(Φωτό αρχείου inkomotini.news: Ο Πρόεδρος της ΔΕΕΠ Ροδόπης της ΝΔ, Γιάννης Βεζυργιαννίδης)

“Η επέτειος των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση του 1821 είναι ένα καθοριστικό ιστορικό γεγονός, γιατί παράλληλα με την αναγνώριση των αγώνων και των θυσιών του λαού μας, δημιουργεί την προοπτική αναστοχασμού για το παρόν και κυρίως για το μέλλον της χώρας μας”, τονίζει στο μήνυμά της η νομαρχιακή επιτροπή Ροδόπης της Νέας Δημοκρατίας, και συμπληρώνει:

“Σήμερα, διακόσια χρόνια μετά τον μεγάλο ξεσηκωμό, τα γεγονότα της έναρξης του αγώνα και οι πράξεις γενναιότητας των Ελλήνων αγωνιστών, δημιουργούν σε όλους εμάς υψηλό αίσθημα εθνικής υπερηφάνειας. Οι αξίες, που αποτέλεσαν πηγή έμπνευσης για το ελληνικό γένος που θυσιάστηκε για τα ιδανικά της πατρίδας μας, αποτελούν το δικό μας εφαλτήριο για να διδαχθούμε και να εξελιχθούμε μέσα από αυτές.

Η Επέτειος του 2021 δεν αφορά μόνο στο παρελθόν που μας ενώνει. Είναι η ευκαιρία όλων των νεότερων γενεών να χτίσουν ένα κοινό νέο όραμα για το μέλλον. Οι Έλληνες μόνο ενωμένοι μπορούμε να φέρουμε επιτυχή αποτελέσματα και με δύναμη και αυτοπεποίθηση να περάσουμε στον επόμενο αιώνα της ιστορίας του Ελληνικού Κράτους”.

ba2ef489 vezirgiannidis