ΝΔ: Ιδού τα fake news του Αλ. Τσίπρα για τα θύματα της Marfin

ΝΔ: Ιδού τα fake news του Αλ. Τσίπρα για τα θύματα της Marfin.
Φωτό: Eurokinissi
Χθες από το γραφείο του Πρωθυπουργού ανακοινώθηκε πως με πρωτοβουλία του Κυριάκου Μητσοτάκη, “το Ελληνικό Δημόσιο, ως ελάχιστο δείγμα ηθικής υποχρέωσης, θα παραιτηθεί από την αναίρεση που αφορά την αποζημίωση των συγγενών των θυμάτων της Marfin”, μια εξέλιξη που συνεπάγεται πως οι συγγενείς των θυμάτων θα μπορούν να εισπράξουν το ποσό της αποζημίωσης που επιδικάστηκε από το Εφετείο και η οποία ανέρχεται σε 2,24 εκατομμύρια ευρώ.
Σήμερα το πρωί, ο Αλέξης Τσίπρας, σε δήλωση που έκανε αφού κατέθεσε μόνος στεφάνι στο σημείο όπου τοποθετήθηκε πλάκα μνήμης έπειτα από πρωτοβουλία του Κυριάκου Μητσοτάκη, χωρίς να συμμετάσχει στη σχετική τελετή, ανέφερε: “Τιμούμε και σήμερα, όπως και κάθε χρόνο εδώ και δέκα χρόνια, τη μνήμη των συμπολιτών μας που έχασαν άδικα τη ζωή τους στο υποκατάστημα της τράπεζας Marfin. Με την ευκαιρία για άλλη μία φορά εκφράζουμε την καταδίκη μας απέναντι στη βία. Καταδικάζουμε απερίφραστα τη βία, ιδίως τη βία εναντίον του πολυτιμότερου αγαθού και τη πολυτιμότερης αξίας που είναι η ανθρώπινη ζωή. Ωστόσο σήμερα δυστυχώς είμαι υποχρεωμένος να καταδικάσω απερίφραστα τη βία αλλά και την υποκρισία. Την υποκρισία του κ. Μητσοτάκη, που αποφάσισε δέκα χρόνια μετά να ανοίξει τον φάκελο για να διεξαχθεί έρευνα από το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, από τους ίδιους ανθρώπους που δέκα χρόνια πριν στάθηκαν ανίκανοι να αναζητήσουν και να εντοπίσουν τους δράστες και να τους οδηγήσουν στη Δικαιοσύνη για να λογοδοτήσουν. Καταδικάζω τη βία αλλά και την υποκρισία του κ. Μητσοτάκη που λίγους μήνες πριν αποφασίσει να μπει αυτή η πλακέτα εδώ, έδινε εντολή στα υπουργεία Προστασίας του Πολίτη και Εργασίας προκειμένου να ασκήσουν έφεση εναντίον της δικαστικής απόφασης που δικαίωνε τα θύματα, επιδικάζοντας αποζημιώσεις στις οικογένειές τους. Ο αγώνας για τη ζωή είναι ένας αγώνας που αδιαμφισβήτητα είναι συνδεδεμένος με τον αγώνα για δικαιοσύνη και αλήθεια. Τιμούμε τους νεκρούς μας. Ευχόμαστε να μην υπάρξει ποτέ ξανά παρόμοιο περιστατικό. Αλλά τιμούμε και τους αγώνες του λαού μας για δικαιοσύνη και αλήθεια, διότι αυτοί είναι αγώνες για τη ζωή. Είναι αγώνες για μια καλύτερη ζωή”.
ΝΔ: Ιδού τα fake news του Αλ. Τσίπρα για τα θύματα της MarfinΑκολούθως, το Παρατηρητήριο Fake News της ΝΔ, κατήγγειλε τον επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης για σκόπιμη παραποίηση της πραγματικότητας, τονίζοντας:
“Ο κ. Τσίπρας ξεκίνησε την αμήχανη δήλωσή του κατά τη μοναχική κατάθεση στεφάνου το πρωί έξω από την Marfin, αναφέροντας: «Τιμούμε και σήμερα, όπως και κάθε χρόνο εδώ και δέκα χρόνια, τη μνήμη των συμπολιτών μας που έχασαν άδικα τη ζωή τους στο υποκατάστημα της τράπεζας Marfin». Ψάξαμε να βρούμε πώς τιμούσε ο ίδιος ή ο ΣΥΡΙΖΑ την επέτειο της Marfin «κάθε χρόνο εδώ και δέκα χρόνια», μήπως μας είχε διαφύγει κάτι. Το μόνο που βρήκαμε είναι ένα σχετικό δελτίο τύπου του ΣΥΡΙΖΑ πριν δέκα χρόνια, την ίδια την ημέρα της δολοφονίας των τριών εργαζομένων. Στη συνέχεια της δήλωσής του ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, αντιστρέφοντας ξανά την πραγματικότητα, αποσιωπά την παραίτηση του Ελληνικού Δημοσίου από την αναίρεση που αφορά την αποζημίωση των συγγενών των θυμάτων της Marfin με απόφαση του Πρωθυπουργού, και κάνει λόγο για υποκρισία του κ. Μητσοτάκη ο οποίος «λίγους μήνες νωρίτερα έδινε εντολή στα Υπουργεία προκειμένου να ασκήσουν έφεση εναντίον της δικαστικής απόφασης που δικαίωνε τα θύματα επιδικάζοντας αποζημιώσεις». Ο κ. Τσίπρας επιμελώς αποκρύπτει ότι δεν πρόκειται περί εντολής, αλλά τυπικής διαδικασίας από το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους από την οποία παραιτείται η σημερινή Κυβέρνηση με πρωτοβουλία του σημερινού Πρωθυπουργού, δίνοντας τέλος στο ζήτημα αυτό. Κάτι που δεν έκανε ο κ. Τσίπρας όλο το προηγούμενο διάστημα της δικής του διακυβέρνησης, καθώς επί των ημερών του ασκήθηκαν εφέσεις επί των πρωτόδικων αποφάσεων που δικαίωναν τα θύματα, εκδικάστηκαν και δημοσιεύτηκαν οι σχετικές αποφάσεις του εφετείου. Συγκεκριμένα, οι αποφάσεις του Διοικητικού Εφετείου Αθηνών 2.550/2019, 2.551/2019 και 2.552/2019, αφορούν συγγενείς των θυμάτων υπαλλήλων της Marfin. Σε όλες τις περιπτώσεις οι εφέσεις (και από το Δημόσιο και από τα θύματα), έχουν ασκηθεί στις 23 και 29 Ιουνίου 2018. Οι υποθέσεις εκδικάστηκαν στις 26 Ιανουαρίου 2019 και οι αποφάσεις δημοσιεύθηκαν στις 20 Ιουνίου 2019“.
Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Ωδείο Μ. Συκάκη: Υψηλό επίπεδο σπουδών & Σύγχρονες εκπαιδευτικές μέθοδοι
Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία
Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κομοτηνή

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΨΗΤΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΤΗΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ
ΠΑΡΤΕ... ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ
Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Νέες γεύσεις, “αντικριστών” ψητών, σας περιμένουν στον “Μπουφέ του Σταθμού” στην Κομοτηνή
Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood