύος περίπου 3,8 GW. Ανάμεσα στα μεγάλα έργα ΑΠΕ που κατασκευάζονται είναι και το φωτοβολταϊκό έργο-σταθμός, ισχύος 550 MW, από τα μεγαλύτερα έργα ηλιακής ενέργειας στην Ευρώπης, στα παλιά λιγνιτωρυχεία της ευρύτερης περιοχής της Πτολεμαΐδας. Εξάλλου πρόσφατα ανακοινώθηκε και η έναρξη κατασκευής ενός νέου αιολικού πάρκου, εγκατεστημένης ισχύος 140 MW, στην ανατολική Ρουμανία. Ο Όμιλος ΔΕΗ αναπτύσσει το χαρτοφυλάκιο ΑΠΕ στην Ελλάδα και στη νοτιοανατολική Ευρώπη, τόσο μέσω οργανικής ανάπτυξης, όσο και μέσω συνεργασιών και εξαγορών. Πρόσφατα ανακοινώθηκε η ολοκλήρωση της συμφωνίας αγοραπωλησίας με την EvryoGroup, η οποία ανήκε σε funds που ελέγχονται από την Macquarie Asset Management, για την εξαγορά σημαντικού χαρτοφυλακίου ΑΠΕ στη Ρουμανία  το οποίο περιλαμβάνει έργα συνολικής εγκατεστημένης ισχύος 629 MW σε λειτουργία και περίπου 145 MW υπό ανάπτυξη. Επίσης, πρόσφατα ανακοινώθηκε η σύναψη Συμφωνίας – Πλαισίου Συνεργασίας με τους Ομίλους Κοπελούζου και Σαμαρά για την εξαγορά χαρτοφυλακίου ΑΠΕ σε λειτουργία, συνολικής εγκατεστημένης ισχύος 66,6 MW, καθώς και για την εξαγορά χαρτοφυλακίου ΑΠΕ υπό ανάπτυξη έως 1,7 GW και την από κοινού ανάπτυξή του.

Η “ΔΕΗ Ανανεώσιμες” είναι 100% θυγατρική εταιρεία της ΔΕΗ και επενδύει στη δύναμη της φύσης, μέσα από την παραγωγή ενέργειας από ΑΠΕ και την αποθήκευση ενέργειας. Πλέον των μεγάλων φωτοβολταϊκών και αιολικών έργων που κατασκευάζει, η εταιρεία καινοτομεί στην αγορά της νοτιοανατολικής Ευρώπης μέσα από έργα που καλύπτουν όλο το εύρος των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας (άνεμο, ήλιο, νερό, γεωθερμία και βιομάζα).

Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood