ΝΔ: “Στόχος του κ. Κεσσαλάκη είναι η μείωση των δαπανών για τη δημόσια υγεία”

"Για το 2019, όταν η ΝΔ ανέλαβε τη διακυβέρνηση της χώρας, ο ΣΥΡΙΖΑ είχε δώσει στο Υπουργείο Υγείας συνολικές πιστώσεις 4,1 δισ. Σχεδόν πέντε χρόνια μετά οι πιστώσεις του Υπουργείου Υγείας θα φτάσουν τα 6 δισ. το 2024".
nikos romanos (Eurokinissi)

Σε δήλωσή ο εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Νίκος Ρωμανός, αναφέρει:

“Ο κ. Κασσελάκης μας πληροφόρησε σήμερα (σ.σ. στο Open tv) ότι στόχος του είναι να…μειώσει τις δαπάνες για την Υγεία. Όπως δήλωσε σε συνέντευξή του, οι δαπάνες για την Υγεία πρέπει να ανέρχονται σε ποσοστό «τουλάχιστον 5% του ΑΕΠ».

Πληροφορούμε, λοιπόν, τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ότι σήμερα οι δαπάνες για την Υγεία είναι περίπου στο 5,8% του ΑΕΠ με αυξητικές τάσεις. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat:

  • Για το 2019, όταν η ΝΔ ανέλαβε τη διακυβέρνηση της χώρας, ο ΣΥΡΙΖΑ είχε δώσει στο Υπουργείο Υγείας συνολικές πιστώσεις 4,1 δισ. Σχεδόν πέντε χρόνια μετά οι πιστώσεις του Υπουργείου Υγείας θα φτάσουν τα 6 δισ. το 2024.
  • Το 2023 οι συνολικές δαπάνες για την Υγεία (πιστώσεις Υπουργείου, ΕΟΠΥΥ, Πανεπιστημιακά Νοσοκομεία, Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας, κ.λπ.), ανήλθαν στα 11,9 δισ.
  • Και για το 2024 οι συνολικές δαπάνες για την Υγεία αναμένεται να ξεπεράσουν τα 12,8 δισ, δηλαδή αναμένεται να ξεπεράσουν το 5,8% του ΑΕΠ.

Σε κάθε περίπτωση, πολύ μεγαλύτερη σημασία από την «πρόταση» του κ. Κασσελάκη – η οποία μάλιστα έρχεται σε αντίθεση με το πρόγραμμα του κόμματός του – έχει να υπενθυμίσουμε τι έχει κάνει και τι κάνει αυτή η Κυβέρνηση για την Υγεία:

  • Από το 2019 ως το 2024 αύξησε τις δαπάνες για την Υγεία κατά 46,5%. Συγκεκριμένα: Το 2019 ανέρχονταν σε 4,114 δισεκατομμύρια ευρώ. Κάθε χρόνο αυξάναμε με συνέπεια τις δαπάνες που διοχετεύονταν για την Υγεία, για να φτάσουμε το 2023 στα 5,580 δισ. Η πρόβλεψη για το 2024 είναι να φτάσουν στα 6,027 δισ.
  • Προχωρά στη ριζική αναμόρφωση του ΕΣΥ.
  • Δρομολογεί 6.500 προσλήψεις μόνο εντός του 2024.
  • Έδωσε 10% αύξηση στους μισθούς των γιατρών του ΕΣΥ.
  • Θεσμοθέτησε τα απογευματινά χειρουργεία.
  • Αύξησε τις αποζημιώσεις για τις εφημερίες.
  • Διοχετεύει 2,17 δισ. ευρώ από τα 36 δισ. που εξασφάλισε από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, για ανακαινίσεις Νοσοκομείων και Κέντρων Υγείας και για προγράμματα όπως το «Σπύρος Δοξιάδης».

Ασφαλώς και πρέπει να γίνουν παραπάνω στην Υγεία. Δεν είμαστε εκεί που θέλουμε, συνεχίζουμε όμως καθημερινά να προσπαθούμε για την αναμόρφωση του Εθνικού Συστήματος Υγείας προκειμένου να παρέχει βέλτιστες υπηρεσίες στους πολίτες. Προχωράμε με σχέδιο, αξιοπιστία και μεθοδικότητα. Η Υγεία είναι το πρώτιστο κοινωνικό αγαθό και απαιτεί σοβαρότητα, υπευθυνότητα και χειροπιαστά αποτελέσματα”.

Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Ωδείο Μ. Συκάκη: Υψηλό επίπεδο σπουδών & Σύγχρονες εκπαιδευτικές μέθοδοι
Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία
Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κομοτηνή

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

ΠΑΡΤΕ... ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ
Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Νέες γεύσεις, “αντικριστών” ψητών, σας περιμένουν στον “Μπουφέ του Σταθμού” στην Κομοτηνή
Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood